Woontrends 2021

We zitten alweer even in 2021 en daarom een klein overzicht van een aantal muur/ vloer en raambekleding trends van dit jaar. Wat zijn de trendkleuren. Welke raambekleding doet het goed en wat is helemaal on trend wat betreft behang? Een klein overzicht van de woontrends in 2021.

De kleur van het jaar is natuurlijk ‘Brave Ground’ van Flexa. Zelf heb ik deze kleur toegepast op onze slaapkamer. Ik vind de kleur heel aards en daarom ook echt geschikt voor meerdere interieurstijlen. Wil je wat meer Spice dan combineer je de kleur met een uitgesproken kleur. Voor meer rust hou je het bij andere aardetinten.

Net als vorig jaar is ook dit jaar de jaloezie erg populair als raambekleding. Houten jaloezieën komen in vele kleurvarianten en breedtes. Ook de aluminium jaloezieën wint aan populariteit. De zilverkleurig en zwarte varianten geven een mooie industriële look. Gordijnen blijven ook populair, vooral de inbetweens en linnen varianten zijn immens populair. Vaak zie je deze terug in naturel tinten.

Op slag verliefd werd ik op het behang van Graham & Brown. De nostalgische behangontwerpen uit hun archieven zijn opnieuw ontworpen om de tijdloze elegantie van woninginrichting te vieren. Van de bloemen van Blooming Britain tot de retro geometrie van de jaren ’70, alles komt dit jaar voorbij bij Graham & Brown in hun jubileum jaar. Ik ben fan en ga binnenkort helemaal los met een enorm kekke bloemenprint! Houd mijn Instagram account in de gaten!

Parsonage Bloom Behang, , large

Tot slot de vloeren. Een winner blijft natuurlijk de visgraatvloer. Ook dit jaar zien we deze vloer massaal terug. Een mooi alternatief voor echte houten vloeren zijn de vloeren van PVC. Bijna niet meer van echt hout te onderscheiden en ook toepasbaar in natte ruimtes zien we deze vloeren steeds meer terrein winnen. Logisch als je bedenkt dat deze vloeren makkelijk in onderhoud zijn. Tegels zien we vooral terug in de keuken als wandbekleding. Handgevormde witjes en Zellige tegels zijn ook dit jaar enorm in trek!

 

Wat is jouw favoriete trend?

Liefs Andrea

4 Reacties

  1. Benieuwd naar je project en inderdaad de pvc vloeren zijn top ,wij hebben deze vorig jaar in onze keuken woonkamer geplaatst ,geweldig in onderhoud ,fijne maandag liefje Irene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *