Vandaag in het zonnetje bij de rubriek ‘Oudere meisjes’ is Mirjam. Mirjam leerde ik een aantal jaar geleden kennen via Instagram. Ze heeft zelfs een keer een macramé workshop bij mij gevolgd. Ik ken haar als een liefdevol mens die van aanpakken weet. Lees je mee?  Blog ‘Oudere meisjes’ deel 2. 

• Stel jezelf aan ons voor, wie ben je en wat doe je.

Ik ben Mirjam, van origine een Haagse en ben getrouwd met Edu, een Brabander, we zijn aan elkaar blijven plakken in 2002 toen we allebei bij de Koninklijke Marechaussee werkten. We hebben twee tienermeiden, Noor van bijna 13 en Eva van 11. We wonen in het achterste deel van een oude boerderij in de Achterhoek, mijn moeder woont in het voorhuis. We hebben een gezellige beestenbende, een hond, twee poezen, 2 konijnen, 2 grasparkieten en 7 kippen. Er kan nog meer bij zeg ik altijd. We verbouwen ons huis zelf, beetje bij beetje en ik durf haast wel te zeggen dat we het netste klushuis hebben. Na diverse banen en een eigen bedrijf ben ik nu werkzaam als schoonheidsspecialiste.

• Waar ben jij het meest trots op bij jezelf.

Op het feit dat ik twee flinke depressies heb overwonnen en ik steeds meer écht van mezelf kan houden.

• Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Het relativeren, zo slecht hebben we het niet, we hoeven niet zo hard te hollen. Het leven is geen wedstrijd. Vind het eigenlijk wel tof om te zien dat er steeds meer zilverkleurige lokken tevoorschijn komen in m’n haar, hoe mijn gezicht en huid veranderen en dat leeftijd echt maar een getal is. Vroeger (vroegâh) vond je iemand oud en nu ik zelf die leeftijden heb aangetikt denk ik ‘pfff het is niks’ en ik voel me ook niet zo ‘oud’, dat scheelt misschien ook wel.

• Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen.

Wees trots op jezelf, wat je al kan of waar je voor werkt. Wees lief naar andere meiden, het is geen competitie en hou van je lijf. Je hebt er maar 1. Vier vooral het leven!

• Wat vind je minder leuk aan het ouder worden.

Vrij weinig, het is alleen jammer dat je het de volgende dag merkt wanneer je flink aan de klus bent geweest/ in de tuin hebt gewerkt/ een avond wat later hebt gemaakt hahaha!! Verder is het een mooi gegeven, elke dag is weer een cadeautje.

• Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven.

Pippi… Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!

• Wat zijn je passies en of hobby’s.

Fotografie & interieur. Na 13 verhuizingen en mijn eigen bedrijf als stylist, blijft dat een fijn iets. Ik ontspan met dat zwarte kastje in mijn handen en kan me nu helemaal uitleven op ons klushuis. Maar word ook erg blij van onze (moes)tuin en de natuur om ons heen. Als ze me kwijt zijn…

• Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was.

Dat het niet erg is wanneer iets even tegenzit of mislukt, probeer het gerust nog maar eens en dat ik er best mag zijn. Best lastig voor een onzekere perfectionist, het is een leerproces. Maar had het graag eerder geweten.

• Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik denk het niet, het loopt nu eigenlijk heel mooi met mij, met ons als gezin op ons mooiste stukje van Nederland. Het feit dat ik mezelf écht kan aankijken in de spiegel, dat ik selfies durf te nemen én te posten is een overwinning. Al zijn het er soms een stuk of 30 waarvan er uiteindelijk eentje mee door kan, maar ik gooi er geen filters overheen. Ik ben ik en ik mag er zijn. Heb m’n hart op de tong, dat is voor anderen soms lastig, maar dat is niet mijn probleem.

• Hoe oud ben je.

Op 14 augustus tik ik de 40 aan.

• Waar kunnen mensen je vinden op Social media.

Op __athome__bymir__ en op __bymir__

• Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met ons!

Geniet van het leven, vier de liefde, lach naar een vreemde, huppel eens over straat, dans in de regen en zorg goed voor je lijf…leef!

 

Bedankt Mirjam voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

19 Reacties

 1. Je weet hoe mooi ik jou en je gezin vindt Mir! Zo mooi om te zien en te lezen hoe jij in het leven staat! Een inspiratie voor andere vrouwen! X Linda Ps bijna welkom in de club van 40!

 2. Leuk om te lezen en living is learning inderdaad ik herken de onzekere perfectionist 🙂
  alvast Van harte gefeliciteerd jonge blom !
  Groetjes Carla

 3. Superleuk om je beter te leren kennen Mirjam. Die overwinning is zeker iets om heel trots op te zijn. Mooi ook om te lezen dat jullie samen (maar wel apart) met je moeder in de boerderij wonen. Fijne dag. Liefs Danny

 4. Wat ben je toch een mooi mens Mirjam! En wat een prachtige foto’s van jou en je gezin! Ouder worden is zo gek nog niet hè?… De ervaringen verrijken je leven. Leuk om dat te lezen! Liefs Linda

 5. Wat een mooi stukje over een deel van je leven.
  Fijn om zo heerlijk eerlijk in het leven te staan.
  ( ben daar ook erg van , mensen weten gelijk wat ze aan je hebben)
  Ik wens je een fijne verjaardag toe de 14e
  Lieve groetjes van Ren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *