We vinden het allemaal stiekem leuk, binnen gluren bij de buren, je vergapen aan andermans interieur en ideeën opdoen bij een ander! Daarom vanaf vandaag een nieuwe rubriek bij Living Hip genaamd ‘Thuis bij.’ In deze rubriek ga ik toffe interieurs met jullie delen met dito inwoners. Aan de hand van een aantal vragen krijgen we een beeld hoe een interieur is ontstaan en wat de bewoner(s) fijn vinden aan hun interieur, welke wensen er nog zijn en krijgen we eventuele leuke tips! Zodra het mag wil ik met deze rubriek ook mensen thuis gaan bezoeken. Lijkt me zo tof! Maar we starten eerst online 🙂 De aftrap is in handen van Danny. Danny was ook de eerste vrouw in mijn andere rubriek ‘Oudere meisjes.’ Haar interieur is een samenspel van gerecycled en nieuw. I LOVE IT! Lees gezellig mee met deze allereerste blog ‘Thuis bij’ deel 1.  

Stel jezelf even voor, wie ben je en waar woon je

Hallo allemaal, ik ben Danny, sommigen van jullie kennen mij misschien al via Instagram maar ik heb eigenlijk nooit eerder uitgebreid gesproken over ons huis, zelfs niet op mijn eigen feed. Ik woon in Assen, samen met mijn man Cecco in ons heerlijke huis wat ook echt een thuis is.

Hoe omschrijf jij jouw interieur/huis/stijl

Februari 2010 kregen wij de sleutel van ons huis. We wonen dus in een nieuwbouwhuis. Eind 2009 hadden we een optie op de laatste 3 woningen die nog beschikbaar waren. Het project in onze straat was een mooi project waarin de bewoners zelf de gevels, kleur steen en indeling mochten kiezen. Wij stapten echter pas laat in en voor ons was er geen mogelijkheid meer om keuzes te maken. Dan moet je dus gaan kiezen naar aanleiding van je wensenlijstje en je gevoel.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een hoekwoning die middels de uitbouw geschakeld is aan de uitbouw van de buren. Bij dit huis was gelukkig gekozen voor extra woonruimte in plaats van een garage. Toen ik dit huis binnenstapte voelde het gelijk goed, ook al was het nog één dikke puinzooi en zaten toiletruimte en badkamer en dergelijke er nog niet in. Op ons wensenlijstje stonden o.a. een open trap, openslaande tuindeuren en veel ruimte omdat ik niet vast wilde zitten aan één opstelling, ik wilde kunnen schuiven.

Beneden is het eet-, leef- en keukengedeelte één open ruimte. De eerste verdieping heeft 3 slaapkamers en een badkamer. De kleinste slaapkamer is onze kleedkamer. En dan hebben we nog een enorme zolder met een dakkapel waar ik het liefst een loftachtige slaapkamer van zou maken.

Mijn stijl is gewoon Danny stijl. Het is een mix van nieuwe meubels in combinatie met marktplaats aankopen en familiestukken. Aangezien ik hou van het restylen van meubels heb ik zelf 3 kasten een nieuw uiterlijk gegeven en ook onze eettafel heb ik zelf onder handen genomen. Zo maak je alles nog meer eigen en daar hou ik van. Uiteraard pik ik ook wel eens wat op via Instagram of Pinterest, zo is bijvoorbeeld mijn gallerywall tot stand gekomen nadat ik jou hier op Instagram ontdekte begin 2020. Maar ik ben verder totaal niet trendgevoelig, op geen enkel vlak niet en ook niet merkgevoelig trouwens.

Wat is je ultieme woonwens. Is die al vervuld of droom je nog verder?

Ik heb eigenlijk twee dromen (die overigens dromen zullen blijven) en voor ons huidige huis heb ik meerdere wensen die overigens ook niet allemaal haalbaar zijn. De twee dromen liggen mijlenver uitéén. De ene droom is een penthouse die uitkijkt over de mooiste stad van ons land, Rotterdam! En de andere droom is een te verbouwen woonboerderij binnen een straal van 5 km rondom Assen. Zoals ik al zei, 2 uitersten haha en een mooie jaren 30 woning lijkt me trouwens ook wel wat.

Dan de woonwensen voor ons huidige huis. Het is vast heel herkenbaar voor mensen want als je eenmaal meerdere jaren in je huis woont komen er toch dingen naar voren die je liever anders had gezien.

 

 • Onze entree vind ik te klein, kan er de kont niet keren.
 • Ik vind onze tuin te groot (ik zit er nooit omdat ik niet van enge beestjes hou) had liever meer huis gehad.
 • Ik heb beneden maar liefst 8 ramen van plafond tot grond en daardoor weinig muurruimte om meubels tegen aan te zetten, iets waar ik niet goed over na had gedacht.
 • Graag had ik een houten keukenblad gehad.
 • Ik heb spijt van de ingebouwde spotjes in de keuken.
 • Ik had voor andere tegels moeten kiezen in onze doucheruimte, het is één en al kalkaanslag.
 • Een bijkeuken was echt superfijn geweest.

Best een aardig lijstje van dingen die ik graag anders had willen zien maar zoals ik al zei zijn dit van die zaken waar je pas tegenaan loopt als je al een tijdje ergens woont.

 Wat is je beste interieur aankoop geweest

Mijn beste interieur aankoop is de gallerywall, het heeft me een hoop denkwerk en geld gekost maar hij is nu naar wens (voorlopig). Ik ben dus serieus het ei dat iedere kortingsactie op Instagram misloopt. Iedere keer net een partij posters heeft besteld en dan pas kom ik de acties tegen. Ik had eerst een zwarte houten stoel bij de wand staan waar de vaas met hazenstaartjes op stond maar ik wilde het integreren in mijn wall.

De kandelaar in het rekje hing er al en ik besloot een groter rek aan te schaffen zodat de vaas ook aan de wand kon hangen en ik heb een derde rek opgehangen waar ik siervazen in af kan wisselen. De vloer is er nu wat leger en dat vind ik prettig, ook met schoonmaken. In totaal heb ik 25 lijsten met inhoud klaar staan om af te wisselen. De hele wall is nu dusdanig ingericht dat ik het heel makkelijk kan veranderen. Mijn gedachten spelen af en toe met het idee de lijsten boven de kast en op de wand rechts van de kast nog door te trekken maar wellicht is dat too much.

Wat is een absolute miskoop geweest

In ieder geval dus de keuze van de donkere tegels in onze doucheruimte, de verkoper waarschuwde mij destijds al maar ik was eigenwijs, ik zou het trouw allemaal afnemen na iedere douchebeurt, yeah right. Dus gevalletje eigen schuld dikke bult maar hoop dat wel ooit nog aan te pakken. Ook heb ik een klein beetje spijt van onze loungebank. We hebben hem nu net iets langer dan een jaar staan. Januari 2020 de bank online besteld en ik had van te voren wel een sample van de stof thuis gehad maar toen hij er uiteindelijk stond vond ik de kleur grijs te koel voor ons interieur en de kussens vallen tegen, ze zakken al wat in. Dus les geleerd, ik bestel nooit meer een bank online.

Heb je een leuke tip of DIY op interieurgebied? Deel hem met ons!

Ik hou van meubels en accessoires opknappen en verven. Als je zat bent van een meubel of accessoire overweeg het dan eerst te restylen voordat je er afscheid van neemt. Het hoeft allemaal niet moeilijk en al helemaal niet duur want ik doe het zonder schuren (ja echt) en dan 2 lagen extra matte muur- of krijtverf er op. Alle bouwmarkten hebben tegenwoordig sample potjes en daar kan je prima van alles mee verven voor weinig.

Voor mijn zwarte vazen gebruik ik altijd zwarte schoolbordverf. Ik scoor dan mooie grote vazen in de koopjeshoek bij het tuincentrum, negen van de tien keer zijn die niet mijn kleur en dan is dit echt de ideale oplossing. Naast 3 kasten heb ik ook onze eettafel naar eigen wens opgeknapt. Het is een loodzware eiken tafel die ik voor weinig op de kop had getikt via Marktplaats, er zat een roodachtige dikke laklaag op. Dagen over gedaan om het hele blad geschuurd te krijgen. Vervolgens heb ik het onderstel zwart geverfd en het is nu een hele mooi stoere tafel geworden.

Tot slot, heb je nog een leuke toevoeging, we lezen graag mee!

Een leuke toevoeging? Denk dat ik alles over ons eigen huis wel gezegd heb nu. Ik vind het op Instagram heerlijk om bij iedereen binnen te kijken en te zien hoe verschillend inrichtingen kunnen zijn. Dat je het toch mooi kan vinden ondanks dat je het zelf niet zo zou doen. Ook heb je de inrichtingen die op beeld al zo vertrouwd voelen dat je er zo op de bank zou willen ploffen en dat het dan ook gewoon gelijk als thuis zou voelen. En dan kan ik ook nog erg genieten van mensen die met hele verbouw projecten bezig zijn of in hele bijzondere panden wonen. Iets wat ik wel zou willen maar simpelweg de middelen niet voor heb. Mijn kracht ligt in het stylen van ons huis en mooie foto’s maken.

Lieve Andrea, blij dat ik jou een jaar geleden aantrof op Instagram. Bedankt dat ik ook nu weer de eerste mocht zijn in deze nieuwe rubriek “Thuis bij… “. Ik ga er vanuit dat dit net zo’n succes zal gaan worden als de rubriek “Oudere Meisjes”. Keep up the good work zodat wij allemaal mee kunnen blijven genieten.

Lots of liefde, Danny.

 

Instagram account: @bij_danny

Bedankt Danny voor dit kijkje in jouw huis! Binnenkort meer inspirerende accounts in de rubriek ‘Thuis bij!’ 

 

37 Reacties

 1. Tja, wat zeg je dan als Moeder van deze creatieve dame die ook nog eens het vertellen van het verhaal tot een grote hoogte heeft verheven ik kan alleen maar trots zijn op mijn mooie, kunstzinnige lieve meid. Die trouwens ook een zeer lieve man heeft.

 2. Wat super leuk om te lezen! Ik vind het huis van Danny zo gaaf, en die tip van de vazen neem ik mee. Gewoon schilderen!
  Hele leuke nieuwe rubriek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *