Hoe ons huis slimmer werd met de Google Nest Audio.

Via Coolblue mocht ik de nieuwe Google Nest Audio speaker ontvangen om te testen. Deze nieuwste speaker is de opvolger van de Google Home uit 2016 en is er qua prestaties en uiterlijk enorm op vooruit gegaan. Voor mij is dit mijn eerste ervaring met de Google speaker en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben!

 

Het aansluiten van welke apparatuur dan ook geeft mij meestal wel wat stress. Ik ben daar gewoon niet zo goed in. Wat heel fijn is aan de Google Nest is dat de installatie echt heel makkelijk is. Je stopt de stekker in het stopcontact en installeert vervolgens de Google home app op je telefoon. Binnen enkele seconden is er contact en volg je de aanwijzingen in de app. Echt appeltje eitje.

De slimme speaker heeft echt een fantastisch geluid. Wij hebben eigenlijk altijd de muziek aanstaan in huis. Voorheen was dit alleen onze kleine ingebouwde radio in de keuken maar sinds deze week luister ik de radio via de Google Nest Audio. En dat is echt een gigantisch verschil! Het geluid is zuiver en hij kan lekker hard. Ik kan elke radiozender draaien, ideaal!

Google Assistent

En nu komt de fun part, de nieuwe Google speaker is natuurlijk voorzien van de Google Assistent. Ik kan nu door middel van ‘Hey Google’ de speaker aansturen. Wij hebben via Coolblue ook smart lampen in huis die ik ook in de app toegevoegd heb. Hoe supercool is het dat ik met een simpel commando zoals ‘Hey Google zet de lampen aan’ mijn huis kan besturen! Dat is pas echt smart.

Ook kan ik het weerbericht opvragen, het laatste nieuws of hoe diep de diepste oceaan is. De Google Assistent zoekt het allemaal voor je op! Een functie waar ik al veel plezier van heb gehad. Grapjes maken kan hij ook. Dat vind onze zoon dan weer erg leuk. Je kunt tot zes stemmen toevoegen aan je Google Assistent zodat hij op elke stem in het huishouden reageert. Wel zo handig!

Mooi in elk interieur

Last but voor de interieurfreak zeker niet least is het uiterlijk van de Google Nest Audio ook erg prettig. Ik heb de zwarte uitvoering maar hij is ook verkrijbaar in een licht grijze kleur. Er zitten geen zichtbare knopjes aan de voorkant, wel kun je geluid harder en zachter zetten door middel van aanrakingsbediening. Mocht je geen gebruik willen maken van de microfoon dan kun je deze aan de achterkant uitschakelen. Door het strakke design en formaat past deze speaker mooi in vrijwel elk interieur.

Conclusie: Ik ben blij met de Google Nest Audio Speaker en vind het echt een slim apparaat. Vooral met het volume ben ik erg blij. We hebben verder geen speakers in huis dus dit is een enorme stap vooruit. Het uiterlijk maakt hem ook voor interieur liefhebbers geschikt en de Google Assistent is gewoon echt fun en handig! I love it!

 

Wil jij er ook een of wil je nog wat meer product informatie? Ga dan naar de site van Coolblue.

Liefs Andrea

1 reactie

  1. Nou ik zet em onmiddellijk op men verlanglijstje ,heb nu zo een lelijk ding .En hubby houdt van een zuiver geluid dus ,misschien een kerstcadeautje ,fijne dag lieverd Irene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *