Blog ‘Oudere meisjes’ deel 15

Vandaag in de blog ‘oudere meisjes’ Mindy aan het woord. Mindy ken ik inmiddels al een poos en we hebben echt een hele fijne vriendschap al is die vooral online. (je woont veel te ver weg) De meeste zullen Mindy kennen via Instagram met haar herkenbare kleurrijke en vooral toffe interieur. Vandaag geeft Mindy een inkijk in haar persoonlijke leven. Dit doet ze op een hele fijne, kwetsbare en mooie manier. Love you babe. Lees je weer mee? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Mijn naam is Mindy. Ik ben getrouwd met mijn lief Theo en moeder van Nayla (13) en Ravi (6). Na mijn leven lang in de mode te hebben gewerkt ben ik daar 3 jaar geleden mee gestopt. Dit vanwege de zorg voor Ravi. Op het moment dat ik stopte was het allemaal nog niet officieel maar Ravi heeft een zware vorm van autisme. We hadden enorm veel spanning omdat ons mannetje totaal niet lekker in zijn vel zat en we hem daar maar niet bij leken te kunnen helpen. Elk moment dat ik aan het werk was voelde alsof ik hem vreselijk in de steek liet.

 

Dat maakte me verdrietig en moedeloos. Daarom hebben Theo en ik toen de knoop doorgehakt en besloten dat ik zou stoppen met werken. Het beste besluit ooit. De volgende dag vroeg de kinderopvang ons namelijk om op gesprek te komen en daarbij gaven ze aan dat ze de zorg voor Ravi niet meer konden waarborgen. Maar nu gaf dit geen extra zorgen maar een bevestiging van ons besluit. Sinds die tijd is er veel gebeurd. Zelf ben ik begonnen met Insta en  bloggen en heb daar inmiddels mijn werk van gemaakt. Perfect omdat ik zo alle tijd voor ons gezin heb maar toch mijn creativiteit kwijt kan. Ik kan dan ook zeggen dat het heel goed met ons gaat en dat is zoveel waard!!

 

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Die keus is één van de dingen waar ik trots op ben. Ik ben altijd trots geweest op mijn onafhankelijkheid en het was erg moeilijk om dat los te laten. Maar die trots heb ik dus aan de kant gezet voor het geluk van mij en mijn gezin en daar ben ik dan weer trots op 😉 Wat mijn karakter betreft ben ik er trots op dat ik mensen altijd met respect en zonder vooroordeel benader. Ik ben opgegroeid in twee werelden. Bij mijn vader, waar we een behoorlijk burgerlijk leven leiden. En we zeg maar altijd rekening hielden met wat de buren zouden denken.

En daar tegenover mijn moeder, waarbij ik op een gekraakt kamp woonde. Zonder Electra en waar we met jerrycans ons water haalden bij de enige kraan op het kamp. Waar mijn broertje en ik ieders een eigen caravan hadden in plaats van een kamer wat ons enorm veel vrijheid gaf. En waar we samen leefden met punkers en hippies en er veel werd gedronken en geblowd. Het heeft me geleerd dat in beide werelden rotte appels zitten en mensen met een groot hart. En vooral dat je uiterlijk of je afkomst echt niks zeggen over wie jij bent als persoon. Het is iets wat me heeft gemaakt tot wie ik nu ben en daar ben ik blij om.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Ik vind ouder worden heerlijk!!! En 20 jaar geleden had ik je heel hard uitgelachen als je me zou zeggen dat het zo zou voelen. Ouder worden was namelijk iets wat ik absoluut niet wou. Ik heb dan ook heel lang gelogen over mijn leeftijd. Maar sinds ik de 35 ben gepasseerd en heb ik dat ineens los kunnen laten. Ik besefte me namelijk dat mijn drang om anderen tevreden te stellen steeds minder werd. En ook dat ik steeds minder bevestiging van anderen nodig had om mezelf leuk te vinden. De onzekerheden vallen weg en er komt geluk voor in de plaats. Hoe fijn is dat!!! Wat niet betekend dat ik geen onzekerheden heb hoor, was dat maar waar haha.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Juist omdat ik ouder worden zo vreselijk vond zou ik dit gevoel zo graag aan jonge meiden willen overbrengen. Het is ook echt iets typisch vrouwelijks he , dat we ouder worden zo erg vinden. Alsof we dan minder leuk zouden worden. Niks is minder waar!! We worden liever en zachter. Voor onszelf en daardoor ook voor de mensen om ons heen! We hoeven niet altijd de leukste, de beste of de mooiste te zijn. We mogen gewoon zijn!!! Terwijl ik dit type beeld ik mezelf in schreeuwend op een blokkade, zo graag zou ik het willen overbrengen. Hoe mooi zou het zijn als we als jonge vrouwen al zo lief voor onszelf zouden kunnen zijn?!

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Momenteel is er niet zoveel wat ik minder leuk vind aan ouder worden. Maar als straks dat hele C gebeuren weer achter ons ligt en we weer lekker een nacht op stap kunnen.. Dan vind ik de ochtend daarna alles vreselijk aan ouder worden hahaha. Waar ik als twintiger 3-5 keer in de week op stap ging en dagen door ging zonder slapen (zonder pilletje o.i.d. hoor, voor de duidelijkheid haha) Moet ik nu na een nacht stappen een hele week bijkomen. Dan voel ik me dus echt wel oud en niet op een leuke manier. Dat is denk ik sowieso wat niet leuk is aan ouder worden. Dat je lichaam ouder wordt, een stuk sneller dan je geest. En ik denk ook hoe ouder hoe minder leuk dat wordt..

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

“Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren” Ik heb een aantal quotes op de wc hangen boven. Niet omdat die nou zo goed bij me passen maar om mezelf te herinneren. Daar is dit er één van. Ik pieker snel en best veel. Heel vervelend want je schiet er niks mee op. Maar ik kan nu eenmaal heel slecht tegen onduidelijkheid en onzekerheid. Daar sla ik van aan het piekeren. Gelukkig heb ik Theo die de dingen vaak weet te relativeren. Wat ik zelf altijd riep was ‘Kop omhoog en doorgaan!’ Maar daar ben ik van terug gekomen. Soms mag je je kop ook best even laten hangen en voelen wat je voelt. Daar moet ook ruimte voor zijn!

Wat zijn je passies en of hobby’s

Mijn passies zijn  toch wel echt mode en interieur. Ik hou er gewoon van om iets moois te creëren, te laten zien dat je niet maar 1 ding kan met een bepaald item maar dat het er op een andere manier gestyled weer heel anders uit kan zien. Verder ben ik echt dol op het bos, dat is echt een plek waar ik me alleen maar gelukkig kan voelen. Echt hoe waanzinnig mooi de natuur kan zijn, prachtig!

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat niet iedereen je leuk en aardig kan vinden. We hebben nu eenmaal allemaal ons eigen karakter en het één past bij jou en het andere niet. Dat betekend niet dat je geen goed of leuk mens bent. Dat betekend slechts dat het niet klikt. Prima, geen probleem! Dus je hoeft je niet aan te passen of je in bochten te wringen. Gewoon vriendelijk en respectvol blijven en als het echt erg is elkaar lekker mijden 😉

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik geloof heel erg in het feit dat mijn pad me heeft gebracht waar ik nu ben. En ik zou echt nergens anders willen zijn! Dus nee ik zou niks anders doen. Hoewel mijn prestaties op school echt vreselijk onder de maat waren en ik er best wel eens aan denk dat ik daar veel meer uit had kunnen halen. Blijf ik bij nee, ik ben veel te bang dat mijn pad me dan ergens anders had gebracht.

Hoe oud ben je

Ik ben 42 😊

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Ik ben te vinden op Instagram onder de naam @mindy_schroor en op mijn website mindyschroor.nl

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Lieve Andrea, bedankt dat je met hebt gevraagd voor oudere meisjes. Ik vind het een eer! Het is zo mooi hoe jij een hele vrouwenbeweging op hebt gezet hiermee.  Ik denk dat dit blog echt meehelpt om vrouwen te laten zien dat we wel wat aardiger tegen elkaar en tegen onszelf mogen zijn! Dat hoop ik althans.  Door mijn jaren in de mode heb ik zoveel vrouwen ontmoet die gefocust zijn op de minpunten. Laten we ons focussen op de pluspunten, want echt dat zijn er zoveel. En daarbij is het ook nog eens veel leuker!

Liefs en een dikke kus Mindy

Bedankt Mindy voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

 

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

21 Reacties

  • Geweldig Mindy, kiezen voor je gezin tegen de maatschappelijke norm in deed ik ook en wat heeft het je veel gebracht he. En een week bijkomen na een leuke acond uit, jaaa, neeeeee ! Helaas. You rock dame en wat ben je nog jong!

  • Wat mooi om te lezen! En inderdad is het stilkstaan bij je gevoelens en het erkennen dat het even helemaal ruk is heel belangrijk. Wat je wegstopt en wegdrukt komt altijd weer terug.
   Liefs, Marilu

 1. Zo leuk om te lezen , zo eens met dat we wat liever voor onszelf moeten zijn dat duurde bij mij iets langer hahaha
  Je bent de leukste en liefste Min !
  Een van mijn favo’s op IG en vind het ook tof dat we elkaar een keer ontmoet hebben 🙂
  Dikke kus
  Carla

 2. Geweldig verhaal van een toffe maar daarnaast super lieve vrouw. Dat klinkt in alles door, respect en inleving. De wereld wordt een beetje mooier zo !
  Leuk Mindy en Andrea je hebt alweer een pareltje gevonden, you rock

  • Wat een mooi en bijzonder verhaal achter dit mooie oudere meisje, Mindy sommige dingen zo herkenbaar. Goed dat jij voor je gezin hebt gekozen en daardoor rust bracht in jullie huis.
   Ook fijn dat jij dit kan combineren met insta en bloggen
   Écht zo mooi dat jij Andrea hier een podium voor maakt.

  • Mooi interview, bijzonder te lezen dat je in 2 verschillende omgevingen hebt geleefd. Dat dat je positief vormt en inderdaad in beide gevallen soms slechte maar merendeel gelukkig goede mensen hebt, dat is zeker waar!!

   Xxx es

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *