Mijn relaas week #25

En weer een week om. Een rustige gemoedelijke week. Waar ik in het begin nog een beetje als een emotionele kip rondliep herstelde in de loop van de week mijn gemoed zich en kabbelde deze week voorbij. Een impressie.

Corona shit.

Er gebeurde dus niet veel en met Corona en de hele werkweek nog steeds een gipshand kwam ik ook nergens. Eigenlijk liggen we met zijn allen al op ons feestgat sinds maart. Ik ben zo ontzettend toe aan een feestje. Een festival of concert of een weekendje weg. Ik heb zo’n zin om naar toffe events te gaan en leuke mensen te ontmoeten. In het vliegtuig te stappen en lekker in de herfstvakantie die er nu voor de deur staat en vliegen naar een warm oord.

Helaas pindakaas dat gaat niet gebeuren, ik ben een brave burger. Ik heb wel een grote muil vaak en over veel dingen een mening maar als het erop aankomt ben ik een brave burger. Peter ook trouwens, die is net zo braaf. Wij houden ons aan de richtlijnen die er nu gelden. Ik zou zo graag willen dat we dat allemaal deden. Ook weet ik dat als je hierover je mening deelt niet iedereen het met je eens is en dat is okay. Ik houd mij wel aan de regeltjes omdat dit voor mij gewoon het beste voelt. Jij mag anders vinden.

Lieten wij afgelopen maanden de teugels ietwat meer vieren (keertje uit eten, zaterdagochtend naar de stad etc.) hebben we deze de afgelopen week weer aangetrokken. Natuurlijk baal ik van die hele Coronashit. Ben ik net als de wereld wel klaar met die maatregelen, met alles eigenlijk omtrent Corona. Jammer dat Corona zich helemaal niks aantrekt van mijn of jouw mening en er nog steeds is. Nu weet ik dat er groepen mensen zijn die niet geloven in het virus, hier zou discussie kunnen ontstaan. Discussie is goed. Wat ik niet goed vind is dat mensen naar de premier staan te roepen dat hij een kinderverkrachter is. Ik trek daar mijn grens. Dit is gewoon niet goed mensen. Welke mening je ook deelt.

Ik keek gisteravond Lubach en hij heeft mijns inziens een geweldige uitzending gemaakt. Neem even een half uurtje de tijd om te kijken.

https://youtu.be/FLoR2Spftwg

 

I want to believe.

Dan iets totaal anders. En toch ook weer iets discutabels. Ik kocht van de week een nieuwe poster voor manlief. Ik zag hem en wist gelijk dat deze poster voor hem was. Nu ga ik er maar even vanuit dat je mijn gallerywall kent. Deze hangt grotendeels vol met kunst van mijn gading. Dus toen ik deze poster zag wist ik gelijk dat dit een mooie aanvulling zou zijn op onze muur. Het is tenslotte ook zijn huis.

De poster komt voort uit de serie X files die in de begin jaren 90 op tv was en waar ik altijd naar keek. Ik houd heel erg van sciencefiction series. Maar hij was toch voor Peter? Ja dat klopt! Zolang ik mijn liefde ken is hij geïnteresseerd in de wetenschap maar ook heel erg in het heelal. Vorig jaar kocht ik nog een verrekijker voor hem. We hebben Venus en Mars al gezien. En heel wat sterren!

De laatste tijd echter kijkt hij ook wel eens naar de zender History waar een programma genaamd Ancient Aliens te zien is. En daar zitten toch een hoop gekkies bij elkaar! Ja sorry hoor maar dat vind ik. Daar hebben we wel eens discussies over. Manlief gelooft het ook niet per se wat ze in die serie beweren goddank (Pyramides zijn gebouwd door reuzen aliens bijvoorbeeld) maar hij vindt het wel interessant.

Ik vind het dus gekkies. Wat niet wegneemt dat ik wel ergens in geloof. Zelfs buitenaards leven sluit ik niet uit. Wat ik heb geleerd van manlief de afgelopen jaren is hoe omvangrijk, niet te bevatten groot het heelal is. Dat onze aarde maar een speldenknopje is in dat hele universum. En met die gedachte in mijn achterhoofd kan ik best geloven dat wij niet het enige leven zijn.

Wat ik pertinent niet geloof is dat Aliens ons als poppenkast gebruiken, dat de farmaceutische wereld Corona heeft bedacht (oeps hoorde bij het vorige kopje) of dat er duizenden jaren geleden al aliens op onze planeet waren, daar wat met stenen hebben lopen sjouwen, wat cryptische tekens in grotten hebben achtergelaten en toen weer duizenden lichtjaren terug zijn gereisd in hun ufo. Why the fuck zouden ze dat doen?

 

Nou stel je voor dat wij in staat waren om lichtjaren verder te vliegen. We daar een planeet aantreffen waar leven mogelijk is. Wat zouden wij doen denk je? Ik kan mij niet voorstellen dat als je de techniek hebt om tot hier (of daar) te reizen je dan bij aankomst wat mysterieuze aanwijzingen achterlaat en dan weer weggaat! Wij zouden die planeet innemen en waarschijnlijk kapot maken (look at Mother Earth) en ik denk andersom ook zo. Waarom zo’n pokken eind vliegen? Om wat vage tekens achter te laten? Nah als je die technieken bezit dan ga je geen stenen stapelen, lijkt mij dan toch.

Ik vind het heerlijk, een goede discussie op zijn tijd. Wel een discussie waar ruimte is voor ieders mening en waar met respect naar elkaar geluisterd wordt of je het er mee eens bent of niet. In het loze ‘kinderverkrachter’ gaan roepen naar Rutte of een serie eindigen met aannames als waarheden daar trek ik mijn grens.

Eerst geloven, dan zien. Of toch eerst zien en dan geloven? 

 

Meer weekblogs lezen doe je hier!

6 Reacties

 1. Jeetje mens, ik zou willen dat je m’n zus was !! Kon ik je nu effe afraggen van pure affectie en plezier !!
  Heerlijke blog, helemaal met je eens op alle punten en heerlijk om te lezen !! Hier ook grote bek maar brave burger !! Een goed voorbeeld voor je volgers en gewoon een toffe chick vind ik je !! Niet dat mijn mening wat uitmaakt voor jou maar ik mag jou !!!!!

 2. Nou ik ben eeerst zien en dan geloven .Daarbij hou ik ook van een pittige discussie ,en respecteer ik de visie van anderen .Fijne avond mop ,weer heel leuk om te lezen Irene. Happiness.home32

  • Mooie blog weer lieverd. Ik vind de verdeeldheid die corona veroorzaakt heel naar. Ik hou mij ook overal netjes aan en vind dat ook niet meer dan normaal. Ik zal niet zeggen wat ik vind van de mensen die het niet doen of nog steeds corona vergelijken met de normale griep. Ik ben dus iemand die daar geen begrip voor heeft en er echt zeer gefrustreerd van kan raken dat die mensen rondlopen. Kijk weer uit naar je relaas van deze week lieverd. Dikke kus

   • Helemaal eens met je punt over loze woorden richting de premier en dergelijke.
    Kan je uit ervaring vertellen dat corona GEEN griepje is! Opgesloten zitten en niet eens in het zonnetje kunnen lopen of zitten, dat gun je niemand! Dus als we allemaal even ons best doen en, netjes de regels volgen, kunnen we het virus de deur wijzen. Kan ik genieten van de zon op mijn gezicht en jij van iets anders. Ik heb gezegd. Sorry, frustraties moeten er soms uit.

 3. Mop, weer een top blog. Slaat nergens op wat ze naar de minister riepen. Onnozele mensen die dat doet. Misschien als ik die ene prijs win, weet je nog dan gaan wij gewoon op ruimtevlucht als het mogelijk is met Richard Branson. Ik kan mij niet voorstellen dat wij op deze aarde de enigste zijn. Nope.

  XXX Yvet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *