Met Corona wereldwijd verspreidt floreert Netflix als nooit tevoren. Ook ik heb meer gekeken en ik houd wel van een goede Documentaire of serie die net iets anders is als anders. Ik heb de afgelopen weken 2 pareltjes gekeken en ontdekt en vertel je graag waarom jij ook moet gaan zitten om deze twee series te gaan bekijken.

Tiger-King  te bizar maar toch waar! 

Ik begin met de Documentaire Tiger-King. Toen ik begon met het kijken van deze Docu was ik niet gelijk onder de indruk. Ik zag in eerste instantie dat een trailer trash achtige Joe Exotic die met zijn matje in zijn nek en grof taalgebruik een bende tijgers, apen en andere exoten houdt in een zogenoemde roadsite zoo. (Only in America!) Maar na 2 afleveringen te hebben gezien zat ik er helemaal in. De tijgers zijn in deze serie niet eens de hoofdzaak.

Joe Exotic heeft flinke mot met dierenactivist Carole Baskin, die beweert dat ze de dieren opvangt om ze vrij te krijgen maar eigenlijk ook gewoon grof geld verdiend aan de tijgers door middel van de bezoekers die ze ontvangt. Er gaan geruchten (en die worden breed uitgemeten) dat Carole haar vermiste man aan de tijgers heeft gevoerd. Na het kijken van deze Docu is de wereld nog vreemder dan daarvoor! Aanrader!

Bron foto: NU.NL

Unorthodox, een waargebeurd verhaal.

Series mogen van mij wel wat vreemder en met deze serie werd ik op mijn wenken bediend. Deborah een 17-jarig meisje groeit op in de streng orthodox-Joodse gemeenschap van Brooklyn, New York. Je kent deze strenge geloofsgemeenschap vast wel, pijpenkrullen, bonthoeden en eeuwenoude tradities die streng nageleefd worden. Ze wordt uitgehuwelijkt maar is niet zoals andere meisjes van haar leeftijd. Deborah ontvlucht haar gemeenschap en gaat naar Berlijn waar haar man haar na jaagt. Ik vond deze serie erg indrukwekkend. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, een universeel verhaal over hoe je trouw aan jezelf probeert te blijven als je omgeving er alles aan doet om dat te voorkomen.’ De serie bestaat uit 4 delen dus kijkt lekker weg op een druilige zondag. Zeker de moeite waard van het kijken!

Bron foto: Netflix Nederland & België

Kijk jij ook veel Netflix deze dagen en heb je nog een tip voor mij? Ik hoor hem graag!

Liefs Andrea

7 Reacties

 1. Ik keek veel Netflix maar ben even afgebogen naar Videoland. Daar staat o.a. The Handmaid’s Tale op, bizarre maar fantastische serie. Op Netflix vind ik You ook erg fijn . Mijn grote liefde heeft wel Tigerking gekeken maar dat is not my cup of tea, lang leve de laptop . Dikke kus

  • The handmaid’s tale is de beste serie die ik de afgelopen jaren heb gezien!! Schreef er ook al eens een blog over 🙂 Ik moest ook even door de eerste 2 afleveringen heen van Tiger King! Zo bizar! Dikke kus terug X

 2. Ik vond Unorthodox ook prachtig! Heb je de miniserie Selfmade ook gezien? Met mijn vriend kijk ik nu After life. Verdrietig en grappig tegelijk. Heel mooi!

 3. Tiger king is echt super bizar…. viel van de ene in de andere verbazing. Maar als je Unorthodox mooi vond kan ik je Kalifat ook aanraden. Dat is een serie over meisjes die geïndoctrineerd worden om naar Syrië te vertrekken en als IS bruiden te leven. Wordt je echt stil van. En ik ben nog ff de juiste mood aan het afwachten voor het 2e seizoen van Afterlife. Seizoen 1 was zo mooi met alle zwart gallige humor. Maar hou je zakdoek bij de hand als je dit kijkt.
  Succes!
  Liefs, Reina

  • Iets houd mij tegen om Tiger King te kijken. Nu met Secret City bezig. Onorthodox staat nog op mijn lijst.

   Mooie dag lieve jij xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *