Recept geroosterde paprika-tomaten soep!

Wanneer ik een workshop macramé geef hebben we altijd even een kleine lunch tussendoor. En meestal maak ik dan deze soep, lekker vers, vegetarisch en makkelijk te maken. Ik krijg vaak de vraag hoe ik hem maak dus vandaag deel ik mijn recept voor deze soep met jullie!

Wat heb je nodig voor 6 personen:

  • 3 rode paprika’s
  • Anderhalve kilo trostomaten
  • 4 stronken bleekselderij
  • 3 rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • Verse tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Blikje tomatenblokjes
  • Groente bouillon voor anderhalve liter
  • Basilicum
  • Pijnboompitjes
  • Spekreepjes
  • Kookroom
  • Eventueel extra ingrediënt theelepeltje gerookte paprikapoeder

Hoe te bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd de tomaten in 4en en verwijder het kroontje. Eventueel ontvel je de tomaten van te voren. Schil de uien en deel deze ook in 4en. De stronken bleekselderij schil ik wel altijd. Deze snijd je ook in grove stukjes. De knoflookteentjes doe ik er altijd bij met schil, die haal ik eraf wanneer het uit de oven komt. Vet de bakplaat van de oven flink in met olijfolie. Leg dan de paprika met schil naar boven op de plaat. Doe hetzelfde met de tomaten. Leg de uien, bleekselderij en knoflookteentjes erbij. Een paar tijm takjes leg je erboven op. Tot slot sprenkel je nog wat olijfolie over de hele zaakje en breng je het op smaak met peper en zout.

In de oven!

Schuif de bakplaat in de oven en laat het ongeveer een half uurtje in de oven staan. Maak ondertussen de groentebouillon in een grote pan (anderhalve liter) aan. Na een half uur haal je de plaat uit de oven en doe je alle ingrediënten bij de groentebouillon. Wel ris ik de tijm even los van de takjes en haal ik de schilletjes van de knoflookteentjes af. Vergeet niet om ook de sappen die vrij zijn gekomen bij de bouillon te voegen! Juist hier zit zoveel smaakt aan. Voeg ook het blikje tomatenblokjes toe.

Zo maak je de soep af.

Neem nu een staafmixer en pureer de soep tot een gladde massa. Voeg eventueel het extra ingrediënt toe (geroosterde paprikapoeder) en peper en zout naar smaak. Altijd even proeven! Ook een scheut kookroom kun je nu toevoegen maar laat de soep dan niet meer te heet worden anders gaat het room schiften en dat zou zonde zijn! Om de soep te garneren bak ik altijd wat spekreepjes en heb ik basilicumblaadjes, pijnboompitjes en kookroom op tafel staan. Dat maakt de soep af! Je kunt hier natuurlijk mee variëren, gebruik om te garneren wat jij lekker vindt. Denk aan croutons, peterselie of Italiaanse kruiden maar ook zalmsnippers of Hollandse garnalen zijn erg lekker in deze soep. Ga jij hem een keer proberen?

Eet smakelijk!

Liefs, Andrea

Categories:

12 Reacties

  1. Deze soep zet ik nu direct op het menu voor vrijdag! Lijkt me heerlijk om het weekend mee te starten.
    Mooie blog overigens, zie hem nu voor het eerst.
    Groetjes Ellis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *