Blog oudere meisjes deel #48

Vandaag pakken we de blog ‘oudere meisjes’ gewoon weer op! Deze week is Jet aan het woord. Deze goedlachse lieve vrouw volg ik al een hele poos. Ik ben zelfs ooit een kerstboom (nou ja het was meer een tak he Jet) bij haar thuis gaan ophalen. Haar werk zegt ook veel over haar persoon vind ik, een groot hart voor vrouwen, dat is duidelijk! Daar hou ik van! Dankjewel Jet voor je leuke blog deze week! Lezen jullie weer mee met de blog oudere meisjes deel #48

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Het is een erg leuk lijstje vragen waar ik graag antwoordt op ga geven maar ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Henriëtte de Jong, beter bekend als Jet, geboren in Katwijk en na 22 jaar voor de liefde naar Sliedrecht verhuisd, ondertussen ben ik 46 geworden en woon ik langer in Sliedrecht dan dat ik in mijn geboortedorp heb gewoond, dat zijn dingen waaraan je merkt dat je serieus ouder aan het worden bent!

 

 

Ik ben het type die van alles leuk vind en ook snel ergens enthousiast over, daarom heb ik denk ik ook 2 banen, ik werk namelijk als Mamacare adviseur bij een lingerie speciaalzaak en meet borstprotheses bij vrouwen na borstkanker aan, die vrouwen weer een stukje zelf vertrouwen teruggeven en ze in of na een moeilijke periode met een glimlach de deur uit te zien gaan dat maakt mijn werk echt mooi! Daar naast ben ik informatrice van MoedersvoorMoeders, de gesprekken met de pril zwangere vrouwen zijn zo leuk! 

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

 Ik ben het meest trots op mijn gezin, samen met Kor hebben we 3 echte maar gelukkig ook leuke pubers, dat zorgt voor hilarische momenten in ons gezin die ik vaak op Instagram deel en gelukkig ook herkenbaar zijn voor mijn volgers, opvoeden blijft een oneindig leerproces maar als ik naar mijn kids kijk dan voel ik me ontzettend dankbaar en daar kan niets tegen op.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Het leukste aan ouder worden is dat ik nu eindelijk tevreden ben met mezelf, je onzekerheden leer je te relativeren, daarnaast kan ik dingen makkelijker loslaten en heb ik geleert maak van jou probleem niet mijn probleem, dat klinkt gek maar omdat ik de middelste dochter ben wilde ik altijd alles voor iedereen oplossen en nu denk ik vaak zoek het lekker zelf uit, dat scheelt mij heel veel (negatieve) energie, natuurlijk blijft het mijn struikelblok want ik blijf een pleaser maar het gaat me gelukkig steeds beter af.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

 Ik werk natuurlijk de hele dag met half blote vrouwen en geloof me niemand is tevreden, zelfs niet als ze een perfect figuur hebben en dat is zo jammer he! Kijk maar eens naar foto’s van jezelf toen je jonger was terug, wat zag je er goed uit en toch was je toen niet tevreden, hoe komt dat toch?

 

Wat ik elke dag aan alle vrouwen mee geef (vooral nu het strandseizoen weer begonnen is) en vooral aan de jongere vrouw: omarm jezelf kijk naar je pluspunten i.p.v. naar wat je liever anders zou willen en wees tevreden met wie je bent, daar ga je zoveel gelukkiger van zijn en gelukkig gaan vrouwen daarna zoveel blijer met een bikini of badpak de winkel uit, wij vrouwen moeten elkaar veel meer steunen, dat begint trouwens al in de puberteit, als puber vergroot je namelijk in je hoofd al je onzekerheden en hoe eerder je dan van anderen hoort hoe mooi je bent hoe eerder je die onzekerheid kan loslaten, zo vond ik dat ik flaporen had, ja serieus tot mijn kapper zei uh waar zitten die flaporen dan? Daarna heb ik het nooit meer gedacht haha, pubers denken echt heel raar daarom vind ik ze zo leuk denk ik.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

 Natuurlijk vind ik het zelf ook niet leuk dat ik steeds meer hulpmiddelen nodig heb en nee niet alleen een leesbril maar ook een stevigere bh maar ik ben ook niet het type om er hard tegen te vechten, dus geen botox hier, rimpels horen bij het leven ook al is dat soms best confronterend hoor.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Leef je eigen leven.

 Wat zijn je passies en of hobby’s

Mijn passie is natuurlijk met interieur bezig zijn, vroeger was dat meubelen opknappen en verven, zo is trouwens ook mijn Instagram avontuur begonnen, en mijn andere liefde is foto’s maken, ik ben een enorme beelddenker en vind het heerlijk om alles vast te leggen, niet alleen op vakantie maar de hele dag door, mijn eigen dochter is trouwens een perfect proefmodel, zo fijn omdat samen te delen. Dus ja dat ik Instagram zo leuk vind is niet zo gek denk ik, daar komen al mijn liefdes bij elkaar, mijn verkoop skills gebruik ik om op een leuke manier content maken voor bedrijven, daar probeer ik dan met mijn interieur het mooiste plaatje bij te maken.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat ik Hsp heb en ook al is mijn gevoelige aura, zoals ik het zelf altijd omschreef voordat ik wist wat hsp was, soms lastig het is vooral ook heel mooi dat ik me kan invoelen in anderen en daar zit juist mijn kracht.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Na de zomer komt mijn nieuwe blog online, want ook schrijven ben ik steeds leuker gaan vinden. Ik wilde dat ik dat had geweten toen ik jonger was, dan was ik nu journalist geweest, echt waar! Dat is het enige wat ik anders had willen doen ook al ben ik heel blij met wat en wie ik nu ben. 

Hoe oud ben je

Ik ben 46 jaar.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Je kunt mij vinden op instagram: @jet_andmore

Bedankt Jet voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

4 Reacties

  • Wat een mooie vrouw is Jet en wat doet zij een mooi werk om vrouwen die een borstprothese nodig hebben met meer zelfvertrouwen de winkel uit laat gaan.
   En zo herkenbaar over de onzekerheden van je eigen lichaam. Gelukkig inmiddels wijzer geworden.
   En fijn dat je met je verworven schrijfskills wat gaat doen.
   Fijne avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *