Vijf Tuintips waarmee je jouw tuin/balkon omtovert in een gezellige plek.

Het is gelukkig zover, we mogen de tuin weer in! De lente is toch wel mijn favoriete seizoen. Na een lange winter van binnen zitten verlangen we allemaal om weer naar buiten te gaan. En wat is dan het leukste om te doen? Juist, de boel weer aankleden. Ik geef je 5 simpele incluis DIY-tips waarmee je jouw tuin alvast lente en zomerproof maakt.

Tip 1.

Scoor zoveel mogelijk lampionnen. Vaak zijn de papieren lampionnen bij de Action of Hema niet zo heel duur. Hang de lampionnen in cluster in bomen. Geen bomen in de tuin? Geen nood. Je kunt ze ook langs de schutting laten hangen of onder je overkapping/pergola. Maak groepjes en als je durft, gebruik ook gekleurde lampions. Dit geeft een speels effect. Houd je niet van kleur dan gebruik je alleen witte lampions.

Tip 2.

Maak je eigen tuinslingers. Gebruik hiervoor oude lakens en mooi touw bijvoorbeeld jute touw. Ik maak ieder jaar weer nieuwe slingers. Het staat heel bohemien en je kunt ze overal aan ophangen. Ook hier geldt dat je voor uitbundig (kleur!) of rustig kunt gaan. Je denkt nu vast hoe maak ik zo’n slinger dan? Ik schreef er een poosje geleden al een blogje over. Heel simpel maar echt heel leuk om te doen, dingen kapotscheuren is altijd fun toch 😉

Tip 3.

Planten in potten. Wat een sfeer je daar mee kunt creëren! Ik heb elk jaar planten in potten staan. Soms met bloemen maar dit jaar ga ik voor de meer ingetogene Desert look. Ik heb van vorig jaar 3 prachtige planten overgehouden (vorstvrij laten overwinteren is de key) die ik dit jaar ga aanvullen met enkele palmplanten en olijfboompjes. Omdat ik niet zonder bloemen kan in de zomer zet ik ook wat kleinere potjes met bloeiende plantjes neer. Sfeer gegarandeerd!

Tip 4.

Schaf een buitenkleed aan! Ik vond het eerst gek. Heel gek… Je legt toch geen kleed in de tuin? Totdat ik vorig jaar toch overstag ging. Zo’n buitenkleed breekt bestrating enorm waardoor je optisch sneller hoekjes kunt creëren. Ik had er een wat in de regen kon blijven liggen, ideaal. Voor dit jaar wil ik een grotere. Misschien wel twee. Van niks naar een tuin vol kleedjes, haha! Naast kleedjes gebruik je ook kussens en plaids voor in je zithoek. Zoveel gezelliger met een aantal kussens. ‘Waar laat je die dan Andrea als het regent?’ Daar heb ik dus een opberg box voor. Als je de ruimte hebt zou ik daar zeker ook voor gaan. Bij regen heb ik echt alles in een mum opgeruimd.

Tip 5.

Schenk een glaasje wijn, water, bier of wat je ook graag lust in. Neem een boek, je favoriete playlist en jezelf mee naar buiten. Nestel je in een hoek, stoel of van mijn part op de grond en geniet van het buiten zijn. Deze tip is denk ik het meest waard. Al heb je maar een klein balkonnetje, maak er wat van (niet alles hoeft duur te zijn, een oud laken kost je niks) en geniet van de eerste zonnestralen. Niks is zo fijn als die eerste dagen buiten. Luister naar de vogels en pak die eerste buitenmomenten! Het lijkt wel een of andere yoga sessie deze tip vijf maar ik meen het wel 😊 Geniet van het moment.

Ik ben benieuwd wie iets gaat doen met deze tips! Ik wil het wel zien ook eigenlijk dus als je nou zo’n slinger maakt of het eigen hoekje hebt gecreëerd deel dit dan met mij. Lijkt me zo tof om terug te zien. Ik ga van de week ook weer wat stuk scheuren en misschien al even naar het tuincentrum. Ineens zo’n zin in! Jullie ook?

Liefs Andrea

11 Reacties

  1. Weer zo’n leuk blog. En leuke tips! Houd niet van opruimen elke dag… vandaar dat ik nog niet aan de lampionnen gegaan ben. Maar het staat zo leuk!

    • Die moet ik dit jaar nog halen. Ze kosten vaak geen drol dus laat ik ze hangen. Voor een paar euro een seizoen vrolijkheid! De papieren kunnen zelfs tegen regen (is mijn ervaring) X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *