No Poo – mijn ervaring deel 6

Het is alweer een dikke tien maanden geleden dat ik besloot om te stoppen met het wassen van mijn haren. Eerlijk, ik had niet gedacht het zo lang ‘vol te houden’ echt niet. Inmiddels is het gelukkig geen kwestie meer van volhouden maar gewoon doen. Het went dat mijn haar stroever aanvoelt met douchen en de vette plak op mijn hoofd is ook al een poosje verdwenen!

Het werd wel tijd voor een knipbeurt. Ik was al een poos voordat ik stopte met shampoo niet meer naar de kapper geweest. Nu ga ik al niet zo vaak hoor, een hooguit twee keer per jaar, vind ik ruim voldoende. Met het verven van mijn haar was ik namelijk al gestopt. Ja ik word grijs maar vind mijn eigen haarkleur naast de grijze haren eigenlijk mooier en natuurlijk ogen dan wanneer ik ze verf. Dus besloot ik een jaar of twee geleden al te stoppen met verven. Liever naturel grijs erdoor dan straks zo’n landingsbaan die ik elke vier weken zou moeten verven! Dat is niet voor mij weggelegd. Ja ik ben ijdel maar dat is gewoon niks voor mij.

Natuurkapper

Ik besloot eens een natuurkapper te bezoeken, mede omdat ik ook over een drempel heen moest om te vertellen dat ik het niet meer was met shampoo en ook nu niet gewassen wilde hebben. Ik dacht bij een natuurkapper vinden ze dat vast niet gek. En dat vonden ze ook niet gek. Ik kwam uit bij Puur Geknipt, gelegen in het centrum van Dordrecht. Na hartelijk ontvangst werd ik heel fijn geknipt zonder te wassen door Maaike.

Ik legde uit dat ik No Poo deed en vroeg haar hoe mijn hoofdhuid er nu uitzag, dat zie ik tenslotte zelf niet. Ik kreeg te horen dat het heel gezond uitzag! Mijn haar daar moest wel echt 15 cm vanaf. Het haar was gespleten en erg droog onderin. De rest van mijn haar was gezond, dik en doordat er geen gladmakers (lees siliconen) meer inzitten staan de schubben van mijn haren iets wijder waardoor het wat stugger en dikker is. Dus eigenlijk een beetje dat Beach hair, krijg je ook spul voor om te creëren. Of je stopt gewoon met haren wassen!

Ik geloof heel erg in het zelfreinigend vermogen van je lijf, zo gebruik ik ook geen wattenstaafjes of vaginale douches. Ik heb nooit vieze oren en ook nooit een schimmelinfectie. Wel geloof ik in gezonde voeding en neem ik vitamines, ik had ooit tekort aan vitamine D en met de medicatie die ik gebruik tegen de Reuma is het voor mij belangrijk om gezond van binnenuit te leven.

HairLust Gummies

Daarom ben ik ook een week of drie geleden begonnen met het nemen van Hair Growth Formula Gummies van het merk HairLust. De Gummies – die echt lekker zijn en vegan – zijn speciaal samengestelde vitamine en mineralen bommetjes die je haar van binnenuit voeden. Ik neem drie Gummies per dag en omdat ze gewoon echt lekker zijn. Zo vergeet ik ze ook niet in te nemen, heel slim gedaan!

Hieronder een klein overzicht van de ingrediënten van de Gummies.

Biotine – Biotine draagt bij aan het behoud van een normale huid en normaal haar, en een normale werking van het zenuwstelsel.

Bamboe extract – Bamboe extract is rijk aan ijzer, vitamine B, calcium, eiwitten en bevat veel cellulose. Het voedt droog haar intensief.

Foliumzuur – Foliumzuur speelt een rol in het proces van celdeling in je haarfollikels terwijl ze nieuw haar creëren.

Jodium – Draagt bij aan het behoud van een gezonde huid, waaronder de hoofdhuid. Iodine helpt ook bij het reguleren van de productie van de schildklierhormonen die voor de haargroei zorgen.

Vitamine B6 – Draagt bij aan een normaal proteïne metabolisme en helpt bij de afbraak van proteïnen in het voedsel dat je eet om nieuw haar te laten groeien. Bovendien helpt het ook voor de regulering van hormonen.

Vitamine B12 – Is belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen. Rode bloedcellen leveren voedingsstoffen aan je haarfollikels en zorgen voor een constante toevoer van voeding die helpt om nieuw haar te laten groeien.

Vitamine C & E – Deze vitamines zijn antioxidanten die de cellen beschermen tegen schadelijke oxidatieve stress.

Zink – Van dit mineraal is bekend dat het bijdraagt aan het behoud van normaal haar. Bovendien werkt het als een antioxidant om cellen te beschermen tegen oxidatieve stress.

Zoals je leest een keur aan goede vitamines en mineralen. Ik ga foto’s maken de komende 3 maanden om zichtbaar te krijgen hoe mijn haren reageren op deze echt lekkere Gummies van HairLust! In het volgend verslag over No Poo een update!

Ik ben wel heel benieuwd wie er nog heeft volgehouden met No Poo of wie er ook begonnen is of dit overweegt! Ik denk dat ik alleen op vakantie (zon, zand en zee) moeite zal hebben. Voor die een of twee keer per jaar wil ik een shampoobar of iets dergelijks aanschaffen. Iets wat vrij is van siliconen en parabenen in elk geval! Ik zweer – zeker nu de kapper beaamd heeft dat mijn hoofd er gezond uitziet – bij No Poo inmiddels!

Liefs Andrea

Voor mijn andere blogs over No Poo kijk je hier! 

5 Reacties

  1. Oh ben benieuwd naar de resultaten van die gummies. Is ook voor betere huid en nagels toch? Hier sinds twee week een shampoobar en dat bevalt tot nu toe goed. No poo gaat m niet worden voor mij.
    Liefs xx

  2. Bikkel! Je haar ziet er prachtig uit! Ik gebruik zelf de shampoo bar van Bottema en van Bennekom en probeer de wasbeurten te minderen van dagelijks naar 3 keer in de week. Mijn haar voelt ook stugger en krult meer.

    • Je haar ziet prachtig uit,nou die gummies ook iets voor mij.Ga het eens opzoeken ,zou zo graag stoppen met haren wassen .Doe dit min 1maal per dag ,soms 2 ,Irene

  3. Wat een mooi haar heb je toch! Ik ben nu ruim 9 weken bezig met No Poo, idd naar aanleiding van jouw verslag en durfde het eindelijk aan met al dat thuiswerken. Ik heb heel fijn, steil haar dat makkelijk klit en snel vet wordt. Waste het al jaren met shampoo zonder troep er in en kon het, met maïzena als droogshampoo, redden tot 1x per 5 a 6 dagen wassen. Maar inmiddels dus ongeveer 2x in de week met alleen water en wat een heerlijkheid! Het is echt nog wel vet hoor, na een dag of 3 zeker, maar ik heb meer volume, mijn haar valt minder stijl en ik heb helemaal geen klitten meer! En aangezien ik het vet doorsmeer naar de punten, heb ik mijn haarpunten ook nog nooit zo glanzend gezien. Ook een fijne bijkomstigheid: ik had al jaren extreem veel oorsmeer maar ook dat wordt rustiger. Ik ben er blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *