1. Blog ‘Oudere meisjes’ deel #37

Zo leuk de verbaasde reacties die ik soms krijg als ik vraag of iemand aan de rubriek ‘Oudere meisjes wil meewerken! Waarom ik? Zo reageerde de lieve Leonita ook. Mijn antwoord is simpel ‘omdat je er toe doet en omdat je rockt!’ Niks meer of minder 🙂 Iedereen heeft een verhaal, kijk op het leven en dat blijkt gewoon heel tof om te lezen. Zo hou ik enorm van de positieve kijk op het leven van Leonita en is haar bijdrage in moeilijke tijden voor anderen volgens mij iets wat je vanuit je hart doet. Weer een prachtig mens dus deze week! Lees je weer mee met de blog ‘oudere meisjes’ deel #37? 

Hoi Hoi,

Verrast kijk ik naar het bericht dat ik mocht ontvangen van Andrea, wil jij mijn volgende ‘oudere meisje zijn’ ?

Nou weet ik natuurlijk allang dat ik niet Piep meer ben en zelfs de vijftig al gepasseerd, zie ik het dagelijks in de spiegel, maar deze vraag drukt dat me nog eens even extra onder de neus hahaha. Maar natuurlijk kan ik deze uitdaging niet afslaan, zeer vereerd dat ik straks tussen alle andere ‘oudere meisjes’ mag staan. En dan……… wat ga ik vertellen, waarom heeft zij mij gevraagd, en ben ik wel interessant genoeg?! Daar heb je hem dus al, de eerste onzekerheid heeft zijn intrede gedaan, terwijl ik altijd heel hard roep dat ik echt gewoon nergens meer onzeker over ben, vooral niet op deze leeftijd…..auch!!

 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Mijn naam is Leonita en woon samen met mijn man en onze zoon van 17 in Leidsche Rijn. Mijn man en ik zijn al een eeuwigheid samen, ik was 14 en hij 16 toen wij bij elkaar kwamen en hebben nooit meer los   gelaten, ik vind het knap… van hem hahaha. 

Wij hebben ook een dochter van 23 die sinds een jaar samenwoont met haar vriend. Dit jaar tik ik de 52 jaar aan, maar leeftijd zegt mij eigenlijk niet heel veel. Het gaat mij erom dat je goed in je vel zit, en dat bedoel ik dan weer niet letterlijk, vooral nu we wat ouder worden en het uiterlijke mooie toch een beetje in verval raakt hahaha, maar vooral geestelijk, dat moet lekker zitten, op alle leeftijden. 

Iemand die van andere mensen houdt, maar ook heel goed alleen kan zijn. Iemand die van humor houdt, kan genieten van kleine dingen, van positiviteit en creativiteit. Ken je dat lied van Alanis Morisette: I’m a b*tch, i’m a lover, i’m a child, i’m a mother, i’m a sinner,  i’m a saint, i do notfeel ashamed. Ik ben het allemaal!! Ook ben ik een ontzettend gevoelsmens…wat voor mij als jong kind nog weleens moeilijk was, toen was ik echt een dagdromer. Maar voor nu is dit puur LEONITA, die het liefst de wereld nog steeds af en toe, vanachter een “ roze bril” gadeslaat.

Ik denk dat het juist ook dit ‘oudere meisje’ is die kinderen mee zou willen geven, al kun je niet goed leren, al ben je misschien in andere ogen anders dan de rest, of zijn zij dat misschien juist?! Want wat is “anders”, doe wat jou gelukkig maakt, het komt echt allemaal wel goed!!

Vanaf mijn 16e ben ik gaan werken en heb altijd administratief werk gedaan, de laatste 20 jaar als Office Medewerkster op ons bedrijf.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Dat ik ook in mindere tijden altijd van het positieve ben uitgegaan en nog uit ga. Ik heb twee keer een dubbele hernia gehad, waarvan 1 in mijn zwangerschap notabene, gewoon dikke pech, waarvan ik in anderhalf jaar ongeveer 9 maanden op een bed in de kamer heb gelegen. Bij de pakken neerzitten, no way!! …piepen zit niet in mijn pakket!  En het project @aandezandweg 

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Te weten waar je nu staat met de wijsheid die je nu hebt en alles wat je al die jaren hebt geleerd en ik daar nu een redelijk relaxed mens bij ben. Want sjonge toch heb ik mij soms druk gemaakt over dingen waarvan ik achteraf denk…. had niet gehoeven?! Maar door schade en schande word je wijs, of in ieder geval iets wijzer dan je was. Maar ja het leven is natuurlijk ook 1 groot leerproces. Eeeeen kan ik mij nu al verheugen om, al duurt het nog tien jaar, ooit eens oma te worden, lijkt me zo leuk!

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Ik heb een paar hele lieve leuke grappige mooie vriendinnen waarmee je op zijn tijd ook goede serieuze gesprekken kan voeren. We kunnen veel leren van elkaar. Maar vooral genieten van elkaar en de vriendschappen die je hebt. En sommige spreek ik echt niet wekelijks, maar als we elkaar spreken dan weet je “het zit goed”, als er iets mocht zijn staan we voor elkaar klaar. En vooral veel lachen, heel veel lachen met elkaar!

 

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Eeeehhh de lijntjes boven mijn bovenlip…. Hoofdpijndossier hahaha

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Vind ik eigenlijk iets heel stoms en van sommige krijg ik jeuk en een allergische reactie tegelijk. Alles wat op een tegeltje staat zeg maar…. Als het dan iets moet zijn voor mij is het: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. (Dus toch een tegeltjeswijsheid hahaha)

Wat zijn je passies en of hobby’s

Sinds we @aandezandweg wonen hebben we een redelijke grote tuin waarin ik onkruid plukken zelfs leuk ben beginnen te vinden. Daarnaast vind ik interieurstyling helemaal leuk. Daar heb ik een cursus in gedaan toen de jongste naar school ging, puur om iets voor mezelf te gaan doen. Ik zit nooit stil, verzin eigenlijk altijd wel iets om te doen.

Tevens schrijf ik al vijftien jaar gedichten, veelal in opdracht over een serieus onderwerp, voornamelijk afscheidsgedichten voor overleden dierbaren. Let wel van 0 tot 100 jaar, ik heb heel wat verdriet voorbij zien komen. 299 gedichten heb ik gemaakt. Dankbaar dat ik een klein onderdeel kon zijn voor andere mensen in een tijd van verdriet.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat alles snel gaat, dat je alles eruit moet halen wat je denkt wat er voor jou inzit, dat er bergen op je pad komen waar je overheen moet klimmen, dat je moet genieten van alles en iedereen om je heen…. En dat kinderen opvoeden niet alleen maar leuk is hahaha.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Nee…. Volmondig! Ten eerste heb ik nergens spijt van en ten tweede heb ik daardoor van sommige missers en situaties ontzettend veel geleerd en ben ik wie ik nu ben.

Hoe oud ben je

52 dus, maar eigenlijk hoe ouder ik word, hoe jonger ik mij begin te voelen, …. Klinkt wel een beetje gek he…hahaha, dat zit dan vooral tussen die oren hoor, want soms kraakt het behoorlijk als ik uit bed stap.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Op Instagram onder @aandezandweg

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Ik wil je bedanken dat ik tussen al jouw “oudere meisjes “mag staan, ieder met hun eigen verhaal en ambitie of doel op wat voor manier dan ook, we kunnen veel leren van elkaar!

 

Bedankt Leonita voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

15 Reacties

 1. Lieve Leonita, superleuk meer over jou te lezen en hoe bijzonder dat jij dat soort gedichten mag en kan schrijven, zal vast niet altijd makkelijk zijn. Je bent een lieverd en bezit een shitload aan humor wat geweldig is natuurlijk. Nogmaals, heel leuk om je langs deze weg wat beter te leren kennen. Liefs Danny

  • Heerlijk mens! En die quote ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ is ook mijn lijfspreuk. Herkenbaar dus. Heel erg leuk geschreven!

  • Een leuke blog van een super leuk mens .
   Leuk om je wat beter te leren kennen Leo en zo leuk wij waren ook 14 en 16 toen we een setje werden hihi
   Een dikke koes ! Xx
   Carla

  • Hi Leonita, heb met plezier je verhaal gelezen. Ik ben benieuwd naar je gedichten, zijn die ergens te lezen?
   Groetjes Lucienne

  • Bijzonder dat je gedichten schrijft voor andere mensen, mooi dat anderen daar dan kracht uit kunnen putten ♡!
   Ook al zo lang met je echtgenoot samen!!
   Lieve Leonita, leuk om jouw verhaal ook gelezen te hebben, welkom in ons oudere meisjes team
   Kuzzz Esther

  • Wat een mooi en lief ouder meisje. Toch bijzonder hoe al deze vrouwen hun verhaal durven delen! In ieder verhaal zit minimaal één wijze levensles!

 2. Jaaaaaa, tof Leo
  En je straalt….
  Jij bent echt wie je ben en heerlijk gestoord!
  Daar mogen er best wat meer van zijn op insta
  Mooie dag leuk lief oud besje!!
  Dit jonge besje gaat er ook weer mooi dagje van maken

 3. Mooie blog weer, en wat ‘n leuke, lieve vrouw achter dat account! Heel leuk dat we zo meer mee krijgen van de persoon Leonita..Mooi ook dat je dierbare gedichten maakt voor zoveel!

 4. Leuk mens ben je . Een toffe chick. Met beide benen op de grond. Ik volg je graag en heb na dit gelezen te hebben alleen maar meer respect voor je!

 5. Ook jouw verhaal was net als al die andere verhalen erg leuk om te lezen.
  Fijn ook die eerlijke openheid.
  Ik was ook als kind al supergevoelig voor sfeertjes en een dromer.
  Het voordeel is dat als je ouder wordt je daar je voordeel mee kan doen.
  Leuk ook om je te volgen nu op Instagram.
  Veel geluk in alles wat je doet .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *