Blog ‘oudere meisjes’ deel 14

Wat een feest elke week weer om de antwoorden van zoveel verschillende vrouwen te lezen! Deze week is Laura aan het woord. Laura heb ik een aantal jaren alweer (waar blijft de tijd) via Instagram leren kennen. Ook in het echt hebben we al een paar keer mogen ontmoeten. Ik vind Laura echt een heerlijk eerlijk mens, recht door zee en geen poespas, ik hou ervan! Onzekerheid verwacht je waarschijnlijk niet bij Laura, stoer dat ze dit met ons deelt. Lees je weer mee met het ‘oudere meisje’ van deze week? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Ik ben Laura, woon in Soest met mijn man Willem en onze 2 dochters Famke (19) en Nyne (16). We wonen in een jaren 30 huis, en hebben 2 katten. Ik werk al vanaf mijn 19e in de reiswereld, onder andere als stewardess en de laatste 25 jaar als “grondstewardess” bij KLM. De laatste jaren doe ik dat parttime, en daarnaast heb ik een grote passie voor interieur, styling en fotografie. Ik maak content voor merken op het gebied van interieur, en ons interieur is iets waar ik mij heerlijk op uit kan leven. Ik ben ook gek op dieren, vooral katten en honden. Elke kat of hond op straat wil ik aaien, mijn oudste dochter heeft die afwijking ook al overgenomen. Het liefst zou ik een huis vol dieren willen.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf.

Je vroeg mij waar ik het meeste trots op ben bij mijzelf. Dat lijkt een makkelijke vraag, maar het antwoord is lastig. Ik denk dat ik het meest trots ben op mijn zorgzame karakter, ik maak graag anderen blij. Ik ben alleen ontzettend onzeker over mijzelf, en dat staat mij nogal eens in de weg. Maar als je mij eenmaal kent, dan kom ik wel los.

 

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Ouder worden vind ik eigenlijk helemaal niks. Tuurlijk ben ik blij dat ik ouder mag worden, maar ik heb er echt nog geen voordelen aan kunnen ontdekken. Ik kan het niet mooier maken dan het is, zo voel ik dat.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen.

Wat ik dan ook zou willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen, is dat je vooral moet genieten van je leven, van de dingen die je doet en kunt!  Kies voor een baan of hobby waar je hart naar uitgaat, en laat niemand je vertellen dat je iets niet mag of kan.  ( dat deed mijn vader nl wel vroeger, ik kan me niet voorstellen dat ik zoiets ooit tegen mijn dochters zou zeggen )

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden.

Tsja, minder leuk aan het ouder worden… ai, heel veel dus. Dat lichaam dat aan alle kanten “aftakelt” is nog wel het meest zichtbare. En waar veel vrouwen zeggen dat ze zekerder worden als ze ouder worden, heb ik juist het tegenovergestelde. Daarom zie je ook nooit foto’s van mij op Social Media, ik ben nooit tevreden met mijzelf.  Ik heb wel geleerd om over drempels te stappen en grenzen te verleggen voor mijzelf.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven.

Een uitspraak die bij mij past, heb ik niet echt.  Geniet van elke dag, dat is wel wat ik mijzelf voorhoud.

Wat zijn je passies en of hobby’s.

Mijn passie is interieur. Ik ben heel graag in ons huis bezig, het moet fijn aanvoelen, rust uitstralen .  Wij voelen ons alle vier daar heel goed bij, niet te druk en geen felle kleuren. Ik hou van inspiratie opdoen in mooie woonwinkels, en ga er graag op uit om nieuwe items te vinden die origineel en authentiek zijn. Dingen die niet iedereen heeft, vaak met een verhaal. Dat kan bijv. de oude naga tafel zijn die we hebben staan, maar ook iets dat iemand zelf heeft gemaakt.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was.

Ik wou dat ik vroeger had geweten dat er ook andere mogelijkheden en keuzes voor mij waren, en dat ik goed ben zoals ik ben. Daardoor heb ik wel op een gegeven moment voor mijzelf gekozen, en afstand genomen van de negativiteit in mijn leven ( lees: mijn vader) . Ik ben heel blij dat ik een hele goeie band met mijn dochters heb, daar ga ik voor door het vuur, en zo hoort dat ook als ouders vind ik.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik geloof niet dat ik iets anders zou doen in het leven, misschien alleen qua studie er meer uit willen halen. Maar ook al ben ik jong gaan werken , ik heb wel altijd mijn hart gevolgd daarin en doe nog steeds wat ik leuk vind.

Hoe oud ben je.

Ik ben nu 49, januari tik ik de 50 aan. Ik vier echter nooit mijn verjaardagen, en wil dat dus nu ook niet doen, dat is gewoon niets voor mij. Hoe vreemd het ook klinkt misschien met 63k volgers, ik hou er niet van om in het middelpunt van belangstelling te staan ☺️.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media.

Je kan mij vinden op mijn Instagram account @lauraverschuur en ook heb ik mijn eigen blogsite www.lifebylau.nl

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Wat weetjes over mij:  ik ben geboren in Suriname, heb 1 tatoeage die ik op mijn 43e liet zetten, en heb helaas mijn jongere broertje 2 jaar geleden verloren aan de gevolgen van leukemie. Verder heb ik een enorm gat in mijn hand, Willem zegt altijd dat ik geen handen meer over heb. Ik vind dat je nu moet genieten, en niet alles “voor later” bewaren 🤣.  Ik hou heel veel van snoepen, dat is mijn zwakte, en heb een hekel aan sporten . Geen goeie combinatie helaas.

Bedankt Laura voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

 

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

10 Reacties

 1. Heerlijk lezen en heb ook een Willem en twee dochters! En die vader die zei dat ik ergens niet geschikt voor was. Je doet je ding en ondanks je onzekerheid, Laura, you rock!
  Liefs Sarah(xxathome)

 2. Wat zal het lastig zijn om in jezelf te geloven als je van jongs af aan iets anders hebt gehoord.
  Als ik je verhaal lees doe je het ontzettend goed Laura! Wat zullen je dochters blij zijn met hun moeder

 3. Wat een eerlijk, lief en mooi verhaal. Nadat ik je instagram vond was ik al fan van je prachtige foto’s en interieur, live ben je ook lief, mooi en zo bescheiden! Je mag trots zijn op waar je staat, met zo’n mooi gezin. En als je elke dag viert hoef je die ene per jaar niet eens te vieren,
  Liefs Wendy. ( die van die veranda)

 4. Mooi persoonlijk verhaal Laura , volg je al lang , leuk om je te ‘ zien’ , ik wordt deze maand 58 en vind het lichamelijk aftakelen ook echt niet leuk .. voel met je mee ! Maar wij ‘oudere’ meisje doen nog echt mee

 5. Mooiiii Laura om je toch zo kwetsbaar op te stellen!!! Respect!!! Je bent een topper en hebt een geweldig mooi huis!! Geniet echt van je posts… blijf wie je bent, je bent goehoeddd!!!
  Liefs Rikje
  huren_met_sfeer

 6. Ik ben steeds weer onder de indruk van de openheid, mooie verhalen en levenslessen. Zo ook deze aflevering weer. Ik zou nog uren willen doorpraten met je Laura. Je hebt volgens mij echt zoveel om te delen! Warme groet Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *