Wat is mijn stijl?

Mensen vragen me regelmatig hoe ik mijn stijl zou omschrijven of hoe ik het zou noemen? En elke keer als ik die vraag krijg, moet ik er over nadenken.

Wat is mijn stijl eigenlijk? Ik elk geval eentje die je niet heel veel ziet en één die niet iedereen aanspreekt hihi.
Het grappige is dat ons interieur pas sinds een jaar of 3 een duidelijke stijl heeft. Daarvoor zag het er uit alsof ik elk moment weer zou gaan verhuizen. Waarschijnlijk komt dat doordat ik daadwerkelijk regelmatig ben verhuisd in mijn leven, gemiddeld eens in de twee jaar! Maar dit is ons thuis. Het huis waar we als gezin gelukkig zijn en waar we nog heel lang willen blijven. Dat gaf eindelijk de rust om de dingen waar ik van hou ook in huis te brengen.

Waar hou ik dan van?

De meeste mensen die voor het eerst bij ons thuis komen zijn een beetje overweldigd door de hoeveelheid kleur en spulletjes die ze zien. Ze kijken om zich heen en willen graag alle hoekjes even bekijken. Een enkeling laat niks merken en kijkt zo min mogelijk om zich heen. Misschien dat dat de mensen zijn die een beetje moeite hebben met mijn stijl haha. Veel mensen zullen mijn stijl omschrijven als druk, kleurrijk en veel maar wel als een geheel. Zelf vind ik het vrouwelijk en warm met opvallende items. Ik verander regelmatig in huis en neem daarbij ook vaak de verfkwast in de hand maar dan kies ik vrijwel altijd voor warme tinten, in elk geval kleur!

Eigenlijk ben ik iemand die gewoon veel te veel dingen mooi vind. Het macramé en rotan van de bohémien stijl, oude meubels en retro serviezen is meer de vintage stijl, en er zijn ook veel dingen uit een klassieke stijl die me aanspreken. Laatst heb ik wat nieuwe posters gekregen met een mooie dromerige print en dat is ook iets waar ik heel erg van hou. Ik denk ook wel dat ons huis iets dromerige heeft, een beetje surrealistisch ook misschien.

Maar als ik het dan echt een naam moet geven .

Wat denk ik wel echt typerend is voor mij zijn de materialen zoals velvet en messing. Wat dat betreft ben ik net een ekster, ik hou van alles wat glimt. Velvet is daarbij een heerlijk zacht materiaal en ook daar hou ik van! En daarnaast horen de vele gekke items zoals de vogel lamp en het behang met de vissen wel echt bij mijn stijl. In een ander interieur zouden dat misschien de eyecatchers zijn bij mij is het een een onderdeel van het geheel. Dus misschien is het goede woord voor mijn stijl wel opvallend? Waarschijnlijk zullen de meeste mensen mijn stijl vinden passen in de noemer eclectisch. In de dikke van Dale staat er als betekenis van eclectisch; ec•lec•tisch (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) het beste uitkiezend. Wauw dat is toch een geweldige omschrijving, dáár kan ik me wel in vinden 🙂

En wat vindt de rest van het gezin?

Naast de vraag hoe ik mijn stijl zou noemen hoor ik ook vaak de vraag; ‘Wat vind je man er nou van?’
Gelukkig is mijn man heel tevreden met ons huis. Het meeste vind hij zelfs gewoon mooi! Ook hij kan genieten van een middagje schatzoeken op de rommelmarkt. Tuurlijk hoor ik hem wel eens zuchten als ik begin over een nieuwe kleur voor de muur maar zolang hij er niet teveel werk van heeft laat hij mij lekker m’n gang gaan en is hij vrijwel altijd enthousiast over het eindresultaat! Mijn dochter daarentegen heeft een grote voorkeur voor zwart en wit dus die draait nog een eens met haar ogen als ik weer wat nieuws in huis heb gehaald. Maar ik denk maar zo, ik vond mijn ouders vroeger ook maar raar. De jongste kan het allemaal niks schelen en volgens mij zijn we allemaal erg gelukkig in ons fijne huis!

Heb jij een duidelijke eigen stijl? En hoe zou jij mijn stijl noemen? Ik ben erg benieuwd, laat het me weten in een reactie hieronder.

Liefs, Mindy

 

Korte bio over Mindy

Ik ben Mindy Schroor, 40 jaar oud. Ik ben getrouwd met Theo en moeder van Nayla en Ravi, die zijn 11 jaar en 4 jaar. We wonen sinds 2014 in een twee onder één kap woning uit de jaren 70 in Drachten.

• Instagram: @mindy_schroor

• Pinterest: Mindy_Schroor

• Facebook Mindy Schroor

Categories:

12 Reacties

 1. Hoi Mindy wat een leuke blog! Ik zie wel al die elementen die je noemt in jouw stijl! En vind het juist zo leuk als het helemaal je eigen is. Eclectisch, dat vind ik van mijn eigen stijl ook. Want ik heb een landelijke basis, maar mix graag met klassieke, industriële, vintage elementen. Als ik het zelf maar mooi passend in het geheel en ook rustig vind (en mijn man een beetje). Leuk dat je in Drachten woont, ik in Heerenveen, jaren 80 twee onder een kapje. Groetjes Sarah @sarahxxathome!

  • Hi Sarah! Wat lief, dank je wel Fijn hè, om gewoon de dingen te kiezen die je mooi vindt een bij je passen. Dan vormt het bijna vanzelf een geheel! Je woont echt vlakbij dan, leuk!!
   Liefs Mindy

 2. Wat ik al had gedacht lief, en heerlijke column om te lezen. Moest een paar keer lachen (kwast, dochter en man). Zag het al helemaal voor mij. Heerlijk eclectisch huis heb jij. Ik hou er van, en van moody interiors. Ga zo door meid, ik geniet

 3. Wat een leuke Blog om te lezen Mindy! Ik zou jouw stijl omschrijven als: MINDY! En zie dat maar als een groot compliment, want die authenticiteit (eigenheid) maakt jouw interieur nou juist zo interessant! Liefs Linda

   • Graag zou ik willen weten waar je de bank en de fauteuil en het behang heb gekocht wil deze stijl ook graag in mijn nieuwe huis gaan toepassen. Groetjes Edith

 4. Leuk om te lezen! Ik was een trouwe stemmer op jouw interieur bij de Loods5 wedstrijd. Het sprong er uit omdat het iets eigens heeft. Ik vind de zogenaamde ‘VT-wonen spread’ interieurs ook mooi om te zien, maar die verrassen mij niet. Bij jouw interieur wordt je nieuwsgierig naar je keuzes, let je veel meer op detail omdat het daartoe aanzet.
  Zelf heb ik geen eigen stijl. Woonkamer,slaapkamer en keuken zijn totaal verschillend.

  • Wat een lieve reactie, dank je wel Marjan!!
   Ik zou jouw stijl denk ik ook als eclectisch omschrijven maar dan een wat stoerdere versie dan die van mij
   Liefs Mindy

 5. Hai Mindy, ik kwam vanavond met mijn hapjesplank de kamer inlopen 🙂 terwijl mijn broer Eigen huis & tuin zat te kijken. Kwam net jouw huis in beeld (toeval bestaat niet) en liet de plank bijna uit mijn handen vallen: WOW!!! Vind je huis waanzinnig en werd er heel blij van. Waanzinnig mooie kleuren en je Mind the Gap vissenbehang te gek. Waarschijnlijk ken je deze winkel al en anders ‘moet’ je snel eens op de site van Home Stock kijken. Veel plezier nog met je style avonturen. Groeten Noor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *