Kerst DIY! Kerstboompjes van bladmuziek.

Sinterklaas is koud het land uit, hij zit vast nog op de boot en ik gooi er een toffe kerst DIY in. Iets wat we allemaal gemakkelijk kunnen maken en ook erg gezellig is om samen met je kroost te maken!

Gezellig samen aan de knutsel.

Omdat ik dit jaar enorm de behoefte heb om kerst klein te vieren met mijn gezin leek het me leuk om vooraf al met Teun in de stemming te komen en gezellig samen aan de slag te gaan met deze leuke kerst DIY. Het is vrij eenvoudig te maken en de benodigdheden kosten mij in totaal nog geen 5 euro! Wel ging ik voor de bladmuziek even langs de kringloop. Kost haast niks daar en is mooi vergeeld doordat het echt oud is 😉 Precies de sfeer die ik zocht.

Wat heb je nodig:

• Een dikke tak van ongeveer 6 cm doorsnee (laat deze drogen op de verwarming)
• Saté prikkers
• Bladmuziek
• Sterretjes, bijv. stickers. Ik heb sterretjes gevonden bij de kerstafdeling van Intratuin.
• Eventueel een aansteker

Hoe ga je te werk:

• Maak van de tak schijfjes van ongeveer anderhalve cm dik. (Dit kan handmatig of met een elektrische zaag.) Boor een gaatje in elk schijfje   met een dikte van een saté prikker.
• Knip de bladmuziek in de vorm van een kerstboom. Zorg dat je lang smalle bomen knipt!
• Vouw de geknipte bomen nu in muizentrapjes
• Steek de saté prikkers in het midden door elk treetje van het muizentrapje.
• Brand de zijkanten van de boompjes eventueel nog wat af.
• Plak 2 stickertjes aan elkaar als piek aan het uiteinde van de saté prikker, ik had houten sterretjes waar ik een gaatje in heb geboord.
• Steek de boompjes in de schijfjes.
• Klaar zijn je boompjes!

Bij elkaar.

Ik vind het leuk om er een aantal bij elkaar te groeperen op een dienblad. Je kunt ze ook leuk op een mooi gedekte kersttafel zetten. Teun en ik vonden het een hele leuke DIY en ook super makkelijk!

Meer inspiratie!

Vind jij het ook leuk om zelf aan de slag te gaan met kerst? Dat komt dan mooi uit! Met 17 andere leuke bloggers vorm ik dit jaar een blogtrein die helemaal in het teken staat kerst DIY’s! Kijk maar eens bij Ilse van Interior Twin. Zij begon het treintje met een kerstboom op doek. Daarna volgde er nog een aantal en ik kreeg het stokje zelf door van Maruska van Roestompoes. Maruska maakte kerstboompjes van piepschuim. Ik geef het stokje weer door aan Ingeborg. Ingeborg maakt een leuke DIY met Eucalyptus. Benieuwd naar het eindresultaat Ingeborg.

Heb je de smaak te pakken, dan heb ik nog een tip voor je! Bij ElsaRblog lees je hoe je een papieren ster of ornament voor kerst maakt! Ook een toffe DIY!

Veel knutselplezier allemaal!

Liefs, Andrea

7 Reacties

  1. Ooh wat leuk! Ik ga ze allemaal even bij langs en dan samen met Nayla kijken welke we gaan maken voor bij ons thuis
    Bedankt voor de inspiratie lieverd
    xxx

  2. Wow wat eenmooie tafel! 🙂 en leuk dat je dat samen met Teun hebt gemaakt… Jammer dat ik dit jaar niet aan die mooie tafel kan genieten! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *