Hotspot! Conceptstore Vintage Brabant.

Afgelopen vrijdag heb ik met Kim een bezoekje gebracht aan een super volle, grote en leuke vintage winkel in Oudenbosch Vintage Brabant.

Uitgenodigd.

We waren hier op uitnodiging, om eens een kijkje te nemen in deze 600m2 grote loods. Dat zag ik wel zitten. Ik ben gek op vintage en snuffelen tussen spullen is toch echt een van mijn hobby’s. We hadden afgesproken om vrijdagochtend een bezoekje te brengen. Daarna gingen we door om te shoppen in Breda. We kwamen al vroeg aan, het was even zoeken naar de grote loods maar gelukkig hebben we tegenwoordig allemaal een routeplanner in de auto of op de telefoon. Binnen keek ik wel even mijn ogen uit! Er was heel veel te zien. Echt elk hoekje wordt hier benut. Na even rondgekeken te hebben ging ik op zoek naar de eigenaresse.

Conceptstore.

Nadat we kennis hadden gemaakt met de eigenaresse Bianca Hubens en medewerkster Christa Kamermans kregen we een kopje koffie aangeboden. Je kunt hier in een gezellig hoekje koffie en zelfs appeltaart eten. Hoe leuk is dat! Bianca vertelde enthousiast hoe ze 3 jaar geleden is begonnen met deze unieke winkel. De winkel heeft een aantal ondernemers onder hun dak die ieder een eigen hoekje hebben. Dit varieert van het merk Noa May living tot aan Meubels met een verhaal. Zij vormen samen een collectief wat deze vintage winkel uniek maakt. Er is ook altijd nog ruimte voor nieuwe ondernemers.

Mijn aanwinst. 

Door het wisselende aanbod is de winkel steeds weer vernieuwend en zie je weer andere mooie items. Ik zag mooie werkbanken, oude vloerkleden maar ook prachtige kasten. Zelf heb ik een vintage kastje meegenomen wat bestemming medicijnkastje krijgt en een aantal vintage apothekers flesjes. Die wilde ik al een poosje graag hebben en vond ze niet bij mijn lokale kringloopwinkel. Daar zit trouwens ook een groot verschil in, vintage Brabant heeft al een selectie gedaan voordat de spullen in de winkel komen.

Workshops.

Ook worden regelmatig workshops gehouden. Pimp een meubelstuk op met de mooie verfcollectie Milk Paint welke ook verkocht wordt in de winkel. Maar ook bijv. maak je eigen moodboard of maak een mooie herfstkrans zijn workshops die je kunt volgen.
Ik vond het een gezellige winkel met leuke variatie aan spullen. Dat er daarnaast veel georganiseerd wordt spreekt alleen maar meer aan! Zeker een bezoekje waard. Dus ben je in de buurt of plan je een dag struinen in, vergeet vooral niet langs te gaan bij Vintage Brabant!

Liefs, Andrea

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *