Vandaag op de blog ‘Oudere meisjes’ deel 23 een ontzettend leuk mens namelijk Anjes! Met deze vrouw heb ik al menig leuk gesprek gevoerd. Ik hou van haar humor en ze lijkt mij een geweldig leuke leerkracht om te hebben! Wat ik bijzonder vind, echt heel bijzonder vind is dat Anjes niet leeft naar leeftijd maar op haar 59e gewoon een nieuw hoofdstuk aansnijd in haar leven. Toen ik 20 was dacht ik serieus (wat erg) dat je met 40 jaar wel je leven gehad hebt. Inmiddels weet ik wel beter en ben ik dan ook erg blij met verhalen zoals die van Anjes. Een sterke vrouw die van aanpakken weet. Lezen jullie weer mee? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Ik ben dus Anjes, moeder van 2 inmiddels volwassen kinderen ,Coen van 27 en Roos van 25. Al 40 jaar samen met Hans (whooo! Das lang!). Ik ben leerkracht op een basisschool, dit jaar groep 3. En sinds afgelopen jaar begonnen met interieuradviezen om te kijken of ik daar meer mee wil gaan doen. Het antwoord is ja trouwens, maar daar kom ik later nog wel op terug. Daarnaast ben ik ook nog dochter, zus en vriendin.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Dit vind ik misschien wel de lastigste vraag om te beantwoorden hoor. Ik zeg niet zo snel over mezelf dat ik ergens trots op ben, maar ik ga het toch proberen. Allereerst ben ik er trots op dat ik 2 mooie mensen op de wereld heb gezet, dat die 2 kleine aapjes zijn uitgegroeid tot lieve, sterke volwassenen. Toen ze nog klein waren, heb ik het grotendeels in mijn eentje moeten doen omdat mijn man door zijn werk doordeweeks niet thuis was. Maar guess what, I did it!

 

Ook al duwde ik ze soms op vrijdagavond in de armen van hun papa met de mededeling : nu zijn ze even voor jou, ben er klaar mee! Ik ben er ook best trots op dat ik handig ben in allerlei klussen. Vloeren leggen, tegels zetten, behangen, schilderen, alles eigenlijk wel…..behalve leidingwerk, daar begin ik niet aan! Ik ben ook trots op het feit dat ik word gewaardeerd als leerkracht en collega. Een fijne juf is voor kinderen toch wel echt heel erg belangrijk.  Nou dit vind ik wel weer genoeg veren voor mezelf hoor, zoveel complimenten heb ik mezelf nog nooit gegeven!

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Ik denk dat het leukste is dat ik meer relativeringsvermogen heb gekregen. Dat maakt alles gewoon een stuk makkelijker. Ik weet beter wat ik wel en ook wat ik juist niet wil. Ik weet beter wat voor mij belangrijk is, daar ben ik door schade en schande wel achter komen inmiddels. Oh en wat ook heel fijn is…..dat ik nooit meer ongesteld ben, wat een verademing is dat! Ik kan gewoon op elk willekeurig moment een witte broek aantrekken als ik daar zin in heb!

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Leef in het nu! Echt hoor, daar ben ik veel te laat mee begonnen. Het was altijd : als we verhuisd zijn, of als de kinderen ouder zijn, of als de kinderen de deur uit zijn, dan…….gaan we dit of dat doen. Nu lijkt het net alsof we niks leuks hebben gedaan, maar dat is niet zo. We hebben geweldige reizen gemaakt, zowel met als zonder kinderen. We hebben genoten van van alles en nog wat. Maar toch ben ik afgelopen jaar pas echt voor mezelf gaan kiezen.

Daar gaat  wel een heel verhaal aan vooraf. In 2003 zijn we verhuisd van het westen van het land naar Friesland in verband met het werk van mijn man, zodat we niet meer alleen een weekendhuwelijk zouden hebben. Ik heb mijn baan toen opgezegd en wilde van de gelegenheid gebruik om binnenhuisarchitectuur te gaan studeren, dat wilde ik eigenlijk na de middelbare school al gaan doen. Maar daar is het niet meer van gekomen. Ik ben door toeval gaan invallen op de school waar ik nu nog steeds werk en dat studeren is erbij ingeschoten.

Ik heb een aantal jaren in het managementteam gezeten en nu sta ik weer gewoon voor de klas. Maar goed, in 2003 dus verhuisd en in 2004 werd mijn man behoorlijk ziek. Hij bleek zeer ernstig hartfalen te hebben, met alle gevolgen van dien. Dat betekende dat hij thuis kwam te zitten en dat ik meer ging werken. Dat ging jaren goed…tot eind 2019. Toen braken de doorwaakte nachten op ic’s en hartbewaking en de bijbehorende zorgen me op. Ik stond ‘s morgens jankend onder de douche van vermoeidheid, ik kon gewoon even niet meer. Het zag er op dat moment naar uit dat mijn man 2020 niet zou halen en dat hakt erin!

Inmiddels heeft ie 2021 ook gehaald gelukkig en hopelijk 2022 en de jaren daarna ook nog! Maar ik moest dus tijdelijk even gas terug nemen en heb die tijd gebruikt om na te denken over wat ik zelf graag wil. En dat is dus toch echt iets op interieurgebied. Ik heb dan ook ja gezegd op de vraag van iemand om te helpen bij het inrichten van een huis. Niet bij iemand die ik ken, maar gewoon bij een wildvreemde. Iemand die mijn smaak waardeert en dat graag vertaald wilde zien naar haar eigen huis. En dat vond ik toch leuk om te doen! Ik krijg daar heel veel energie van en dat smaakt absoluut naar meer. Alsof alles ineens op zijn plek valt gewoon. Dus vandaar mijn advies : leef in het nu! Wacht geen jaren tot een kans zich voor doet, maar doe het nu!

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Dat het na een avond doorhalen langer kost om te herstellen, dat er rimpels en vellen komen op plekken waar ik het niet wil. Maar vooral dat mijn moeder ook steeds ouder wordt, de kwetsbaarheid van het leven wordt dan nog beter zichtbaar en dat is niet fijn.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Tot een aantal jaren terug was dat : opzij, opzij, opzij. Maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelooflijke haast (ja ik ben oud genoeg om de liedjes van Herman van Veen te kennen) Nu is het : pluk de dag, je weet nooit wat de volgende je brengt!

Wat zijn je passies en of hobby’s

Ik hou er echt van om steden te bezoeken, in binnen- en buitenland. Daar haal ik heel veel inspiratie uit en krijg er energie van. Ik ga liever 3 dagen naar New York dan 3 weken naar een Spaanse costa. En natuurlijk interieur….plannen bedenken,uitvoeren, ik kan er uren mee bezig zijn. Dingen maken, van niets iets maken. Ik hou ervan! Zelfs als plannen op niets uitlopen, zolang het bruist in mijn hoofd ben ik blij.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat ik eigenlijk best een leuk mens ben. Kort maar krachtig! Want jeetje wat heb ik aan mezelf getwijfeld toen ik jong was. Nergens voor nodig vind ik achteraf. Ik ben een heel stuk sterker dan ik toen dacht!

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Als ik het opnieuw zou mogen doen, zou ik wel na de middelbare school die studie zijn gaan doen. Maar ja, achteraf kijk je een koe in de kont zei mijn vader altijd.

Hoe oud ben je

Ik ben geboren in 1961, dus dit jaar word ik 60. Daar moet ik nog even niet aan denken want dat vind ik dus echt niks. Het klinkt zo oud en ik voel me nog niet oud. Mag ik ook gewoon zeggen dat ik 40plus ben? Nee hoor, grapje! Maar die titel ouder meisje ga ik wel met ere dragen. Zo vaak word ik tenslotte geen meisje meer genoemd!

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Mensen kunnen me vinden op Instagram. Onder de naam @thuisbijvierleeuwen. (Die naam klopt trouwens eigenlijk helemaal niet! Er wonen/woonden hier maar 3 van Leeuwens, ik heet zelf helemaal geen van Leeuwen. Maar dit was makkelijker. )

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Ik moest echt even over een drempel heen toen je me vroeg om dit blog te schrijven, maar nu ik bezig ben merk ik dat ik nog veel meer te vertellen heb eigenlijk. Een soort stortvloed van woorden komt er ineens in mijn hoofd. Dus misschien leidt dit blog wel tot meer van mijn kant. Geen idee, we zien wel. En om even terug te komen op een eerdere vraag : ik ben er trots op dat ik in jouw blog over oudere meisjes mag staan. Dank je wel daarvoor! Het is een eer om tussen deze mooie krachtige vrouwen te mogen staan.

Bedankt Anjes voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

17 Reacties

  1. Ik vind Anjes oprecht een prachtig mens. In alle opzichten! You go girl! Je bent nooit te oud om je droom waar te maken. Vandaag. Linda

  2. O hoe leuk om je bijdrage aan de blog te lezen! Je bent leuk!! En wat een geweldige stap je je nemen/ heb je genomen. You go girl ♡♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *