Blog ‘Oudere meisjes deel #31

Vandaag weer een kanjer die bewezen heeft dat je echt nooit te oud bent om iets nieuws te gaan doen en dit tot grote hoogtes kunt brengen. Judith volg ik al jaren. Ik heb haar groot zien worden, klappen zien ontvangen en weer zien opstaan met het motto YOLO! We hebben elkaar een paar keer ontmoet en ja we liggen elkaar wel 🙂 dezelfde instelling, beetje ruwe bolster blanke pit en recht door zee! Ik hou van zulke mensen! Toch wel gepast trots stel ik graag aan jullie voor in de blog ‘Oudere meisjes’ deel #31 Judith, Juud oftewel Huizedop! Lees je weer mee? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Hai, ik ben Judith, 43 lentes jong, trotse moeder van 2 meiden van 8 en 10 jaar en getrouwd met Mike. We zijn al 22 jaar samen waarvan 20 getrouwd!! Vanaf dag 1 m’n maatje, m’n liefde en degene die er ècht altijd voor me is.

Al 17 jaar werk ik op het hoofdkantoor van een grote retailer waar ik o.a. inkoper en product manager ben geweest. Inmiddels werkzaam als commercieel planner waarin ik verantwoordelijk ben voor de invulling van de retailkalender en de financiële doorrekening ervan (dit is de korte versie ;). Een commercieel, analytische functie die ik met veel plezier doe.

Daarnaast ben ik 4,5 jaar geleden gestart met HUIZEDOP. Wat begon met 1 foto op Instagram is inmiddels een heus bedrijf geworden, compleet met belastingaangiftes enzo ;). Via Instagram, mijn blog www.huizedop.nl en Pinterest deel ik een kijkje in ons interieur en leven.

Het werken in een fijn team collega’s naast het ondernemen met HUIZEDOP is een fijne combinatie voor mij!

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Eigenlijk ben ik best trots op mezelf als persoon en hoe ik in het leven sta. Ondanks een rugzak met best wat shit of wellicht dankzij, heb ik een heel fijn leven. Gevuld met een lieve man, dierbare vrienden en familie, tof werk en energie om te ontwikkelen, kansen te zien en aan te gaan. Trots ben ik ook op onze dochters en hoe zij zich ontwikkelen. Op het moment dat je moeder wordt, maakt dit je kwetsbaar want oh oh oh, als er iets met je kinderen is, dan komen de zorgen. En wat kan je dan TROTS worden als ze iets overwinnen waarmee ze hebben gestruggeld. De groei die ze doormaken vind ik echt fantastisch om te zien!

Daarnaast ben ik ook hartstikke trots op HUIZEDOP en wat er in een paar jaar is neergezet. Nooit had ik verwacht ondernemer te worden. Dit was immers nooit het doel toen ik die eerste foto plaatste op Instagram, maar ja, alles wat je aandacht geeft, groeit! En van het een komt het ander.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Dat je je niet meer zo druk kan maken om dingen die 20 jaar geleden heel ingewikkeld waren. En ook dat je jezelf in al die jaren goed hebt leren kennen. Wie of wat heb je nodig, maar vooral ook wie of wat heb je niet nodig. Keuzes maken en afscheid durven nemen van ballast. Erachter komen wat voor jou en je dierbaren belangrijk is en daarnaar leven. Dat heb ik in de afgelopen jaren wel geleerd en dat geeft veel rust.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Volg  je hart en je gevoel! In alles.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Tot nu toe niks eigenlijk. Iedere fase in het leven heeft z’n charmes en z’n nukken. Geniet gewoon van elke dag die je gegeven is, of je nu 20 of 45 bent.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Ik hou van quotes, omdenken en positiviteit dus ik zou hier helemaal los kunnen gaan, maar sinds een aantal jaren is YOLO wel echt mijn motto. You Only Live Once! Leef je leven zoals jij het wil en doe de dingen waar jij blij van wordt. En ja, dit klinkt makkelijk en het is heus niet zo zwart wit. Niet alles komt goed, maar hoe je ermee omgaat, kan een groot verschil maken voor jou en je omgeving.

 

Wat zijn je passies en of hobby’s

Ik hou van hele eenvoudige dingen en je maakt mij echt dolgelukkig met een dagje strand met een graadje of 25 bij een beachclub. Sowieso hou ik van de natuur en ben dan ook dagelijks in het bos te vinden voor een lekkere wandeling. Ik heb ook een gezonde interesse in spiritualiteit, meditatie enz. Niet dat ik me er dagelijks mee bezig houd, maar ik vind het echt een razend interessant onderwerp. Reizen doe ik ook zo graag. Met Mike al de halve wereld over gevlogen voordat we kinderen hadden en zodra het weer kan, ga ik de schade inhalen van het afgelopen jaar. Oh ja en lezen! Heerlijk!! Boeken over persoonlijke ontwikkeling, mindset, thrillers, kom maar door ermee!

Plezier maken met dierbare vriendinnen staat ook echt in m’n top 3. Lachen tot de tranen over je wangen lopen, serieuze gesprekken voeren en echte aandacht voor elkaar. Zo fijn!

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat ieder huisje z’n kruisje heeft.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik denk het niet. De keuzes die je maakt in je leven lijken op dat moment de juiste anders maak je ze niet. Had ik maar, als ik nou dit… Daar kan ik niet zoveel mee ;). Daarbij komt ook dat ik echt een heel fijn leven heb met lieve mensen om me heen, dus nope, voor mij geen andere weg. Ik zou het direct overnieuw doen, op dezelfde manier!

Hoe oud ben je

43 jaar.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Op Instagram, Facebook, Pinterest en op m’n blog www.huizedop.nl. Je vindt me overal onder de naam HUIZEDOP. Dop is een afkorting van m’n achternaam en de mensen die dichtbij me staan noemen me altijd Dop of Doppie 😉

 

Bedankt Judith voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

10 Reacties

 1. Opgeschreven precies zoals ik je ken! Vrolijk en krachtig. Het is ook zo waar, wat je aandacht geeft groeit! En wat dat reizen betreft, zo mee eens, zo’n zin in nieuwe dingen! Leuke blog! X Wendy

 2. Alweer zo’n leuke dame! Een van de eerste die ik begon te volgen op Instagram zo’n 3 en half jaar geleden! En goede krachtige quote ook YOLO !!

  Liefs Sylvia X

 3. Leuk stuk Judith , maar wist al aardig wat van je via de podcast wat een energie moet je hebben omdat allemaal met een gezin te doen .. ik volg je graag.. en oh je dakramen zijn echt geweldig!!

 4. Wat leuk om jouw verhaal hier te lezen.
  Mooie woord Yolo en zo waar.!!!
  Wens je zon op je pad.
  Wind in je rug.
  En mooie dromen die nog gaan uitkomen .
  Dikke knuffel , en gezellig om je te volgen op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *