Recept Aziatische rundercurry.

Het leek me leuk om weer eens een recept met jullie te delen. Omdat de herfst toch zijn intrede gaat doen maakte ik vorige week een heerlijk stoofgerecht namelijk rundercurry.

Dit recept lijkt bewerkelijk maar valt reuze mee. Het is vooral zaak dat je veel specerijen in huis hebt of haalt 😊 Wij eten het graag met rijst en een frisse komkommersalade maar het kan ook goed bij aardappelpuree en zelfs patatjes.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

• 1 kilo runderriblappen of sucadelapjes in blokjes gesneden
• 3 tenen knoflook
• 3 uien in halve ringen gesneden
• Bakje champignons in plakjes of door vieren gedeeld
• Olijfolie
• 2tl gemberpoeder of 2cm verse gember geraspt
• 2 el sojasaus
• 2 el garam masala
• 2tl komijn
• 1tl chilipoeder
• 1 tl kurkuma
• 200ml kokosmelk
• 300ml vleesbouillon
• Goede handvol verse koriander gesneden
• Sap van 1 limoen
• Zwarte peper
• Zeezout

Bereidingswijze:

Snijd het rundvlees in hapklare stukken en bestrooi het vlees met peper. Neem een braadpan of wok, ik gebruik voor stoofvlees altijd mijn gietijzeren braadpan, en doe de olijfolie erin. Laat de olie heet worden en voeg in porties het vlees toe. Niet alles in een keer dan gaat het koken in plaats van bakken. Haal het vlees eruit en bak de volgende portie. Zo schroei je het vlees mooi dicht en blijft het sappig. Doe al het vlees terug in de pan nadat je de laatste portie hebt gebakken. Doe nu de uienringen en geperste knoflook erbij. Zodra de uien glazig zijn voeg je de gember, komijn en stukjes champignons toe. Roer alles even goed door. Voeg dan de masala, chilipoeder en kurkuma erbij. Bedenk dat je beter eerst kunt proeven dus liever iets minder chilipoeder, je kunt altijd nog iets toevoegen. Voeg dan de sojasaus toe en de bouillon, zoveel dat het vlees net niet onder staat. Roer weer even door. Tenslotte doe je het sap van de limoen erbij.

Doe een deksel op de pan en draai het vuur laag en laat dit alles lekker anderhalf uur pruttelen. Langer mag ook. Af en toe even doorroeren om aanzetten te voorkomen. Een half uur van te voren voeg je de kokosmelk toe. Niet meer laten koken, de kokosmelk kan anders gaan schiften en dat zou zonde zijn! Proef de saus even, ik doe dat veelvuldig 😉 wanneer je denkt dat het nog wat pit en smaak kan gebruiken voeg je nog wat zout en chilipoeder toe. Maar wees altijd voorzichtig met de chilipoeder, eens te heet gaat niet meer weg. Tot slot voeg je de gesneden korianderblaadjes toe. Goed doorroeren. Je Aziatische rundercurry is nu klaar! Mocht de saus te waterig zijn naar je smaak kun je deze verdikken met een papje van maïzena of allesbinder. Ik probeer dit altijd te vermijden door de saus even zonder deksel te laten pruttelen (niet koken i.v.m. kokosmelk!)

Heerlijk met rijst, boontjes, komkommersalade of aardappelpuree.

Eet smakelijk!!
Liefs Andrea

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *