Groene vingertjes.

Wij horen vaak van mensen dat ze ons huis typerend vinden door al het groen dat wij in huis hebben. Stiekem snappen wij dat natuurlijk ook heel goed want planten horen ook echt bij ons. Bij elk projectje dat wij doen in huis, eindigen wij in het tuincentrum zodat wij het af kunnen maken met nieuwe groene vriendjes.

De tel kwijt.

Toen wij net gingen samenwonen in het appartement van Arnold, hebben wij een ronde door het huis gedaan en kwamen wij al uit op meer dan 40 verschillende planten! Nu wij inmiddels alweer twee jaar in ons jaren 30 huis wonen is dit aantal echt sterk omhoog gegaan. Tja meer leefoppervlakte dus ook meer ruimte voor nog meer groen! Ook nu hebben wij weer een ronde gedaan en zit het aantal planten op, schrik niet, 103!

De 1x water regel.

Heel veel planten doen het onwijs goed bij ons maar er zijn er ook al verschillende die inmiddels de container hebben behaald.
Wij doen altijd op zondag onze water-geef-rond door het huis. Dan krijgen alle vriendjes een scheut water en een sproeibeurt over de bladeren. Het water geven doen we ook echt op gevoel en meestal gaat dat dus goed. Maar het gebeurt dus ook wel eens dat wij een plant aanschaffen die vaker in de week water nodig heeft. Deze redden het dus bij ons niet maar daar leren wij weer van want deze zullen we dan ook niet weer kopen.

Waar houdt dit op.

Waarschijnlijk zal onze planten obsessie nog lang niet ophouden want wij blijven altijd lekker aan het veranderen in huis dus ook met de groene rakkers. Voor komende tijd staat de tuin met veranda op de planning. Deze gaan we weer heerlijk zomerproef maken!
En op zich zijn tuinplanten natuurlijk heel anders dan kamerplanten dus dan kan dat natuurlijk prima Hahah!

Ben jij nou ook een echte groen liefhebber?! En hoeveel planten heb jij in huis staan? Wij vinden dat super leuk om te lezen dus zien graag je reactie hieronder.

-x- Jorn

Korte bio over Arnold & Jorn

Wij zijn Arnold en Jorn en zijn 31 & 30 jaar oud. Wij wonen inmiddels alweer twee jaar in ons heerlijke jaren 30 huis in Hoogezand samen met onze heerlijk hond Teuntje.

4 Reacties

  1. Leuke blog! Ik probeer nu ook iedere week op een vast moment de planten water te geven. Ik zet ze dan allemaal in de keuken en onderwerp ze aan een inspectie. Sinds kort stof ik zelfs bladeren af ;). Ik hoop dat op deze manier minder vaak planten in de container verdwijnen. Liefs Linda

    • Hi Linda,

      Oeeh goed bezig jij! Dat vaste moment is echt een dingetje he?! Wij hebben ook zo vaak gehad dat het watergeven er dan helemaal door heen schoot! ‍♂️ Maar echt leuk om je reactie te lezen!! Dankjewel!! -x- Jorn

  2. Leuk en wat veel planten. Ik heb er nu te weinig. Maar wel al jaren diezelfde regel, op maandagochtend krijgen ze water op gevoel en dan is het wachten tot de volgende maandag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *