Het ideale ophangsysteem van Artiteq getest.

Een huis zonder wanddecoratie kunnen we ons eigenlijk niet meer voorstellen. De laatste jaren zijn gallerywalls in huis een enorme hit gebleken. Als je mij een beetje volgt dan weet je dat ik niet een maar meerdere gallerywalls in huis heb. Gelukkig heb ik geen spijkervrees en hing ik tot nu toe eigenlijk al mijn schilderijen op met spijkers of boorde ik gaten. Dit komt ook wel doordat onze muren nog een laag spachtelputz hebben. Dan is een gaatje weer snel weggewerkt. Een ander verhaal wordt het wanneer mijn muren glad zouden zijn.

Click Rail Systeem

Omdat ik overweeg om onze muren strak te laten maken door een stukadoor – en ik dan waarschijnlijk iets meer vrees voor gaatjes krijg – ben ik aan de slag gegaan op onze slaapkamer met een uniek ophangsysteem namelijk van Artiteq. De verschillende railsystemen van Artiteq bieden een keur van mogelijkheden. Ik heb gekozen voor het systeem Click Rail. Dit systeem laat je wanden intact en je kunt variëren zoveel als je wilt. Ideaal!

De Click rail is een makkelijk te instaleren ophangsysteem. Door het click and connect systeem ben je zo klaar. Het is te bevestigen zowel aan het plafond als tegen de wand. Ik koos ervoor om het tegen de wand te bevestigen. De click rail is met 8,5 mm x 25 mm vrij minimalistisch en kan een gewicht van 30kg per meter dragen! Ik koos voor de overschilderbare versie maar hij is ook verkrijgbaar in het wit, zwart en aluminium. Doordat ik hem overschilderde valt hij praktisch weg tegen de wand.

Ik hou van schilderijen aan mijn muren maar je kunt natuurlijk ook spiegels, postkaarten of kransen ophangen. Doordat de ophangdraden met ophanghaken flexibel in te klikken zijn kun je alle kanten op. Er is enorm veel keuze in ophangdraden. Ik gebruikte de Perlon transparante twister draden, makkelijk verplaatsbaar, je klikt ze makkelijk op desgewenste plaats in het systeem. Doordat de draden transparant zijn vallen ze mooi ‘weg’ tegen de muur.

Verschillende mogelijkheden

Erg leuk zijn ook de Picture Mouse ophangkoorden. Geschikt voor het ophangen van kaarten, foto’s of mooie tekeningen van je kroost. Ik hing er een aantal kaarten aan die ik kreeg van mijn dochter. Zo kan ik ze af en toe eens lezen en bekijken. Veel leuker natuurlijk dan ze in een la stoppen. De keuze bij Artiteq in ophangdraden is ook veel breder dan de twee die ik belicht. Er is zelfs een systeem voor het ophangen van borden! Heel clever.

Nu ik dit systeem ervaren heb en ik het gemak ervan ondervonden heb staat niks meer in mijn weg om onze muren te laten straktrekken. De vrees voor gaatjes in een strakke wand is weg, de mogelijkheden bij Artiteq zijn namelijk ontzettend breed! Wil jij net als ik los met een gallerywall maar durf je het niet goed aan omwille van de gaatjes in je mooie strakke muren? Vrees niet meer, Artiteq biedt tal van oplossingen. Bekijk al hun systemen op de website en ga aan de slag!

Liefs Andrea

Website : www.artiteq.com

Categories:

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *