Blog ‘Oudere meisjes’ deel 16

Vandaag in de blog ‘oudere meisjes’ Sabrina aan het woord. Sabrina leerde ik alweer een aantal jaren geleden kennen, eerst via Instagram, later troffen we elkaar ook op events. Ik vind Sabrina echt een van de meest positieve mensen op de gram. Altijd een lief woord, teksten versiert met veel emoji waarvan je gelijk vrolijk wordt en Sabrina is een vrouw die aanpakt. Enorm veel bewondering voor haar flexibiliteit. Ga er maar aanstaan, voor een jaar of twee verhuizen naar Dubai! Lees je weer mee? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Hey, ten eerste superleuk dat ik in het rijtje van ‘oudere’ meisje mag staan, Dre! Voel me vereerd tussen deze leuke meisjes te mogen staan (volgens mij ben ik ook de “oudste” van dit rijtje voorgangers, niet?)

Nou ik ben Sabrina, al 35 jr. samen en 20 jr. getrouwd met Marcel (mijn jeugdliefde en vind hem nog steeds de allerleukste) en hele trotse moeder van zoon Jules (22) en dochter Floor(20) Een mode en coupeuse opleiding gevolgd in Rotterdam. En na jaren in dienstverband gewerkt te hebben in o.a. de mode en interieurbranche een paar jaar geleden voor mezelf gestart.

 

Mijn Instagram account Sabrina Visual is een heuse serieuze bizniz geworden. Ik doe nu wat ik het liefste doe, ik maak content in opdracht en geef interieur styling advies. Beste beslissing ooit, voor mezelf beginnen! We wonen sinds begin september dit jaar in Dubai, VAE i.v.m. werk van Marcel (voor Shell) Voor waarschijnlijk en hopelijk 1 a 2 jaartjes. Weer een heel nieuw avontuur dus. Gaat goed en zijn al aardig gesetteld inmiddels. Vanuit hier ga ik gewoon lekker door met waar ik in Nederland al mee bezig was. Dat is het voordeel van online werken, dat kan overal.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf.

Dat ik mijn bedrijf ben gestart na mijn 50ste, vet trots op dat ik dat op eigen kracht voor elkaar heb gebokst. Mooi dat ik een bloomer ben en compleet out of my comfort zone gefotografeerd ben voor het ‘normalizing aging’ project van Dee van @andbloom. En dat ik nu dus ook meer selfies durf te nemen en posten.

Dat ik altijd weer een ‘thuis’ kan maken, in opdracht voor anderen maar ook persoonlijk voor ons gezin. Na elke verhuizing weer kan ik sfeer maken met eigen spullen. Een huis waar je thuis komt/bent is zo belangrijk! (nog meer in deze shitty C-tijd) Trots op dat ik onze zeer recente 2de buitenland verhuizing zo goed hebt weten te handelen.

 

Geleerd van onze 1ste buitenland ervaring(die was behoorlijk pittig) Heb ik het nu compleet op mijn eigen gevoel en voorwaarden kunnen doen. TROTS op! Ennnnn….dat ik i.p.v. gaan emo eten tijdens zo’n freakin stressvolle verhuisperiode juist gezond ben gaan eten en gaan sporten…..wie had dat gedacht!! Older & fitter hahaahhahaha.

Trots op dat er nu steeds meer Social Media content opdracht aanvragen komen, en dat blijkbaar in Dubai wonen geen drempel hiervoor is. Ook al wat opdrachten hier in Dubai ….hoe cool!

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Dat je minder bezig bent met wat anderen vinden. Ook dat je je eigen zwaktes en sterke punten beter kent. Dat je inmiddels weet wie je bent! En dat je letterlijk en figuurlijk dichter tot de kern en bij jezelf komt. Dat je meer vertrouwen krijgt in jezelf. Je meer gaat waarderen van wat er is. Dat je beseft dat ouder mogen worden een bijzonder iets is (vooral na verdrietige verlies van dierbare vriendinnen die te jong overleden zijn.) Dat ik nu het gevoel heb dat na het opvoeden het weer tijd voor mij is. Dat ik voel dat ik in die 2de helft kom… ennnn ik wil nog zoveeeeeel! Voor mijn gevoel kom ik eigenlijk nu net lekker op dreefff! hahahhahaha

 

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen.

Jezelf blijven en je buikgevoel volgen altijd! Voor alles is een tijd, no worries, komt goed. Mooiste dat je kan worden is jezelf!(zeg ik altijd tegen Floor en dat vind ze mega irritant) En ALLES KOMT GOED…altijd.(dat zegt onze Jules ook als ik zorgen maak over hem, Mam komt goed!)

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden.

Hmm ik vond de overgang vrij pittig, denk dat het al heeft zitten “rommelen” vanaf mijn 40ste en heftigst was de periode rond mijn 43ste en 51ste eigenlijk. Toen was ik mezelf echt even kwijt zeg maar. Op mijn 43ste woonde ik met mijn gezin net in Brunei, in Zuidoost Azië. Die hele buitenland verhuizing(Shell posting) met 2 pubers naar een totaal andere cultuur en jungle was vrij intens. Half jaar na die verhuizing daarheen was ik compleet opgebrand en overprikkeld en zwaar in de overgang geschoten zeg maar. En na jaren me afvragen waarom ik toch steeds weer tegen bepaalde gevoelens bleef aanlopen kwam er ik via online coaching achter HSP te zijn.

Ik begreep opeens veel beter hoe ik als kind was, hoe eenzaam en onbegrepen ik me soms gevoeld heb. En waarom ik zo graag op mezelf ben, dat ik mezelf regelmatig moet terugtrekken om op te laden. En dat is ok…. nu ik het weet en begrijp. Pfffff heyy dat was echt wel een openbaring en opluchting. Die coach heeft me enorm geholpen en doen inzien dat het OK is HSP te zijn en dat je dus juist waardevol kan zijn voor anderen en het leven dus ‘dieper’ ervaart. Vanaf toen ben ik mijn mindset gaan veranderen en tot op de dag van vandaag kies ik altijd,…. maar dan ook altijd vanuit gevoel.

 

Ik bescherm mijn grenzen door me eerst af te vragen; wat voelt goed voor mij? En anders doe ik het dus gewoon niet. Niemand laat ik meer over die grens gaan. Trouw blijven aan mezelf en wie daar geen begrip voor heeft ….nou doeiii heh! Kortom die hele buitenland ervaring bleek uiteindelijk een keerpunt en levenservaring, nergens zoveel geleerd als in die paar jaar. Daar werd ik pas echt volwassen.

Op mijn 51ste vond ik de overgang opnieuw weer heftig met alle klachten die erbij horen en die opeens allemaal tegelijk leken te komen. Toen was ik er echt wel klaar mee hoor….kon het er niet meer bij hebben. Ik voelde me zo moe en was klaar met al die zware ongemakken. Had juist energie nodig voor mijn bedrijf wat ik net was gestart en om thuis de boel draaiende te houden met een man die om de maand in Irak werkte. Ik trok het niet meer en wilde weer gewoon kunnen functioneren.

Ben daarna nog zelfs ff half jaartje aan een lichte hormoon pil gegaan….man man het leek wel of het licht weer aanging hahahha. En nu…nu gaat goed en durf ik al stiekem te zeggen dat ik er mss zelfs al doorheen ben. Hormonen lijken in balans te zijn gekomen en voel een hernieuwde rust en energie…. pfffff..Amen!

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven.

Genieten moet je NU doen! (later is al NU heh)

Wat zijn je passies en of hobby’s.

Ik vind hobby’s echt wel een suf woord hoor hahaahaaha. Dus die heb ik niet! Wel passies of dingen die echt heel graag doen en het leven verrijken. Ja interieur sws natuurlijk. Ik kan mezelf verliezen in styling opdrachten , creatief bezig zijn en die creatieve flow is een heerlijk ‘high’. Dat is passie voor mij! Reizen….al veel gezien v.d. wereld en nu even op lager pitje uiteraard maar wonen in Dubai maakt veel goed en zin om de andere Emiraten te ontdekken.

Door reizen rek je de tijd op naar mijn gevoel (tijd gaat al zo snel heh) Door te reizen ervaar je de tijd anders en door alle nieuwe indrukken en ervaringen lijkt de tijd langer te duren.  Van reizen leer en  “groei’ je. Misschien keer naar Oman en in de toekomst een reisje Seychellen, Sri Lanka enz. Yesss please!

 

Oooh en naar het strand gaan, ik geniet zo van de kust, de zee, het water, in elke tijd van het jaar….dat voel ik ook als passie, daar kan ik echt ontspannen. Happiest at the beach heh! Met mijn gezin zijn en gezellig samen koken & eten, lachen en kletsen, is ook iets waar ik enorm gelukkig van word. Vooral van die grappen en eigenaardigheden waarvan wij als gezin, alleen de humor van inzien, zelfspot en sarcasme is ons niet vreemd zeg maar 😉

Eigenlijk is mijn gezin dus vooral mijn PASSIE en altijd nr. 1 !!!!

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was.

Dat je gewoon vooral moet DOEN en durven. We zien altijd zoveel beren op de weg. Angst opzij zetten neus dicht en springen met je ogen dicht!

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Nee zou precies zelfde leven leven, ik geloof erin dat het leven loopt zoals het moet lopen! Alles wat op je pad komt (en ook de nare dingen) zijn er om van te leren en te groeien.

Hoe oud ben je.

Ik ben geboren in 1966 dus 54 nu. (maar dat is maar een getal, toch?)

Waar kunnen mensen je vinden op Social media.

Op mijn instapage natuurlijk @Sabrinavisual (gezellig als je me komt volgen) en op mijn website www.sabrinavisual.com

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Nu we in Dubai wonen ik het leuk vind de volgers op Insta een kant van leven in Dubai te  laten zien die de meeste niet kennen. Dubai is meer als glitter & glamour, wolkenkrabbers en eindeloos megagrote airconditioned shopping malls. Dat hoop ik over te brengen. Ik hoop door open te zijn over de overgang en HSP zijn anderen te helpen.  Je bent heus niet alleen in wat je voelt.

 

En……bovenal!

Blijf lekker jezelf en dicht bij jezelf! Dat hou je namelijk het langste vol 😉 Laat je niet leiden door mensen of wat ze vinden wat jij eventueel zou moeten doen… Leef je (eigen) leven!

Meid wat een wijze woorden als ik zo terug lees hahaaha ….ouwe muts! hahahhaha

Nou ja joh, Ik zeg joe doeiii en veel liefs en warme hug uit Dubai!

X Sabrina

Bedankt Sabrina voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

 

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

 

Foto Credits eerste afbeelding : Denise Boomkens.

18 Reacties

 1. Nou wat ontzettend leuk om te lezen en ik herken mezelf in zoveel dingen dat het bijna eng is… Ik word over 2 weken 50 en na dit verhaal vind ik het een stuk minder erg! Kom maar op hahaa! Ik wens jullie een ontzettend fijne tijd in Dubai! En ik geniet graag mee van die andere kant die je ons gaat laten zien!
  Veel liefs,
  Chantal x

 2. Altijd leuk iets van jou te lezen, eerlijk, vrolijk en vooral power. En vrolijkheid. En emoticons, ik wens jullie een prachttijd daar en die Seychellen kan ik me nu in jouw stories al op verheugen…. liefs. Wendy

  • Zo ontzéttend leuk om te lezen en veel herkenbaar voor dit nóg oudere meisje ( opsteker voor jou hihi)
   Ook super leuk om te volgen en mee te loeren daar in het verre Dubai Sabrina !
   Liefs Carla

 3. Wat een topper ben je toch Sabrina, deze man leest stiekem gewoon al je geweldige (oudere) vrouwen mee hoor Dre love de openhartigheid en warmte x

 4. Wat een fijn stuk om te lezen. Een toppertje ben je. Jij als insta din blijft altijd inspireren, altijd tijd voor een lief woordje of tijd voor een gesprek. En inderdaad leeftijd is maar een getal en jij bent daar het levende voorbeeld van. Wij genieten nog even met je mee hier op insta….

 5. Mooi om te lezen! Ik ga je volgen in Dubai (favoriete bestemming van onze dochter ), maar als sab_is_moving ook van jou is, dan volg ik je al geloof ik…
  Als HSP heb je echt behoefte aan me-time ervaar ik ook en die overgang pffff soms echt de erg kwijt
  Geniet vooral van Dubai

 6. Wauw wat leuk om te lezen ,wens jullie een prachttijd,nou ik ben mezelf soms ook kwijt ,ben op hsp en heb spijt dat ik nooit heb durven doen waar ik van droomde ,veel liefs Irene .

  • Wat een mooi en open verhaal Sabrina. Het was net of ik mijn eigen verhaal aan het lezen was (op de buitenland verhuizingen na dan). Zo herkenbaar!
   Xx Bea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *