Inspirerende Instagram accounts deel 4

Eindelijk is daar dan de blog met acht superleuke nieuwe accounts die allemaal gestart zijn in 2020! Het duurde even, we hadden wat moeite met het kiezen want er zijn echt zoveel leuke nieuwe accounts bijgekomen afgelopen jaar! Graag stellen Jellina en ik aan je voor de acht nieuwkomers!

De vier van Andrea – vier inspirerende accounts uitgezocht door Andrea

@mellifestylee

De ontzettend lieve Melanie is 23 jaar oud en woont samen met haar vriend Thomas, ook 23 jaar oud. Ze wonen in een leuke tussenwoning in Schijndel waar Melanie haar passie voor interieur helemaal in kwijt kan. Iemand tipte Melanie om een account aan te maken op Instagram om zo haar passie voor onder andere interieur te delen. Wat ik persoonlijk heel leuk vind aan dit account is dat Melanie een heel eigen feel en look heeft weten te creëren op haar account. Ik zie graag meer dan alleen interieur en dat vind je bij Melanie zeker!

 

@huizeoostdijk

Hallo allemaal, mij is gevraagd om wat over mij en ons huis te delen. Ik ben Kirsten, 25 jaar jong en 4 jaar getrouwd met Richard, ook 25 jaar. We hebben toen we 20 waren een stuk grond gekocht en zijn dus al 5 jaar bezig om ons droomhuis te verwezenlijken.

Richard doet dit voornamelijk alleen naast zijn werk als timmerman. Afgelopen jaar hebben we de bovenverdieping in kunnen richten en privé volgde ik al een aantal interieur accounts waar ik door ben geïnspireerd. Zo kwam ik ook op het idee om een Instagram account aan te beginnen van ons huis. De begane grond is nog niet klaar, maar we zouden het natuurlijk super leuk vinden als jullie ons willen volgen en we hopen jullie steeds meer te kunnen inspireren. Liefs van @huizeoostdijk.

@paktcontent_Liesbeth

Ik ben Liesbeth Bravenboer uit Brielle, in november werd ik 51 jaar, een echte Boogschutter. Ik ben de trotste moeder ‘evaahh’ van 2 schooiers, Luuk (20) en Storm (16). Sinds 9 jaar heb ik een relatie met Bob (52), de leukste man op aarde (lees mijn post van zondag 3 januari, hoe leuk ik hem vind). Ik startte mijn account september 2020. En ik doe dat met heel veel plezier. Ik word sindsdien echt wakker met een grote grijns op mijn toet.

Al eerder was ik privé en ook zakelijk voor mijn werkgever op Social Media actief. En iedere keer wanneer ik iets creëerde en postte, verbinding maakte met volgers, kreeg ik een boost energie! Het gevoel dat alles samenvalt.. love it! Ik moest hier wel iets mee doen! Ik startte PAKT! zo’n 13 jaar geleden. Toen nog zonder Content.. Social Media bestond immers nog niet. Ik schrijf graag en werk al heel mijn werkleven in branding, marketing support omgevingen.

Helaas moest ik noodgedwongen stoppen (scheiding en restschuld op huis – details vind je op mijn post van zaterdag 2 januari) en ben in loondienst gaan werken. Ook prima, maar het bleef wel lonken zèlf weer door te kunnen pakken.

Wat ik nu doe?

Het allerleukste wat ik me maar kan bedenken. Ik help vrouwelijke ondernemers van mijn generatie met rake content enthousiast te worden Instagram (en soms ook Facebook) met vooral PLEZIER in te zetten.. zodat zij online zichtbaar(der) worden. Ik gebruik Jip en Janneke taal. Gisteren startte ik met een training om naast contentcreatie voor de opdrachtgevers, ook op een waardevolle manier online trainingen te kunnen geven. Heel spannend dus.

Het leukste aan Instagram? Verbinden, liften, plezier maken met vrouwen van mijn generatie. Wat een ontzettend leuke, krachtige vrouwen zijn er op dit medium actief. De echtheid, kwetsbaarheid is enorm verfrissend. Oppervlakkig, buitenkantje? Ammehoela.

@studio_hem

Ik ben Liselot, en ik ben 33 jaar oud. Ik woon met man en dochter Kato (2) sinds een jaar in een deels zelf gebouwde pipowagen, op dit moment dicht bij Amersfoort. Onze droom is om zelf een huisje te bouwen ergens, maar voor nu is dit ook een heel leuk avontuur! Duurzaam ontwerpen en inrichten zijn altijd al mijn passie geweest, en ik heb daar ook altijd wel klussen in gehad. Maar ik durfde er nooit zo goed écht werk van te maken, geen website, geen Instagram.

Totdat afgelopen maart al mijn andere werkzaamheden helaas niet meer konden: aankleding, decors, inrichting van evenementen. Ik deed klussen voor bv Lowlands, Down The Rabbit Hole, solar weekend etc. Ik heb bv ook kleedkamers van Madonna , Paul mc Cartney van binnen gezien! Nouja, lang verhaal kort: ik had ineens tijd, en een noodzaak. Grooote schop onder mijn hol.  Ik ben ervoor gegaan: studio hem. Ontwerpen, timmeren, tekenen, mooie dingen maken. ‘Hem’ betekent ’thuis’ in het Zweeds, en ik ben een ‘haar’ die ook kan timmeren.

De vier van Jellina – vier inspirerende accounts door Jellina uitgezocht.

@Junglembroidery

Anneloes, 26 jaar oud is begonnen met het verkopen van borduurkits. Echt met hele toffe design. Waaronder ook de Monstera plant! Ze vertelt zelf hoe ze geïnspireerd is geraakt om zelf toffe design te maken!

Ik ben Anneloes en ik woon in Rotterdam met mijn vriend Oscar en onze kat Igor. Aan het begin van de Lock down zat ik heel lang doelloos te scrollen op Instagram. Toen stuitte ik op een modern borduuraccount met eigentijdse designs. Ik was meteen verkocht! Ik heb toen mega veel YouTube filmpjes gekeken en heb vervolgens een aantal losse items besteld. Spoel je de tijd door naar nu, dan heb ik in de tussentijd mijzelf geleerd om digitaal te illustreren, maak ik mijn eigen borduurpatronen en verkoop ik kits voor beginners. Super leuk om te maken en anderen te laten zien dat borduren niet duf is. Mijn inspiratie haal ik uit mijn eigen woonkamer, namelijk van mijn mega collectie kamerplanten!

@Living_with_stefania

Stefania deelt prachtige interieurfoto’s! Ze is ook onwijs leuk om te volgen want met haar grappige verhalen heb je gelijk een smile op je gezicht! Rijmpjes en gekkigheden, echt je kan haar niet niet volgen!!!

Met haar liefde voor hout en groene tinten, een prachtige keuken en slaapkamer wordt je gewoon heel happy van haar account! Thanks meid dat je online bent!!

@Onspakhuis

Sandra woont en verbouwt een pakhuis van 1850! Haar trap in huis is zoooo gaaf! Een waterput, stalen ramen, een prachtige keuken, echt geweldig! De houten materialen worden gecombineerd met zwart en witte kleuren! En de badkamer op haar zolder heeft hele gave groene tegels, i love it! Nemen jullie een kijkje op haar account!

@m_handmade_wall_art

Mirjam Visser is stewardess en naast deze baan knoopt ze met veel passie en liefde grote wandkleden van gerecycled katoentouw. Echt heel tof en inspirerend! Ze verteld zelf over haar hobby!

Ik woon samen met mijn vriend Michaël (super creatief, stoer én lief, jawel) en hond Kayo (Friese stabij 1,5 superbang maar ook ontzettend lief) in ‘s-Gravenzande. Twee jaar geleden rondde ik naast mijn baan, een opleiding interieurontwerp af, welke ik met veel plezier heb gedaan, maar vooral voor mezelf bleek achteraf. Ik houd enorm van mooie interieurs, maar het creëren van kunst daarvoor geeft me nog meer voldoening! Door Corona kwam mijn vliegleven en dus werk compleet stil te liggen. “Waarom ga je niet weer verder met wandkleden maken?” zei mijn vriend, “dat vond je toch zo fijn?” En zo geschiedde. Hij maakte binnen een dag een fantastisch wandrek voor me, van 3,5 mtr. hoog (we wonen klein maar hoge plafonds, yay🎉) en daar stond ik.

Ik kan intens genieten van het hele proces: elk ontwerp is uniek, handgemaakt en begint met een schets. Langzaam begin ik een geheel eigen stijl te ontwikkelen, om mezelf echt te kunnen onderscheiden. Grote wall hangings, dat vind ik echt een statement voor in je interieur, het is ook perfect voor de akoestiek in je huis! (Ik houd van gestucte muren en betonvloeren, maar galmen dat ze doen!)

Mijn inspiratie haal ik graag en steeds vaker uit de natuur, door mijn werk bezoek ik veel mooie plekken, maar ook uit de natuur dichtbij, het bos of het strand. Ik heb nog superveel ideëen voor de toekomst en al komt mijn vliegrooster weer op gang, ik ben niet te stoppen! Ik neem mijn schetsboek overal mee naartoe, evenals restant touw van mijn grote projecten. Daar maak ik op mijn hotelkamer kleine tasjes van of zoals nu rond kerst, kleine hangers voor in de boom. Zo voorkom ik verspilling♻️

Ik probeer van te voren zo goed mogelijk te berekenen hoeveel touw ik nodig heb, er gaat meestal meer dan 1000 mtr touw in een wandkleed van ong. 160x190cm. Het maken van een wandkleed van die grootte duurt ongeveer vier weken. En als ik me boos maak? Geen idee, ik maak me nooit boos 😉 Het hele proces werkt ongelooflijk meditatief.

Van mijn insta account probeer ik ook een klein kunstwerkje te maken, hopelijk vinden jullie er inspiratie! Aangezien het maken van een wandkleed een aantal weken duurt, deel ik hier ook veel foto’s van het proces en dingen die me inspireren. Superleuk als jullie een kijkje komen nemen!

Wat een te leuke accounts weer! We vinden het echt een hele leuke rubriek en hopen dat jullie deze nieuwkomers een warm hart toedragen en gaan volgen 🙂 Volgende maand weer een oproep op Instagram so stay tuned!

Liefs Andrea & Jellina

Meer inspirerende Instagram accounts vind je hier!

8 Reacties

  1. IK ZIT ERBIJ ♡♡♡♡♡
    Wat onwijs leuk om te lezen!! Bedankt Jellina en Andrea!
    Weer een extra motivatie om door te gaan♡ en wat leuk dat mijn collega Mirjam er ook bij zit! ♡

    Dikke kus Stefania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *