DIY:  De Bohemian slinger.

DIY:  De Bohemian slinger.

 

Veel vragen kreeg ik over de bohemian slinger in mijn tuin. Dus ik dacht, laat ik er een blog over schrijven. Het is echt een hele eenvoudige diy en met mooi weer ook buiten te maken. Win, win situatie zou ik zeggen!

Wat heb je nodig:

Een schaar

Oude lakens

Jute touw

Dat is het! Niet veel toch 😊 Ik gebruik zelf voor deze slinger een katoenen oud laken. Een witte omdat ik dat wel lekker fris vind staan en ook mooi past in onze bohemian tuin. Je kunt natuurlijk een slinger maken met elk gewenste kleur. Misschien ook wel een idee als je geen oude lakens hebt om op de markt wat meters stof te halen! Ga dan voor de restjes, deze krijg je vaak voor een habbekrats mee.

Aan de slag!

Voor deze slinger maakte ik repen stof van zo’n 60 cm lang en 4 a 5 cm breed. De repen kun je knippen, wat ik doe gaat sneller en geeft een speels effect door de rafelrandjes. Ik scheur de stof! Wel knip ik eerst een inkeping omdat dit makkelijker scheurt.

Begin met stukken te scheuren van zo’n 60cm breed. Als je hier een aantal banen van hebt maak je inkepingen om de 4 a 5 cm. Op gevoel, dit verhoogt ook weer het speelse effect, en scheuren maar! Het geeft wat losse rafelkoordjes maar die trek je makkelijk van de repen los.

Wanneer je denkt genoeg repen te hebben neem je een stuk jute touw. Je bepaalt hoe lang je de slinger wilt hebben en het knopen kan beginnen! Maak het touw ergens aan vast zodat je makkelijk de repen eraan kunt knopen. Wat ik heb gedaan is 2 repen per knoop. Je kunt ook met 1 reep of 3 repen knopen. Gewoon even kijken wat jij leuk vindt.

Ik gebruikte de festonknoop om de koorden aan het jute touw vast te knopen. Deze gaat als volgt:

Vouw de repen dubbel en vouw de lus die ontstaat over het touw heen. Haal nu de repen door de lus heen en trek aan. Het is echt heel makkelijk! (zie onderstaande foto).

Wanneer je slinger klaar is hang je hem met een paar simpele knopen op aan een boom, schutting of tafelklem. Ik heb de mijne aan de schutting tussen de beplanting gehangen.

 

Stijl je tuin, balkon of zitje af met een paar typische bohemain items om het sfeertje compleet te maken. Ik gebruikte hiervoor een aantal mooie kussens van Snowdrops Copenhagen. Ook zette ik een aantal verschillende vaasjes bij elkaar op een mooie zilveren schaal. De vaasjes die ik gebruikte zijn van interieur styliste Kirsten Skovbon, Goround en eentje uit de kringloop.

 

 

 

 

Ik ben benieuwd waar de slinger overal gaat opduiken! Ga jij er ook een maken? Veel plezier in ieder geval met deze makkelijke diy!

 

Liefs, Andrea

11 Comments

 • Kimberley - Homefreak.nl mei 9, 2018 at 6:33 am

  Heel erg leuk!! Op zoek naar oude lakens hihi!

  Reply
  • Andrea mei 9, 2018 at 7:05 am

   Hee Kimberley! Wat leuk dat je enthousiast bent! Nu die lakens nog :)Thanks voor je berichtje, liefs Andrea

   Reply
 • Moon mei 9, 2018 at 10:40 am

  Super leuk .. wie weet hangt er binnenkort ook een in onze tuin!

  Reply
  • Andrea mei 9, 2018 at 12:26 pm

   Hoi! Dat zou ik heel leuk vinden! 🙂

   Reply
   • Petra mei 22, 2018 at 8:46 am

    Super gedaan Andrea.. Ik moet voor mn werk veel lezen dus meestal beleef ik meer plezier aan de plaatjes.. Maar je bent leuk lief en zeer talentvol…doorgaan topper
    Veel liefs petra ( die van 2bpetra)

    Reply
    • Andrea mei 22, 2018 at 9:22 am

     Wat lief Petra! Dank je wel voor je steun!! waardeer ik echt 🙂 Dikke knuf X

     Reply
 • Mary mei 23, 2018 at 12:30 pm

  Wat een leuk idee. Denk dat ik het ook ga doen !

  Reply
  • Andrea mei 23, 2018 at 1:47 pm

   Hoi Mary, is echt heel gemakkelijk! Succes ermee! Hartelijke groet, Andrea

   Reply
 • De vijf tips van Andrea - LivingHip april 24, 2019 at 5:09 am

  […] kunt gaan. Je denkt nu vast hoe maak ik zo’n slinger dan? Ik schreef er een poosje geleden al een blogje over. Heel simpel maar echt heel leuk om te doen, dingen kapotscheuren is altijd fun toch […]

  Reply
 • Juliette mei 18, 2020 at 1:20 pm

  Wat een supergoede tip! Ik ga een vliegengordijn maken van repen laken maar wilde dit allemaal gaan knippen. Gelukkig kwam ik net jouw tip tegen en wat ben ik daar blij mee! Het gaat inderdaad supersnel en het effect is veel leuker dan geknipte repen. Hartelijk bedankt!

  Reply
  • Andrea mei 18, 2020 at 3:09 pm

   Oh super leuk te lezen! Succes!

   Reply

Leave a Comment