Plastic zakjes, een alternatief!

Ken je dat, je wilt boodschappen doen maar geen plastic zakken meer kopen of gebruiken. Gelukkig hebben we tegenwoordig allemaal wel een big shopper of krat waarin we onze boodschappen kwijt kunnen. Maar dan kom je bij de groente en fruit afdeling..

 

Plastic in de ban.

En daar hikte ik dus serieus al een tijdje tegen het gebruik van plastic zakjes aan. Oké boontjes kun je niet los in je kar gooien. Dus ben je min of meer verplicht een zakje te nemen. Komkommers die helemaal met plastic omwikkeld zijn en Paprika’s die per stuk verpakt zitten, je kunt er in de supermarkt niet omheen. En ik stoorde me eraan. En geloof me, ik ben heus geen moraalridder maar het is toch niet meer van deze tijd. Helaas kan ik niet wekelijks naar de markt en ben ik toch min of meer afhankelijk wat de supermarkt mij te bieden heeft. En daar baalde ik van.

Beeld @ iStock

Documentaire A plastic Ocean.

Als je wel eens een documentaire hebt gezien over wat plastic met onze zeeën en land doet ga je toch nadenken. Ik heb de documentaire A plastic Ocean gezien, gemaakt door Craig Leeson en Tanya Streeter en schrok. Je weet het wel, je hoort het wel maar als je het ziet dan schrik je alsnog. We wisten niet beter toen plastic werd uitgevonden maar nu weten we wel beter. Ik raad je aan deze docu te kijken, heb je kinderen? Laat ze meekijken! Hij is op Netflix te zien. Wij scheiden ons afval hier in huis. We houden keurig het plastic gescheiden, gooien karton in de papierbak en brengen flessen naar de glasbak. En zeker gooien we nooit iets op straat weg, dat is gewoon nasty. Maar boodschappen doen en afhankelijk zijn van de plastic zakjes werd steeds meer een ergernis. Ik deed al geen zakjes meer om de prei, citroenen of avocado’s maar appels, wortels, tomaten en boontjes, je moet wel.

All cotton and linen bags.

Tot vorige week, toen kreeg ik de toffe linnen bags van All cotton and Linen binnen. Even ter informatie, dit is geen gesponsorde blog. Ik ben gewoon erg enthousiast over deze bags! De bags zijn gemaakt van organisch linnen en katoen en zijn zogezegd een No waste product. Ik heb ze gelijk in praktijk genomen en ben boodschappen gaan doen, met mijn kratje, big shopper en de nieuwe bags. En ik kon 6 plastic zakjes overslaan! Dat gaf een goed gevoel. De groenteboer op de afdeling stond wel vanuit zijn ooghoeken te kijken maar ik kon zijn goedkeuring wel wegdragen geloof ik. Als een kind zo blij legde ik de bags op het aanrecht. Ik had zelfs een brood meegenomen in een bag. En het klinkt misschien gek maar het brood smaakte gewoon lekkerder. Het fruit en de groente gingen zonder eerst plastic te verwijderen in de groentelade of in de fruitmand. Nogmaals het gaf me een fijn gevoel!

Begin bij jezelf.

En nu is het een kwestie van aanleren, de bags niet vergeten. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit snel went. Misschien is het een druppel op een gloeiende plaat. Maar lieve mensen, het is echt waar, een betere toekomst voor onze kinderen begint bij onszelf. Ben jij ook milieu bewust? Zijn er dingen waar je van denkt, dat kan beter? Of doe je juist ook iets waarmee je een steentje bijdraagt? Laat in een berichtje weten hoe jij hierover denkt!

Liefs, Andrea

Categories:

11 Reacties

  1. Mooi geschreven!! Mensen moeten zich echt bewuster gaan worden,we helpen zelf deze aarde naar de kl*te…ik probeer het ook te vermijden…en ga zeker gebruik maken van de katoenen “zakjes” dikke kus!

  2. Dat is iets waar ik ook al een tijdje mee rond loop! Ik ben geen wereld verbetetaar maar dit soort dingen is zo’n kleine moeite! Ik ga kijken naar deze zakjes, lijkt me ideaal!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *