Blog ‘Oudere meisjes’ deel 24

De lieve altijd (tenminste in mijn beleving) goedlachse Esther is vandaag aan het woord op de blog ‘Oudere meisjes’ deel 24. Sterk vind ik haar vergevingsgezindheid, zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen! Soms is buigen juist sterk. Eens ben ik het met haar stelling dat het leven  kort is, haal er nu uit wat erin zit! En dat doet Esther dan ook! Heerlijk dat haar kinderen nooit hadden gedacht dat mam Instagram wel even zou tackelen 🙂 You rock babe! Dank voor je bijdrage! Lezen jullie weer mee? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Hallo, ik ben Esther Philips, geboren en getogen in Rotterdam, al 37 jaar verkering en 28 jaar getrouwd met Rob. Daarnaast ben ik moeder van Remi, Dimitri en Jolí ( 27, 25 en 20 jaar). We hebben ook een eigenwijze en grappige ruwharige teckel, Ciró, van 10 jaar oud. Rob en ik hebben bij elkaar in de klas gezeten op de Havo en werden daar een stelletje. We wonen sinds de geboorte van onze tweede zoon in Spijkenisse, onder de rook van Rotterdam.

Sinds 1986 ben ik tandartsassistente waarvan de laatste 15 jaar preventieassistente waardoor ik zelf wat meer verantwoording heb gekregen.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Het meest trots ben ik op mijn kinderen. Het zijn mooie, sociale en intelligente jonge mensen geworden die (vooral de jongens) af en toe best een schop onder hun kont nodig hadden…. en soms nóg nodig hebben. Onze middelste, Dimitri, gaat volgende maand ook de deur uit en dan woont alleen onze Jolí nog thuis.

Ze hebben alle drie een relatie, dus als Rob en ik dan met het hele spul rond de tafel zitten voel ik me een gezegend en gelukkig mens. Bij mezelf ben ik trots op mijn zorgzame en opgeruimde karakter. Ben ook wel vergevingsgezind….. Niet iemand die de deur dicht houdt na een teleurstelling of verdriet. Soms is het niet je eigen keuze om mensen een periode te moeten missen in je leven.  Die kan ik dan toch later weer omarmen.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Dat is dan toch wel de vrijheid die we nu weer hebben. Het onverwachts weg kunnen gaan zonder te zorgen dat ik al wat gekookt heb, omdat ze dat nu zelf doen of wat bestellen natuurlijk. Het is heerlijk om er weer saampjes op uit te kunnen, meer tijd samen te hebben….klinkt dat erg onaardig???? En het lijkt me fantastisch om binnen nu ( misschien lezen ze mee 😉 ) en 3 jaar oma te worden!!

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Voor de meisjes: probeer jezelf te accepteren zoals je bent…. Ik zie zoveel jonge meiden die al bezig zijn met fillers en botox, daar schrik ik van! Voor de oudere meisjes: wees trots op je leeftijd en blij dat je die hebt mogen bereiken. Mijn beste vriendin heeft het namelijk niet mee mogen maken, dus nogmaals, wees blij met ieder jaar wat je erbij krijgt en maak daar het beste van!!

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Ja, natuurlijk wel de zwaartekracht!! Écht alles gaat zakken…… ik moet vooral niet per ongeluk een selfie nemen met je hoofd naar beneden…. Ik ga ook liever niet meer de deur uit zonder een beetje warpaint.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

“Je bent zo oud als je je voelt”

Laat dat nou bij mij 27 zijn, in mijn hoofd dan hè! Op die leeftijd werd ik namelijk voor de eerste keer moeder. Ik ben nu gewoon het dubbele in leeftijd en ik hoop nog net zo gek te zijn en doen als ik 81 ben!!

Wat zijn je passies en of hobby’s

Mijn passie is om van ons huis een gezellig thuis te maken waar iedereen zich welkom voelt. Ik hou van lekker koken en lang te tafelen met familie en/of vrienden. Met mijn vriendin maak ik poefs/ kussens en armbanden. Een uit de hand gelopen hobby…. We verkopen af en toe wat via mond-tot-mondreclame en plaatsen soms wat op sociale media. Als ik iets leuks zie probeer ik dat het liefst zelf te maken, zoals bijvoorbeeld die mooie papieren Zweedse Dahlia bloemen.

Instagram is nu ook wel een bezigheid geworden. Sinds ongeveer een jaar probeer ik iedere dag iets te plaatsen op mijn feed. Eigenlijk is dit gekomen omdat de kinderen me ermee plaagden en ik toen gezegd heb dat ik ooit 1000 volgers zou hebben…..Inmiddels zit ik over de 2000 volgers, dat is leuk toch?

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat het leven maar kort is en je daar écht af en toe bij stil moet staan. Wat ik toen ook niet wist is dat mijn beide ouders de ziekte van Alzheimer zouden krijgen. Alzheimer is zo’n verdrietig proces. Voor zowel henzelf als voor mijn broer, de familie en mij.. …Daarbij komt ook dat je je ouders ontzettend mist als ze er niet meer zijn. Tijdens de ziekte raak je je vader en moeder al beetje bij beetje kwijt. En als ze er dan echt niet meer zijn mis je ze nog meer, omdat je dan niemands kind meer bent.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik roep sinds ik moeder ben dat ik verloskundige had willen worden. Dat hele proces van zwangerschap tot geboorte vind ik prachtig! Maar dan had wel ik beter mijn best op school moeten doen. Verder ben ik echt tevreden met alle keuzes die ik gemaakt heb en zou het zo weer overdoen.

Hoe oud ben je

Ik ben 54 jaar, bijna op de helft dus …..

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Je kan mij vinden op mijn instagram account @essie_1966

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Lieve Dre, toen je me vroeg of ik ook in je blog zou willen dacht ik echt….ik??? ….wat heb ik nou te vertellen? Jij hebt me een klein duwtje in de rug gegeven. Voel me vereerd dat ik nu bij jouw oudere meisjes hoor, dank je wel daarvoor!!

 

Bedankt Esther voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

31 Reacties

 1. Lieve Esther, blij jou ook in deze rubriek te zien en wat meer over jou te lezen. Ik geniet van je Insta posts en ben blij je langs deze weg te hebben leren kennen. Dat bakkie in Assen of Rotterdam gaat er zeker van komen lieverd. Liefs

 2. Lieve Esther

  Wat heb je een superleuk stukje geschreven.
  Ik merk nu dat ik met heel veel van jou levensstijl op één lijn zit.
  Alleen weet in mijn huis niet zo mooi op orde te krijgen als jij dat zo mooi en gezellig doet !
  Ik vind jou een leuk, spontaan en warm mens.
  Heel jou gezin trouwens.
  Het is al wat jaren geleden dat ik jullie in levende lijve heb gezien.
  Ik wist ook niet wat ik las toen je schreef dat je kinderen al 27, 25 en 20 zijn ….(wat!?!?!)….De tijd vliegt écht.
  Ik merk nu dat ik met heel veel van jou levensstijl op één lijn zit.
  Eén verschil…in mijn hoofd blijf ik 25 !! =D…..jammer inderdaad dat dat lijf het daar niet mee eens is 😉

  Blijf gezond en gelukkig Esther.
  Tot “ziens” op Instagram.
  Groet Jeanette.

 3. Mooi om te lezen! En ja dat vergevingsgezinde…dat heeft me aan t denken gezet, mooi als je dat kunt. Ook een thema bij mijn moeder op haar sterfbed, dan toch liever eerder
  Ben je gaan volgen, we zijn tenslotte leeftijdgenoten (oh nee gister 55 geworden ‍♀️)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *