Wat is er nou lekkerder dan een hele zaterdag lui op de bank te hangen en een top serie te binge watchen? Zodra het hier kan ga ik er helemaal voor. Mijn favoriete Genre is Sci-Fi en Horror maar een mooie Historische serie of een spannende drama kijk ik met veel plezier. Nu vlak voor kerst kijk ik ook graag naar de zoete kerstfilms, jij ook? Lees dan zeker ook even dit blogje ! Vandaag belicht ik echter de meest spannende series. Ik zocht voor jou uit welke series op dit moment de moeite waard zijn om een dag (of twee) aan te spenderen.

Laat ik beginnen met de serie die ik laatst gebingewatch heb (is dat trouwens een woord gebingewatch?)

1. Unbelievable – Netflix

Deze achtdelige True Crime serie gaat over een serie verkrachter en kaart vooral de gevolgen van tunnel visie aan. Het verhaal begint bij een 18-jarig meisje genaamd Marie, woonachtig in Washington in de zomer van 2018. Marie woont dan net op zichzelf via een project voor probleemjongeren. Een man dringt haar huis binnen en verkracht haar, terwijl hij foto’s van haar maakt.

Door het verleden van Marie als zijnde een probleemjongere en haar emotionele verdoofde staat na het gebeuren van de verkrachting wordt zij niet geloofd. Wat volgt zijn meerdere verkrachtingen in verschillende staten van Amerika. Hadden deze verkrachtingen voorkomen kunnen worden als Marie wel geloofd was? De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en er komen zeker in het begin fragmenten in voor wat als schokkend zou kunnen worden ervaren.

Met een Rate van vijf sterren een ontzettend goede en spannende serie voor 16+

2. Watchmen – Ziggo HBO

Helaas heb ik geen Ziggo dus deze Sci-Fi serie heb ik nog niet gezien. Ik deel met je wat ik erover vond op internet. Op basis van de eerste zes afleveringen van Watchmen kan het al een van de sterkste series van dit jaar genoemd worden. Lindelof, de man achter series als Lost en The Leftovers, geeft Watchmen weliswaar een geheel eigen draai, maar hij doet dit wel binnen een bestaand fictief universum.

De serie speelt zich af in Tulsa, Oklahoma. Watchmen is een regelrechte superhelden serie. De zwarte politiemacht van Tulsa wordt opnieuw belaagd door gewelddadige gemaskerde racisten, de zogenoemde ‘Seventh Kavalry’. Deze serie is niet voor watjes. Dat moge duidelijk zijn.

Rate: vier sterren. Leeftijd 16+

3. Peaky Blinders seizoen 5 – Netflix

What can I say! De eerste vier seizoenen heb ik werkelijk verslonden van deze ijzersterke Historische misdaadserie. De werkelijke geschiedenis speelt in alle seizoenen een rol, te beginnen bij de Eerste Wereldoorlog in seizoen 1. Verder zagen we Winston Churchill voorbijkomen, die dit seizoen terugkeert, nu het Lagerhuis een prominente rol speelt.

Maar Peaky Blinders is tegelijk vanaf het begin de werkelijkheid ontstegen: de misdaadbende bestond in de jaren twintig van de vorige eeuw, waarin de serie zich afspeelt, allang niet meer. Laat staan dat bendeleider Tommy Shelby ooit parlementslid is geweest. En toch heeft de scenarioschrijver weer een kwalitatief hoog seizoen neergezet. Als je net als ik houd van kostuumfilms en series met een Historisch verhaal dan mag je ook dit seizoen niet missen van Peaky Blinders. Natuurlijk te zien op Netflix. 

Rate: vier sterren. Leeftijd 16+

4. The handsmade Tale – Videoland

Voor de serie ben ik lid geworden van Videoland. Zelden heb ik een aangrijpendere drama serie gezien dat deze serie. Het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten waarin christelijke fundamentalisten de theocratie Gilead hebben gesticht. De rol van vrouwen is strikt opgedeeld in een aantal maatschappelijke functies, met bijpassende uniformen.

Ergens onderaan staan de handmaids, jonge vruchtbare vrouwen die het nageslacht voor de heersende maar onvruchtbare elite moeten waarborgen en daartoe onderworpen worden aan rituele verkrachtingen, waarna ze worden gedwongen hun kinderen af te staan. Vooral dankzij de titelrol van Elisabeth Moss als June maakte de serie grote indruk.

Het derde seizoen is minstens net zo aangrijpend als de twee eerdere seizoenen. Ook nu is weer een glansrol weggelegd voor Elisabeth Moss. Deze serie heeft mij slapeloze nachten bezorgd. Zelden ben ik zo opgegaan in een verhaal als bij deze serie. Een echte aanrader!!

Rate: (officieel 4 sterren) voor mij 5 sterren. Leeftijd 16+

5. Undercover – Netflix

Ferry Bouman gespeeld door Frank Lammers is een boertige maar levensgevaarlijke Brabantse xtc-producent. Met zijn dikke buik, vettig achterovergekamd haar, leren jackje en uitspraken als ‘hedde ge da begrepen’ zet Frank Lammers een uitstekend karikatuur neer.

Deze serie met zijn typische platte tongval, stereotiep achtige omgeving – het grootste gedeelte speelt zich af op een camping – doet mij denken aan de jaren 80 en 90. Zulke figuren waren toen ook heer en meester in de Limburgse uitgaansgelegenheden dus voor mij was het naast een goede serie ook een feest van herkenning. De moeite waard om te kijken.

Rate: vier sterren. Leeftijd 16+

Zo dat zijn wel een paar top series! Zit er iets nieuws voor je tussen? Of ben je zoals ik en struin je de kanalen af naar goede series? Laat me een berichtje achter met jouw topserie! Wellicht heb ik die nog niet gezien 😉

Liefs, Andrea

Tags:

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *