Blog ‘oudere meisjes’ deel 12

Deze week in de blog ‘oudere meisjes’ Jolie aan het woord. Haar antwoord waar ze het meest trots op is trof mij enorm. Niet alles is vanzelfsprekend in het leven. Dat blijkt. We delen naast dezelfde leeftijd ook dezelfde passie, welke dat is lees je verderop! 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Ik ben Jolie, woon sinds een klein jaar midden in het centrum van Venlo met de liefste en grappigste man en heb 3 geweldige kinderen. Mijn zoon Jules, 19 jaar, studeert sinds dit jaar in Tilburg en mijn dochters Josephine & Catelijne, 16 jaar zitten beide in Havo 5. Harvey onze ruwharige eigenwijze teckel hoort er natuurlijk ook bij!

 

Het liefst zorg en cocoon ik de hele dag! Ben niet lui hoor maar kan het gewoon heel fijn vinden om thuis te zijn. We hebben dit huis van onder tot boven verbouwd en is daardoor helemaal geworden wat we voor ogen hadden. Een heerlijke plek om te leven, te koken, en te werken want ik werk thuis en kan daar heerlijk mijn wanddoeken maken.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf.

Trots op dat ik een leuke moeder ben. Klinkt echt  wel dom zo maar de geboorte van Jules, mijn zoon, heeft mij heel kwetsbaar gemaakt. Het mogen krijgen van je eerste kindje is bijzonder. Ik dacht dat en vond van mezelf dat ik een sterke vrouw ben. De ‘roze’ wolk was er niet, het was gewoon zwaar voor mij, wat ik nooit had gedacht want heb altijd een sterke kinderwens gehad. De meiden werden 3 jaar later veel te vroeg geboren, 1000 en 1300 gram. Zware tijden met erbij nog even een scheiding. En dan nu, zo trots op waar we staan wat we doen en hoe mijn kinderen zijn opgegroeid tot prachtige jong volwassenen.

 

Daarnaast zeker ook trots op mijn hand geborduurde wanddoeken van Huizejolie Ontstaan door passie voor materialen en vormen en zoekende in ons nieuwe huis naar een eyecatcher voor de muur. Hoe geweldig is het dat mijn wanddoeken inmiddels verkocht worden in 8 winkels in Nederland en dat ze te zien zijn op mooie interieurs accounts op Instagram.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Niks! Wij zeggen vaak zet de tijd stil NU! Als dat zou kunnen had ik dat al gedaan of zou ik dat nu doen! Misschien het enige leuke zijn de  verjaardagen. De cadeautjes worden steeds groter naar mate mijn kinderen zelf geld verdienen, hahahaha.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Blijf jezelf en dichtbij jezelf en probeer je niet gek te laten maken door anderen. Doen wat je wil en wat je voelt en bij onzekerheid gewoon je moeder of liefste vriendin vragen.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Dat de vouwen van mijn kussen de volgende ochtend in mijn gezicht staan en die gaan niet meer 123 weg 😉

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

‘Niet lullen maar poetsen!’ Als er vandaag iets moet gebeuren, gebeurt dat ook vandaag en niet morgen!

Wat zijn je passies en of hobby’s.

Dans, maar nu als kijker. Dans blijft een passie. De dansgenen heb ik toch een beetje doorgegeven aan mijn dochters. beide zitten op de vooropleiding musical, als ik de meiden zie dansen en zingen kan ik daar erg van genieten.

Hobby’s : ik kook graag, wandel veel en ben een enorme ski fanaat.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Mijn moeder zei vroeger altijd ; ‘het gaat allemaal zo snel’ en nu zegt mijn moeder ; ‘het gaat allemaal nog sneller.’ Dat eerste vond ik altijd zo’n dingetje…..hoezo snel? Maar helaas het leven gaat echt te snel…de jaren vliegen…

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ja! Ik heb de vooropleiding Dans gedaan. Op een moment kwam de keuze toneel richting of docenten richting. Gezien mijn lengte, 180cm, kon ik helaas niet het toneel op met klassiek ballet. Toen besloot ik er mee te stoppen. Ik zou nu altijd kiezen voor de docenten dans opleiding.

Hoe oud ben je

48 jaar lentes jong. Mijn laatste verjaardag was 28 maart, begin van de eerste Corona Lock down. Het was een prachtige dag en we zaten met zijn 5-jes in de tuin. Vrienden & familie kwamen al fietsend zingend voorbij, het was een top verjaardag! We zullen zien hoe we het in 2021 gaan vieren….

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Op Social media kun je me vinden op mijn Instagram account @huizejolie

 

Bedankt Jolie voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

 

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

9 Reacties

  1. Weer zo.n leuke blog .. en wat een leukerd is het toch en zo ,n lief mens @huizejolie ……en wat een pracht doeken maakt ze toch.. echt super..

  2. Heerlijk blog weer. Pittig zeg het verhaaltje over de kindjes die te vroeg geboren zijn maar wat fijn dat het goed gaat nu. 3 mooie kinderen. Dat is toch waar alles om draait. Zeg maar goud.

  3. Volg Jolie al een tijdje , maar altijd leuk om wat meer over haar te lezen ! Altijd lieve comments met een prachtig huis en de wanddoeken zijn echt top !!

  4. Super mooi verhaal weer ,
    Hobbels op het pad maar uiteindelijk een mooie plek bereikt.
    Daar gaat het om toch , iets ouder maar op een mooie plek !
    Groetjes Carla xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *