Blog ‘Oudere meisjes’ deel #35

Alweer zo’n heerlijke enthousiast ouder meisje op de blog! Deze week is Wendy aan het woord! Ik ken Wendy als een heerlijk eerlijk en enthousiast mens wat ook in de blog naar voren komt! Ik heb Wendy alweer jaren geleden leren kennen als een fijne meid met de allermooiste veranda en tuin van heel Instagram. Echt prachtig!! Deze dame heeft alles zelf ontworpen, wat niet gek is gezien haar beroep! Lees je weer mee met de blog ‘Oudere meisjes’ deel #35 ? Veel plezier!

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Hai, ik ben Wendy en qua werk doe ik wat ik het leukste vind, dat is naast plezier hebben en borrelen met mijn vriendinnen mensen gelukkig maken met mooie interieurs en buitenruimtes! In 1995 ben ik na vijf jaar Kunstacademie in Kampen afgestudeerd in architecte tonische vormgeving,  dus interieurarchitect.

Wat een wereldtijd, studeren, op kamers , vers van de Havo eind  17 als jonge leerling, leren je keuken en spullen delen, met elkaar omgaan, lol, stappen, tot de zon opkwam uit de kroeg rollen! Architectuurreizen met de klas, naar Frankrijk, Italië: Como, Venetië!

Lees: twee weken in een bus van A naar B, waarbij we smoezelig tussen alle knappe, goed geklede Italiaanse in Milaan liepen. Wat een lol, en drank, haha, onvergetelijk. Tijdens mijn stage bij o.a. Edward van Vliet, het beste excuus om in mijn lievelingsstad Amsterdam te wonen! Waar mijn vriendinnen van de academie ook stage liepen, dus vaste terrasgasten toen! En dit alles zonder mobiel! Mijn ouders hoorden soms dagen niks van me, kan je je nu toch niet meer voorstellen!!!

Vanaf m’n zestiende werkte ik in de horeca, eerst in de Weerribben, waar we vlakbij wonen, daarna in de kroeg en in mijn studententijd in een brasserie. Daarna tien jaar als interieurarchitect en projectmanager bij een grote projectinrichter, enorm veel geleerd! Van gevangenis tot ziekenhuis tot op miljoenenjachten geweest , heel veel in de gehandicaptenzorg ontworpen, met relaties naar fabrieken in nl en buitenland, op het TT circuit en in voetbalstadions skyboxen ontworpen, op ontelbaar veel gave plekken geweest. Toch kriebelde het steeds meer, dat mensen alleen mijn advies zouden krijgen, niet de hele commercie van meubels en materialen leveren. Dat punt vond ik heel stressvol, als je ontwerp goed was maar de levering niet, bleef dat toch kleven.

In 2004 stond ie er, mijn eigen droom, mijn eigen ontwerp mijn studio, in onze tuin. En in 2005 was de officiële start van Studio Zinnig! En ontwerp en geef ik adviezen voor binnen en buiten wonen. Geef ik sindsdien daarnaast ook gastlessen voor clubs en scholen, workshops in de studio en in de tuin en hopelijk ook dit jaar weer !

Vervolgens werden Marcel en ik ouders van twee jongetjes, nu 13 en 14, zogenaamde Irish Twins, d.w.z. we kregen twee jongens waar 11 maanden tussen zit! Dat heeft me nooit weerhouden van mijn werk en hadden we een batterij aan lieve oppassen en opvang.

INSTAGRAM

Doordat mijn interieurontwerpen vaak compleet een andere uitstraling hebben dan mijn eigen huis en tuin, deelde ik voor de lol een paar jaar geleden een fotootje van mijn ontworpen veranda op Instagram. Met 12 likes…dat liep uit de hand en is sindsdien een dagelijks ritueel! En heb ik er al die jaren aan gewerkt aan mijn account en ben ik daar best trots op. Alles wat je ziet op de foto’s bij ons is mijn ontwerp, van de achterkant van het huis tot het tuinontwerp. Ik zie ons huis en tuin als een speeltuin. Gelukkig heb ik zo’n lieve en makkelijke man. Die vindt alles goed en leuk, hij zucht af en toe wel moet ik eerlijk zeggen….

Door Instagram heb ik zoveel leuke mensen ontmoet!. Waaronder jij  Andrea, Jellina, Muk, Judith van Huizedop, Angie van at Angies Place, dingen geleerd van Yvonne ( yvonnekwakkel) en gezellig kwekken met Chantal, van wonen bij Chantal, Sabiha (studio.sab) die met haar Charly op bezoek kwam, lol met Sinem (life of Sy) op een event, Sabrina met haar Marcel, Monique van huis in de bocht, Juudithhome die hier gezellig een blog kwam maken, ik samen met Jellina en Muk hier masterclass kwam geven aan andere instagrammers! Ohhh, teveel om op te noemen! Met een aantal ben ik buiten insta gewoon echt vrienden geworden, wat toch gaaf!

 

Bouwden we als gekken de overkapping af om in Binnenstebuiten te mogen zijn met ons huis en tuin, in de Telegraaf, tijdschriften, kwam Boer Tom wijnen voor een tuinbezoek voor Eigen Huis en tuin op RTL4, deed ik styling  op locatie voor Eigen Huis en Tuin lekker leven op RTL4, kortom, er kwam naast vriendschappen zoveel leuks bij naast het werk door dit geweldige medium!

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Het positieve,  het liefst lol heb, graag iets nieuws leer en gewoon geniet van elke dag!

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Dat ik zoveel kennis blijk te hebben die ik kan delen, over mijn vak, kiezen in je leven, iets wat ik toen ik 25 was echt wenste! Wat ik dit jaar weer en uitgebreider ga delen met leuke mail en events over tuinstyling!

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Volg je dromen, durf, als het misgaat doe je het overnieuw of doe je wat anders. Probeer werk te doen wat je het leukst vindt of leer ervoor.  Wees niet bang anderen advies te vragen. En genieten van wat je wel hebt, kies je eigen pad. Geldt ook voor interieur en je Instagram,  volg je eigen pad. Maak  fotoboeken (een jaarboek of een vakantieboek) of kijk eens je sociaal media terug, dan denk je vaak, wat heb ik het eigenlijk mooi! Ook een tip: maak van je instafoto’s een boek, ik heb ze zelf als trofeeën in de kast staan.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Ja, ik was een beul qua energie en dat is nu vaak minder al ben ik in mijn hoofd nog 30.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Hang die slingers op en lach elke dag een keer. En denk in kansen, niet in beperkingen.

Wat zijn je passies en of hobby’s

Alle werk of het nu voor opdrachtgevers is of voor thuis, doe ik met passie. Hobby: Motorrijden, zoo lekker na het eten even een rondje of met mijn vriendin op zondagmorgen en dan op een mooi plekje stoppen onderweg! Of met Marcel samen rijden, hij rijdt niet zo vaak, dus daarom is de foto van ons samen des te unieker!

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ja dan was ik graag stewardess geworden! Op de kunstacademie leek me dat destijds zooo tuttig!

Hoe oud ben je

39 en 11. En dat heb ik uitbundig gevierd met familie en vrienden afgelopen zomer!!!

Waar kunnen mensen je vinden op Social media.

Op @wendy_studiozinnig

Liefs Wendy.

 

Bedankt Wendy voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

 

Foto Credits eerste foto: Nadine de Ruiter.

20 Reacties

  1. Super leuk blog weer Andrea! En Wendy ik volg je graag.. Hou van je tuin en ideeën in overvloed! Je komt ook lkkr spontaan over! Down to earth daar hou ik van! Liefs Daisy @deezzstyles

  2. Wat ben je toch een leuk mens Wendy!! Sowieso kan je bij mij al niet meer stuk omdat je een cinquecento in je achtertuin hebt staan, maar je bent ook wel een beetje een voorbeeld voor mij. Op school had ik grafische vormgeving, mijn lievelings vak, maar nog gewoon met potlood en liniaal. Ooit kom ik bij jou stage lopen, gratis en voor niks…..fijn he? ;-))

    Dikke kus, Stefania

  3. Mooie blog Wendy. Heel leuk om te lezen dat je ook verantwoordelijk was voor de skyboxen hier op het TT circuit in Assen :-). En heel toevallig ben ik vorige week begonnen met het samenstellen van een fotoalbum van foto’s van ons interieur en ook andere mooie foto’s die ik geschoten heb. Ik ga eens even kijken naar jouw alom geprezen veranda. Fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *