Het mooie Lanzarote

Wat hadden we er zin in! Even een weekje met zijn drietjes op vakantie. Je moet weten, we gaan nooit langer dan 8 dagen op vakantie i.v.m. Peter zijn werkzaamheden (eigen bedrijf). Dus als we gaan dan gaan we ook goed! Deze keer ging de reis naar Lanzarote!

Vakantie uitzoeken!

Zoals altijd heb ik het hotel uitgezocht, manlief laat dat volledig aan mij over. Wel zo fijn vind ik, want ik heb wel een aantal criteria waaraan een hotel moet voldoen. De bestemming was deze keer wel gekozen door de man, eigenlijk door de mannen. Peter wilde naar een Canarisch Eiland en Teun naar Spanje. Zo gezegd zo uitgekozen.

Ik kwam al snel uit bij het eiland Lanzarote, Tenerife had ik in een ver verleden al eens bezocht en Fuerteventura vond ik maar lastig uitspreken.. Is dat een criteria voor een reis Andrea hoor ik je denken. Schijnbaar wel, al kan ik het inmiddels beter uit mijn mond krijgen. En Gran Canaria klonk mij te commercieel. Natuurlijk bestaan de Canarische eilanden uit wel 8 eilanden maar ik ga het vandaag dus hebben over Lanzarote!

Huurauto wel zo fijn! 

Aangekomen in Lanzarote stond een huurauto klaar. Wel fijn om onafhankelijk te zijn op het eiland. Dan kun je zelf bepalen waar en wanneer je de “bezienswaardigheden” gaat bezoeken. Wij huurde een auto via Hertz en dat ging soepel. Het was al donker op het eiland toen we aankwamen dus het was wel even goed opletten.

Geweldig hotel! 

Het hotel Princesa Yaiza was geweldig, ik was als een baksteen gevallen voor de plaatjes van het hotel en eenmaal aangekomen was het in het echt nog veel mooier! Overal planten en een enorme binnentuin! Ook buiten was het prachtig. Het zwembadwater was wel een beetje koud maar dat vond ik wel lekker eigenlijk. Teun vond dat iets minder. Het strand Playa Dorada Beach wat bij het hotel ligt is een van de mooiste van het eiland. We hebben daarom ook niet echt een ander strand bezocht. Ik zou er zo heen terug gaan!

Kunstenaar Cesar Manrique.

Het eiland staat vol met kunstwerken van Cesar Manrique, deze kunstenaar heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op het eiland. Wij hebben een huis “Fundación César Manrique” ontworpen  door Cesar Manrique bezocht wat echt een bezienswaardigheid is! Het is gebouwd in de verschillende lava rotsen, heel bijzonder! Ook zijn we naar Jardin de Cactus geweest, een tuin met echt gigantische cactussen. Je snapt dat ik hier heel blij van werd. Ook deze tuin is ontworpen door dezelfde kunstenaar. Beide zeker een bezoek waard!

Heerlijke restaurantjes.

Dan het eten, we zaten gelijk aan de boulevard waar het wemelt van de eettentjes! Je kunt er voor €6 tot €60 euro per persoon eten. Ik deel met jullie de lekkerste Italiaan. Ja raar in Spanje maar hier was het eten echt goddelijk en betaalbaar! Het is maar een heel klein tentje waar je zo aan voorbij loopt en het heet Avenida 55. Wij hebben er 3 gangen gegeten en genoten.

Luieren op vakantie. 

Verder hebben we Timanfaya national park bezocht, alsof je op de maan beland bent. Heel mooi om te zien!  Er is best veel te bezichtigen op dit eiland maar we hebben ook een paar dagen gewoon niks gedaan. Parasol, boekje en relaxen maar! In het hotel zit een heerlijke spa waar ik nog een fijne massage en peeling heb gehad. Dat was de dag voor vertrek. Ik was dan ook heerlijk ontspannen toen we weer thuiskwamen. Hubster en Teun vonden het ook een prachtig eiland. We hebben genoten. Voor ons zeker een aanrader! Hebben jullie ook een fijne vakantie gehad? Let me know!

Have fun and keep smiling,

Andrea

Categories:

6 Reacties

  1. Je kunt aan de geweldige foto’s zien dat jullie hebben genoten!
    Ook wij willen Lanzarote een keer als vakantie bestemming gaan bezoeken .. we gaan al jaren naar Estepona wat ook goed bevalt maar soms wil je eens wat anders dus misschien volgend jaar .. ik heb nu een beetje een goede indruk van Lanzarote!

  2. Hoi Andrea, ik heb dus even tijd gehad om je blog te lezen Echt leuk om te lezen. Komt ook mede doordat wij opknap een paar keer op Lanzarote zijn geweest en het dus heel herkenbaar is wat je schrijft. Een voordeel van Lanzarote is ook dat er geen hoge flats gebouwd mogen worden en dus vindt je er ook geen hoge hotel naast hotel. Misschien zijn jullie ook bij Betty-café geweest? Lag tegenover de haven waar al de veerboten aankomen. Heerlijk Duits bier en zalige koffie Onze wens is en was om zo’n soort café te runnen in Spanje en deze zouden we zo willen over nemen. Maar ja…. doen en wensen zijn 2 dingen Jij nog heel veel succes met je blogschrijven en ik houd je in de gaten Liefs Rietha

    • Hoi Rietha! Dat klopt van die laagbouw en alle huisjes zijn wit! Een prachtig eiland en ik snap ook wel dat je daar zo een café zou willen overnemen. Maar wat je zegt, dat zijn nogal stappen. Bedankt voor je berichtje. Andrea X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *