De showroom van Kees Smit Tuinmeubelen

Via Instagram ontdekte ik Kees Smit Tuinmeubelen in Almelo en de prachtige plaatjes wekten meteen mijn interesse. Nu woon ik in Haarlem. Dus dan denk je ‘Almelo’? Is dat niet een stukkie rijden dan? Tja dat klopt. In eerste instantie dacht ik jemig, moeten wel errug leuke tuinmeubelen zijn wil ik er 4 uur voor in de auto zitten. Even over nadenken!

Eindje rijden. 

Ik ben druk bezig met mijn nieuwe tuin plannen. Vorig jaar hebben we de verbouwing van ons huis afgerond. Elke kamer in ons huis is aangepakt, de volledige binnenkant ging op de schop. De tuin was soort van (in aanvulling van het inleveren van vier meter voor de aanbouw) omgetoverd tot werkplaats / bouwkeet / opslagruimte / zandbak / puinzooi, noem maar op. Maar ja, vast herkenbaar na de een verbouwing was het geld op om iets aan de tuin te doen. Nu de winter bijna voorbij is ging het toch wel kriebelen. Je woont in een prachtig huis, kijkt naar buiten en dan denk je ‘meh’. Dus centjes gespaard en de volledige tuin moet eraan geloven. En believe you me, wat een vermogen kost dat! En de meeste dingen zijn gewoon niet leuk (zand storten, egaliseren, bamboe wortels eruit, stenen afvoeren). Het wordt pas leuk als je over de aankleding gaat nadenken! Vandaar dat ik stiekem toch wel geïntrigeerd was door Kees Smit tuinmeubelen want oh em gee wat een pracht meubelen op hun website!

 

Prachtige collectie.

Nu kom ik natuurlijk uit Australië. Het buitenleven is daar op z’n minst net zo belangrijk als binnen, zo niet belangrijker. Dus ik was wel wat gewend qua tuinaankleding. Dat dacht ik dan tenminste. Maar ik was zo verrast! Wat een prachtige meubels en accessoires! En zo anders dan wat ik hier in de buurt kan vinden! Je snapt het al, ik heb de tank volgegooid en ben naar Almelo gereden.

Ik zag de showroom al van verre, wat een enorm gebouw! Ik keek mijn ogen uit en was uber impressed bij de collectie tuinmeubelen en alle bijbehorende accessoires. Ik maakte al mentale notities van wat ik allemaal waar kon neerzetten. De tuin is voor ons echt een uitbreiding van het huis en heeft verschillende functies: BBQen, eten, zitten, loungen, borrelen, spelen, van de zon genieten etc. Dus ik had al allerlei verschillende hoekjes in mijn hoofd, elk net weer iets anders. Eigenlijk heb ik drie tuinen nodig voor al mijn ideeën. Op z’n minst. Ik kan maar beter meteen die geldboom in de tuinplanten want ik had alles zo achterin de auto gegooid (gelukkig maar dat dat niet past!).

Tuin make-over!

Ik was vooral fan van de ROUGH collectie. Lekker stoer en ruig, dat past wel bij mij. De mooie houten elementen steken zo mooi af bij het groen van de tuin. Ook was ik reuze gecharmeerd van de Apple Bee collectie. Prachtige meubels van teak, helemaal mijn ding. Maar voor ieder wat wils hoor, er is in elke stijl wel wat te vinden, of jouw ding nou retro, scandi, minimalistisch, hamptons of wat dan ook is.

Na een ochtendje de showroom bekijken had ik dus inderdaad al mijn verlanglijstje klaar. Deze week gaat het werk in mijn tuin beginnen. Ze zeggen altijd ‘het moet eerst erger worden voordat het mooi wordt’ en dat is helemaal waar. Wat een puinzooi. Maar daarna mag ik gaan inrichten. Zin in joh! Volg je mijn tuin make over ook? Heb je nog goede tips voor me? Ben heel benieuwd!

Liefs, Marieke
@whisperingbold

♦ Met medewerking van Kees Smit Tuinmeubelen ♦

3 Reacties

 1. Daar zou ik ook nog wel graag een keer heen willen. Volgens mij hebben ze nergens anders zo ontzettend veel keus!! Ben super benieuwd hoe je tuin wordt Mariek.
  Liefs Mindy

 2. Thanks voor de tip ! .. het buitenleven is voor mij ook belangrijk. Ik ga daar zeker kijken voor inspiratie. Ik ben benieuwd wat jij er van gaat maken. Succes Marieke !
  Groetjes Mona.

 3. Was laatst in Amersfoort op het event maar Almelo schijnt idd veel groter te zijn !
  Super leuke blog Marieke en nog leuker om de make-over te volgen !
  Groeties Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *