Met de winter voor de deur heb ik altijd behoefte aan een warme knusse sfeer in huis. Zeker op de slaapkamer probeer ik dit te bereiken. Ik vertel jullie vandaag hoe ik op onze slaapkamer een warme knusse sfeer creëer. Het is echt niet zo heel ingewikkeld.

De basis.

Het klinkt voor de hand liggend maar echt, een goed matras is de basis voor een goede nachtrust. Omdat ik het vandaag vooral over het creëren van een fijne sfeer wil hebben zal ik hierover summier zijn. Wij hebben een matras van Tempur en ik wil nooit anders meer. Maar er zijn natuurlijk talloze goede matrassen en Boxsprings te koop tegenwoordig. Als het je lukt, investeer hierin net als in een goed dekbed en fijne kussens. Wij hebben een donzen dekbed en kussens afgestemd op hoe wij slapen. Ook dit was een flinke investering maar echt elke cent waard.

 

Het bed aankleden, de manier om je slaapkamer knus te maken.

Eerlijk, vroeger deed ik niet zo veel moeite op de slaapkamer. Maar sinds een aantal jaar maak ik werk van het opmaken van ons bed. Het begint bij het dekbedovertrek. Een heerlijk katoenen of linnen dekbedovertrek slaapt gewoon veel fijner. Op de begeleidende foto’s ligt een steenrood linnen dekbedovertrek van H&M. Een goed hoeslaken is ook erg fijn. Zelf houd ik niet van badstof dus wij hebben altijd katoenen hoeslakens.

bedding

 

 

In de winter is niks zo lekker als een extra plaid of deken op je bed. Op de foto’s heb ik twee prachtige plaids/dekens gebruikt van Moyha Brand. Ik viel als een blok voor de grijze deken die van 80% wol gemaakt is. Niet alleen een beauty om te zien maar ook heerlijk warm! In de winter als extra deken en in de zomer gemakkelijk met alleen een laken te gebruiken. De zichtbare sikkels geven deze deken een bijzonder mooie uitstraling.

 

 

De karamel gekleurde gebreide sprei is ook echt een eyecatcher en past prachtig bij de grijze deken. Hij is ook van het mooie merk Moyha Brand. Net als de grijze en karamel kleurige kussens. Dit maakt het bed natuurlijk helemaal af. De kleurencombinatie van steenrood met karamel en grijs heeft een warme knusse uitstraling. Precies waar ik naar op zoek ben voor de wintermaanden.

Af stylen met planten en een paar mooie accessoires.

Om de knusse sfeer af te maken gebruikte ik een aantal planten, het groene ronde vloerkleed, het bankje voor het bed en wat kaarsen. Ik houd van veel styling maar met zulk mooi beddengoed heb je eigenlijk niet echt veel meer nodig. Aan de wand hangt de bamboe wandposter van Byboo en op het nachtkastje staat een heerlijk Geurwolkje de kamer te voorzien van een heerlijke geur.

Zoals ik al aan het begin zei, het is niet zo heel moeilijk om een fijne sfeer te creëren als je gebruik maakt van het juiste beddengoed kom je echt al een heel eind! Wat vinden jullie ervan? Ik hoor het graag!

Liefs Andrea

Categories:

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *