Flexa kleur van het jaar 2023 – Wild Wonder

Voor de 20e keer komt Flexa met de Kleur van het Jaar. Deze keer is Wild Wonder de kleur van het jaar 2023 geworden. Het is een positieve, natuurlijke geeltoon die ons verbindt met buiten en ons in huis beter kan laten voelen. Het thema gaat over de magie van de natuur, gesymboliseerd in de kracht en potentie van zaaigoed. De kiem waaruit de inspiratie voor de Flexa Kleurentrends 2023 is gegroeid, komt voort uit hun 30e trendvoorspelling. Ook dit jaar zijn er rondom de kleur van het jaar weer vier paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren.

De wonderen van de natuur

Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab® vertelt over de nieuwe kleuren het volgende:

We hebben wederom internationale design-experts gevraagd om hun inzichten te delen over waar de wereld heengaat, zodat we de kleuren kiezen die passen bij 2023. Met de natuur hoog op onze wereldwijde agenda, hebben we de natuur in het hart van ons verhaal gezet. We hebben niet alleen de Kleur van het Jaar Wild Wonder™ geïnspireerd op de natuur, maar ook het bijbehorende palet reflecteert de verschillende manieren waarop de natuur ons leert en verzorgt. De aarde is de bron van alles, brengt ons troost, inspiratie en talloze blauwdrukken om te leven. Ons verhaal voor 2023 is er om je te helpen om de wonderen van de natuur te vertalen naar jouw huis.

Kleurenpalet van het jaar 2023 – Lush

Naast de Flexa kleur van het Jaar 2023 is er ook een Kleurenpalet van het Jaar 2023 uitgeroepen met de naam ‘Lush’. Dit palet is gerelateerd aan de trend ‘De voedende rol van de natuur op de geestelijke gezondheid’. Het is inmiddels aangetoond dat de natuur een diep en positief effect heeft op onze fysieke en mentale gezondheid. Er zijn nu zelfs artsen die dit onderstrepen en voorschrijven dat de natuur ingaan, wandelen en tuinieren een weldadig effect heeft op ons. Om deze voedende rol van de natuur ook te bewerkstelligen in je woonruimte is het palet ‘Lush’ tot stand gekomen.

Lush kleuren

Het Lush Kleurenpalet bestaat uit tinten geïnspireerd op tuinen en bossen. Warme groene kleuren, bruintinten en zachte lilatonen die ons een kalm en opgewekt gevoel geven en ons herinneren aan onze plek in de natuur.

Buzz kleuren

Buzz kleuren bevat vrolijke kleuren zoals roze en oranje en zijn heel geschikt voor ruimtes waar je gasten ontvangt en samenkomt. De kleuren zijn geïnspireerd op de natuurlijke energie en biodiversiteit van weiden, prairies en graslanden. Ze brengen vitaliteit en verbondenheid in een ruimte.

Raw kleuren

Raw kleuren weerspiegelen de rijkdom en het creatieve potentieel van de natuurlijke hulpbronnen en patronen die we om ons heen zien. Stro, paddenstoel, oker en houtachtig bruin: het zijn rijke natuurlijke tinten die nooit overheersen. Je kunt experimenteren met gedurfdere tinten om diepte en karakter aan je huis toe te voegen.

Flow kleuren

Het Flow palet is geïnspireerd op de getijden, golven en de natuurlijke ritmes van de aarde. De kleuren brengen balans en rust in huis. Deze warme neutrale tinten zijn fris en tijdloos en kunnen makkelijk toegepast worden in verschillende kleurencombinaties. Tonen van schelp, grind en zand voeren in dit palet de boventoon.

Vier trends Vier paletten.

Het draait allemaal om de magie van de natuur, en die binnenhalen in onze huizen. Met deze vier paletten haal je de kracht van de natuur in huis. Hieronder nog wat foto inspiratie.

 

De kleur van het jaar 2023 bij mij thuis

Wat een prachtige paletten zijn het weer geworden. De Flexa kleur van het jaar 2023 – Wild Wonder en het palet van het jaar ‘Lush’ heeft mijn voorkeur. Natuurlijk ben ik ook weer aan de slag gegaan met twee van deze kleren. Ik kan je alvast verklappen dat het wat mij betreft enorm mooi aansluit bij het thema van dit jaar. De ruimte die ik heb aangepakt voelt voor mij nu als een heerlijke plek waar ik de natuur verbind met de functie van de ruimte. Daarover snel meer.

Liefs Andrea

Voor meer Flexa kleur inspiratie klik je hier!

Categories:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *