Nordal Denmark – Deens design in ons huis.

Na 12 jaar dezelfde eettafel te hebben gehad was ik wel eens toe aan iets nieuws. Nog lastig vond ik omdat de eethoek bij ons een prominente plaats heeft in de woonkamer. Bij Nordal vond ik twee mooie eettafels die eigenlijk best verschillend waren maar beide mooi zouden staan hier. De keuze werd uiteindelijk gemaakt door de keuze van de eetkamerstoelen en door manlief.

Het had wat voeten in aarde voordat de eettafel geleverd werd maar toen hij er eenmaal was heb ik wel even wat vreugdedansjes eromheen gedaan. De eettafel van Nordal genaamd ‘Vintage iron table’ is maar liefst 220 cm lang en 100 cm breed. Dat is 20 cm groter dan onze vorige tafel. En geloof me dat scheelt toch echt! Het blad is gemaakt van oud gerecycled hout en gecoat met een laklaag en is echt loeizwaar. Het onderstel is van zwart ijzer.

 

Wat ik echt prachtig vind aan deze tafel is het donkere oude blad en dat de zware poten terugvallen onder de tafel. Dit houdt hem luchtig. Ook heb ik er al twee nieuwe stoelen erbij. Eigenlijk zes maar vier stoelen staan in nalevering en komen in januari. De twee stoeltjes die wel al geleverd zijn heten ‘Vega leather chair’ en zijn kuipstoeltjes gemaakt van geitenleer met prachtige lichte stiksels. De zit is iets hoger wat echt fijn is, zo kan ik ook aan tafel goed werken.

Nieuwe lamp en accessoires. 

Bij een nieuwe eettafel horen ook nieuwe accessoires en een lamp! Ik vind lampen kiezen echt lastig. Deze lamp van Nordal met 40 heldere glazen rondjes is toch wel een pronkstukje op zich. Het ijzeren frame heeft een vintage finish gekregen. Mij doet hij heel erg denken aan de jaren 70. Ook ontving ik nog een te gekke print ‘Hand’ van de tekening die Jesper – lid van de Nordal familie – gemaakt heeft. Hij is verkrijgbaar in een oplage van 100 en is gesigneerd. Ik ben gek op kunst en de print sluit mooi aan bij mijn Gallery Wall.

 

Met het gigantische hoofd genaamd ‘Kotlin’ – wat trouwens een pot is en waar een plant in kan – en de mooie potten ‘Reso’ stylde ik de eethoek af. Wat een gigantisch verschil is het geworden. De eethoek is nu echt ge-update naar mijn interieur. De vorige eethoek hoorde eigenlijk ook bij een vorige inrichting. Wij zijn allemaal erg blij met deze mooie grote eettafel/hoek. Dat we maar vaak met het gezin en familie mogen genieten hier. Dat gaat vast goedkomen schat ik zo in.

Prachtig headboard.

Als toetje ontving ik ook nog een prachtig headboard van Nordal genaamd ‘Onega’ wat gemaakt is van echt leer. Het headboard straalt echt klasse uit en is net wat ons bed nog nodig had. De slaapkamer komt hiermee ook steeds dichter bij hoe ik het voor ogen heb. Nog steeds wacht daar een verfklus en komt er nieuwe raambekleding.

 

Al met al behoorlijke veranderingen in ons interieur and we love it! Voor uitgebreide productinformatie zoals afmetingen klik je op de artikelen. Ik ben voorgoed verliefd op het Deense interieur merk Nordal. Wat jij?

Liefs Andrea

Meer Nordal inspiratie lees je hier!

Categories:

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *