Raamdecoratie, de oplossing voor elk interieur

Raamdecoratie, de oplossing voor elk interieur. Een geweldige manier om stijl en karakter aan een huis toe te voegen is raamdecoratie. Of je nu de illusie van grotere ramen wilt creëren, het uitzicht wilt blokkeren of ze gewoon wilt bedekken, er zijn verschillende opties beschikbaar. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor raambekleding. Van eenvoudige doe-het-zelf oplossingen zoals gordijnen tot complexere installaties zoals automatische jaloezieën. 

Er zijn ook verschillende materialen die je kan gebruiken voor raamdecoratie, variërend van neutrale stoffen voor natuurlijke lichtbeheersing tot gedurfde patronen voor visuele impact. Welke oplossing je ook kiest, het toevoegen van de juiste raamdecoratie zal niet alleen de stijl van het interieur accentueren, maar ook de functionaliteit ervan verbeteren.

Gordijnen

Gordijnen zijn een klassieke en veelzijdige raambekleding. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen. Denk hierbij aan gordijnen van natuurlijke stof, kunststof. Maar bijvoorbeeld ook gordijnen die zijn gevoerd met verduisterende stof of juist  gordijnen die gemaakt zijn doorschijnende stof. Voor iedereen dus wat wils als het gaat om gordijnen.
Naast dat gordijnen in allerlei verschillende stoffen, patronen en kleuren beschikbaar zijn, zijn gordijnen op maat te verkrijgen zodat ze precies passen bij het raam waarvoor je ze nodig hebt, voor de perfecte afwerking van je raam! 

Rolgordijnen

Naast gordijnen heb je ook rolgordijnen. Denk hierbij aan jaloezieën bijvoorbeeld. Net als gordijnen zijn er jaloezieën in verschillende stijlen en ontwerpen, voor elke smaak en elke behoefte. Zo kan je jaloezieën nemen die perfect bij jouw huis en smaak passen. Wat prettig is aan jaloezieën is dat ze naast veel lichtinval ook veel privacy kunnen bieden. Via 123jaloezie kan je makkelijk kijken naar het aanbod aan rolgordijnen, jaloezieën en gordijnen. Zo krijg je een beter idee van wat er allemaal te verkrijgen is en wat het beste past in jouw woning.  

Rolluiken

Rolluiken zijn ook een soort jaloezieën die aan de binnenkant of buitenkant van het raam kunnen worden geïnstalleerd. Ook zorgen Rolluiken er vaak voor dat er geen licht meer binnenkomt door een raam. Rolluiken zijn vaak niet het mooist, maar kunnen wel erg effectief werken. Vaak worden ze gebruikt voor ruimtes waarin het uitzicht volledig geblokkeerd moet worden of waar het nodig is om het donker te maken.
Zoals eerder al vermeld is zijn rolluiken niet de mooiste optie voor raamdecoratie, om dit op te lossen kan je ervoor kiezen de rolluiken aan de buitenkant te plaatsen en aan de binnenkant te kiezen voor andere raamdecoratie zoals gordijnen of jaloezieën om wel de sfeer in het huis te houden.

Categories:

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *