Een poosje geleden waren Jellina (@jellinadetmar) en ik op bezoek bij Spektakel Wonen. We hadden afgesproken met Jeroen. Naast dat we de winkel wel eens van binnen wilde zien gingen we ook even om de tafel heen voor workshops te bespreken die Jellina en ik willen geven in een van de ruimtes in de winkel.

 

Het liep helaas anders en de workshops zijn opgeschort tot nader order. Maar dat neemt niet weg dat de winkel van Jeroen “Spektakel” de moeite waard is om over te bloggen. Jeroen is onder andere bekend van het tv-programma, “Cash or Trash”. Mensen kunnen in het programma hun spullen aanbieden. Deze worden getaxeerd en vervolgens gaan ze door naar 5 handelaren, waaronder Jeroen. Wie het hoogst bied sleept de buit mee naar huis. Jeroen heeft zo al een aantal topstukken weten te bemachtigen.

 

 

Spektakel is een onderscheidende woonwinkel, gevestigd in Amersfoort. Jeroen is constant op zoek naar mooie onderscheidende high end merken en one of a kind stukken die het verschil maken in iedere inrichting. De mix van zowel oud en nieuw maakt het tot een Spektaculair assortiment meubels, vloeren en accessoires.

 

Toen ik er was werd ik gelijk verliefd op de mooie “Vegas lights” en de geweldige aapjes de zogenoemde “Bimbobox” gooide mij gelijk terug in de tijd, ze stonden vroeger bij ons in de V&D-winkel! Die had ik echt al lang niet meer gezien! Super cool natuurlijk, als je eens wat anders wilt dan het gangbare ben je bij Jeroen zeker aan het juiste adres!

 

 

Naast een ruim assortiment gebruikte spullen, veelal vintage eyecatchers verkoopt Jeroen ook toffe nieuwe items. De merken die je er kunt vinden zijn o.a. ANVIA – retro lampen, Bold Monkey – meubels en klein meubels met een extravagant design en PBJ Deens Design – Scandinavische Designmeubels. De keuze is reuze!

Zoals ik al schreef aan het begin van de blog gaan de workshops voorlopig niet door maar gelukkig kun je bij Spektakel op zaterdag shoppen, kun je een afspraak maken om te komen op een andere dag en kun je er op Koningsdag omgedoopt tot woningsdag 27 april terecht! Jeroen opent dan zijn winkel en neemt uiteraard alle richtlijnen van RIVM in acht.  Ik vind Spektakel echt een unieke winkel met zoveel mooie Vintage/eclectische items dat ik een bezoek meer dan kan aanraden!

Liefs Andrea

Categories:

10 Reacties

  1. Ik vind het echt één van de tofste winkels die ik ken. Hopelijk er eens een keertje naartoe want oohhh ik wil ook voor die aapjes staan. Jeetje zeg wat vond ik ze vroeger tof. En dan die vintage beelden, de items van Boldmonkey. Ach weet je ik pak mijn koffer in een denk dat ik daar maar even ga wonen. Uuhhh geintje maar super vet. XXX

  2. Zeker een aanrader! En voor de echte liefhebber zoals jij Andrea..er zijn hier in Amersfoort meerdere zaken als Spektakel die ook zeer de moeite waard zijn! Ik hou er van

  3. Jeroen is zo’n topper! Mijn grappige collega handelaar. Leuk dat jullie in zijn geweldige winkel workshops willen geven, jammer dat het nu even uitgesteld moet worden!
    Als je eens in Hoogeveen, Drenthe bent, dan ben je zeker ook welkom in onze vintagewinkel De Olde Looierij

    Liefs,
    Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *