Genieten van de tuin met een zonnescherm

De zon schijnt! Je wordt er meteen helemaal vrolijk van en snelt naar buiten om het terras klaar te maken om vervolgens weer naar binnen te gaan. Er is maar weinig schaduw op het terras en dat is jammer. Je kan natuurlijk aan de slag gaan met parasols die je dan ieder uur met de zon mee moet bewegen, maar handig is dat niet. Je wil gewoon de hele dag buiten kunnen zijn in de schaduw. Creëer dan schaduw met een zonnescherm terras en tuin.

Zonnescherm: luifel tegen de zon

Een zonnescherm biedt bescherming tegen de zon daar waar je dat het meest nodig hebt. De zomerzon is natuurlijk heerlijk om even in te vertoeven, maar huidverbranding ligt altijd op de loer. Zelfs wanneer je je genoeg insmeert gedurende de dag met antizonnebrandcrème factor 30 of 50. Een zonnescherm dient als een soort dak voor het terras en beschermt het gebied eronder tegen de zon. Het filtert het licht, zodat je niet in het donker zit, maar houdt wel de uv-straling voor een deel tegen.

Vrije doorloop

Het fijne aan een zonnescherm is dat je een vrije doorloop creëert onder de luifel door. Dat is een groot verschil met een partytent waarbij je tentstokken moet gebruiken om een overkapping te creëren. Een partytent heeft dat niet. Hierdoor ben je niet belemmert in de looprichting en kun vrij het terras inrichten met een lounge set en dergelijke. Zo ben je helemaal vrij in het inrichten van je terras.

Beetje extra privacy

Heb jij een tuin én buren die van bovenaf in je zwembadje, cocktail of salade kunnen kijken? Dan is een zonnescherm voor het terras helemaal aan te raden. Doordat het een soort dak vormt boven je terras geeft het meteen wat extra privacy. Dat is wel zo lekker als je in je nieuwe bikini even in een zwembadje wil liggen, zonder dat er mee gekeken wordt.

Zonweren binnenshuis

Om de zon een beetje buitenshuis te houden, maak je binnen wellicht gebruik van gordijnen. Wil je de zon binnen iets actiever weren, dan helpt een zonnescherm zeker mee. Goede zonneschermen worden gemaakt van een zonwerend en filterend doek. Heb je het zonnescherm aan de gevel voor het raam, dan zorgt het ervoor dat het zonlicht niet zomaar naar binnen kan vallen. Dat is op warme, zonovergoten dagen zeker geen overbodige luxe. Bovendien helpt een dergelijke zonwering de temperatuur in huis te verminderen.

Aan de gevel

Een zonnescherm wordt aan de gevel boven het raam geplaatst. Vroeger moest je deze altijd zelf met de hand uitdraaien, maar tegenwoordig is het veel makkelijker om het scherm uit te vouwen. Zo zijn ze te bedienen met behulp van elektriciteit of je kiest voor een zonnescherm die werkt via zonne-energie. Je kan – met een beetje hulp – een zonnescherm gemakkelijk zelf monteren. Ben je minder handig, dan laat je het natuurlijk door een professional doen.

Mooie uitvoering

De aanschaf van een zonnescherm doe je niet zomaar. Het is niet alleen een grote uitgave, het is iets wat je niet snel zal vervangen. Het is daarom heel belangrijk om een bewuste keuze voor de uitvoering te maken. Kies bij voorkeur voor een neutraal zonnescherm. Dit gaat natuurlijk lang mee. Daarnaast kun je dan met de accessoires van je terras blijven variëren. Voor een behaaglijk terras heb je verschillende kleuren om uit te kiezen voor het zonnescherm. Je kan bijvoorbeeld voor zwart gaan, maar ook voor grijs, wit en crèmekleurig. Hou je van een meer speels effect, dan kies je voor een gestreepte variant. Zorg dat de omkasting van het zonnescherm in dezelfde kleur is uitgevoerd als het scherm zelf. Dat zorgt voor een harmonieus geheel.

Genieten van de zon en schaduw

Een zonnescherm is een fijne manier om zon te weren van je terras en woning. Het biedt schaduw waardoor je de hele dag lekker buiten kan vertoeven. Het is ideaal als ‘dak’ boven een vrij balkon aangezien het aan de gevel wordt gemonteerd. En dankzij de verschillende uitvoeringen is er altijd een zonnescherm te vinden die helemaal bij je woning past. Ga je voor gevelbreed of kies je voor meerdere zonneschermen om de ramen van zonwering te voorzien? De keuze is aan jou. In ieder geval wordt het goed vertoeven op balkon en in de tuin dankzij een zonwerend zonnescherm voor het terras.

Categories:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *