Hierdoor kan ik nóg meer met mijn Philips Hue lampen. 

Zoals jullie wellicht al weten hebben wij nu een aantal maanden de prachtige Bluetooth smart lampen van Philips Hue in huis. Via Coolblue mocht ik ze testen en schreef daar al eerdere blogjes over. Maar nu hebben we dan ook de Philips Hue Bridge mogen ontvangen via Coolblue. Hierdoor is het gemak nog groter en kan er nog veel meer mee. Het gemak van de Bridge leg ik als ambassadeur van Philips Hue graag aan jullie uit.

Het installeren van de Hue Bridge is namelijk een makkie. Ik ben echt heel slecht met kabeltjes maar dit was echt easy peasy! Ik leg het in vier simpele stappen aan je uit.

1. Je plaats de bridge in de buurt van je router of switch.
2. Je sluit de bridge aan op het stroomnetwerk met de meegeleverde adapter.
3. Dan sluit je de bridge aan op de router of switch met de meegeleverde ethernetkabel.
4. Tot slot controleer of alle LED lampjes blauw branden.

 

Dit gedaan hebbende moest ik wel nog de Hue app voor de Bridge downloaden. Voorheen kon ik zonder de Bridge de lampen ook makkelijk te bedienen via de App door middel van de Bluetooth verbinding, maar de Bluetooth verbinding is nu niet meer nodig. De connectie met de App gaat nu simpelweg via de Wifi verbinding. Daarbij zijn de mogelijkheden met de Bridge nog veel groter!

 

Met de Bridge kun je maximaal 50 lampen en 10 accessoires aansluiten (zoals afstandsbediening). De Bridge is via Siri of Apple Homekit ook met spraak te bedienen. Dit vind ik zelf nogal tof! Een aantal jaar geleden zag ik in een filmpje een hele sjieke mansion waar ook met spraak de lampen aan gingen. Nu is dat voor ons gewone burgers ook binnen handbereik.

De verbinding werkt met de Bridge door het hele huis. Nu hebben we boven nog gewone verlichting maar ik weet al wat er op mijn verlanglijstje met kerst komt te staan. Nooit meer onnodig verlichting hebben aanstaan met een commando of druk in de app. Je kunt ook timers en schema’s instellen en onderweg naar huis alvast je lampen aanzetten. Wel zo handig in het donker!

 

hue bridge

Ik heb nog niet alle functies getest en ontdekt want het zijn er echt heel veel. Zo heb je ook ‘if-this-than-that’ functies, waarmee je bijvoorbeeld je lampen kan laten knipperen als Oranje scoort tijdens een voetbalwedstrijd, heel grappig. Ik ben oprecht fan van dit stukje techniek dat voor iedereen toegankelijk is. Zou jij ook een Bridge & Philips Hue lampen overwegen? Bij Coolblue bestel je het vandaag en kun je er morgen al mee aan de slag! Er zijn hele mooie Philips Hue startpakketten te bestellen bij Coolblue. Ik zou zeker even gaan kijken!

Liefs Andrea

 

♦ Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Philips Hue x Coolblue ♦

5 Reacties

  1. Ik dacht dat moet ik even lezen als fan van onze eigen Hue lampen…zegt manlief, maar dat hebben we al schatje…techneut als ik ben..!! Weet ik veel! Dat ik er blij mee ben dat weet ik wel..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *