Blog ‘Oudere meisjes’ deel 11

En wederom deze week een bijzondere vrouw aan het woord. Birgitte ook wel Biche genoemd is wat je noemt een enorm kleurrijk en uitbundig mens. Ik ben gek op zulke mensen, ze geven het leven kleur en schwung. Biche geeft zoals we dat hier zeggen ‘gewoon haar bek een douw’ en daar houd ik wel van. What you see (of leest) is what you get! Heerlijk mens die Biche, lees je mee? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Nou kort en bondig ? Effe proberen dan maar : Birgitte maar meestal  Biche, een ietsepietsie ouder meisje van 52, mama van 3 (tieners+ !! pfff heftig) Geboren in Antwerpen dus Belg: jaja ik zeg echt “allé seg hé geft m‘ is rap een glaske kraantjeswater astemblieft!” 🙂

27 jaar geleden tot achter m’n oren verliefd geworden op een knappe donkere zwoele Zuid Franse Marseillais en na m’n studies halsoverkop verhuisd naar Frankrijk waar ik uiteindelijk trouwde met een Hollander (nou ja hahaha).

Nu 10 jaar single, steeds gekker (volgens mijn kids) en hoe meer alles gaat uitzakken, hoe beter ik me in m’n vel voel…

Wat ik doe? Weinig! Haha grapje dus 🙂 maar wel zo weinig mogelijk! Na een jarenlange uitputtende blitz carrière als Solar Business Manager, reizend door heel Europa en eindigend met een burn-out, startte ik in 2012 een Belgische friettent in het zuid Franse HYERES en besloot tijdens Lock down om te stoppen met werken en de zaak over te geven aan de kids. Amain das een lange zin èh!

Sinds twee jaar op Instagram met @zebodeko een Interior design account waar ik me nu dus volop kan toeleggen. Als het even kan weef ik lampen en muurdecoraties met natuurlijke materialen : All Of Nature Wild And free, that’s me!

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf. 

Dat is geen makkelijke vraag hoor… zelfvertrouwen en dus trots zijn is niet mijn sterkste kant… even denken! Ben zeer trots op mijn kids, Mijn zoon Tom 22 en mijn dochter Ayla 21, runnen momenteel het restaurant, Timo 16 is een super student. Ik krijg zoveel positieve feedback van klanten over hoe goed mijn twee oudsten het doen, hoe vriendelijk en professioneel  ze zijn,  en dat terwijl ik ze de laatste 10 jaar in mijn uppie opgevoed heb,  iets om apetrots op te zijn toch?

Zo dus, de kids, dat was het makkelijke antwoord op deze vraag, en nu het wat moeilijkere gedeelte: me myself and I…

Oké dus, omdat het even mag:  Ik ben openminded, zeer nieuwsgierig, heb last van extreme creativiteititis (wordt soms zelf gek van mijn veranderingsdrang) en leer snel! Mensen vinden me best wel pienter hah (4 jaar universitaire studies Economie was een makkie). Ik ben een echte (soms ook doem) denker en dat heeft ook zo wel z’n nadelen: “Zalig de simpelen van geest” hehe maar Picasso was ook vaak depressief woohaha!

Oh ja mijn meest Badass prestatie: ik won een Marokko dessert rally in 2012 (@tropheerosesdessables: 360 girls in 180 jeeps) samen met m’n schoonzusje Tanja van @puurhandcrafts . Het was een human AID rally en hier ben ik toch wel enorm trots op.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Haha de kids die groot worden en dus meer voor zichzelf zorgen en de tijd voor mezelf die ik daardoor terug krijg. Klinkt echt cliché he, maar wij moeders hebben toch allemaal de neiging om onszelf weg te cijferen dus wat een luxe is tijd nu! Niet meer denken van “WANNEER  ga ik nou eens iets doen voor mezelf?” maar eerder “WAT ga ik nou eens lekker doen?”

Soms weet ik nog steeds niet echt WAT ik wil, maar met ouder te worden weet ik wel echt wat ik NIET wil!

Enne …deze is Off the record: wat een intense orgasmes in vergelijking met vroeger, sjonge sjonge!

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen.

Waar een wil is, is een weg, echt waar. Wil je iets echt? Gewoon proberen, misschien win je of misschien niet, maar als je het niet probeert zal je nooit winnen!

Wees geen genormaliseerde afgeroomde doodgewone saaie versie van jezelf !

Wat bedoel ik daar nu weer mee? Wees onconventioneel, rebel, gekker dan gek, kortom ga voor wat jij staat, waar jij vrolijk van wordt, waardoor jij je voelt leven en laat je vooral niets wijsmaken door de oersaaie burgerlijke lui in je omgeving!

Een ietsepietsie excentriek of gewoon een beetje crazy = interessant!

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden.

De fucking sodemieter op overgang!!! (zie blog Andrea Groot hihihi)

In één woord: GEWELD

Nee serieus, wat een shit periode zeg met al die kwaaltjes!

Gewoon zeer turbulent en ook frustrerend omdat niemand erover praat. Het voelt echt alsof je heel agressief “aangevallen” wordt en je je niet kan verdedigen. Gelukkig mindert de intensiteit van de opvliegers na een tijdje, het wordt weer een beetje leefbaar nu… ik heb tenminste geen moordneigingen meer 😁

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven.

Wat zou ik hier graag geschreven hebben : “always look  on the bright side of life

Maar ik heb vaak last van, zoals Psy’s dat noemen, een gekwelde geest…

Toch ben ik ondanks (of dankzij?) mijn ietwat trieste jeugd (we hebben allemaal wel zo onze trauma’s niet? Maar das een ander verhaal, niet voor nu) een echte vechter om die eerste quote waar te maken!

Vandaar dus deze:

 “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, and then you win.” Gandhi

Wat zijn je passies en of hobby’s.

Nou ja ik heb er wel een paartjes hoor:

Roadtrippen, woestijnrally, tentlife, Marokko, kortom avontuur!

En ook nog weven, bankhangen, ijsjes eten, bootje varen, strandjutten, veel planten, groene flessen, boeken en grote onderbroeken haha. Altijd in voor het uitproberen van nieuwe dingen, kom maar op met die uitdagingen! Iets oer lelijks super mooi vinden, passie voor interieur styling en dingen zelf maken met weinig:  DIY and I are ONE 🙂

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was.

Wat ik echt niet door had: Liefde is iemands slechte kanten accepteren.

Voor mij nu een waarheid als een koe!

Nu weet ik ook dat ‘Het Leven’ een aaneenschakeling van uitdagingen is die soms onoverkomelijk lijken en toch bepalen die niet je geluksgevoel.  Je hoeft niet elke dag de perfectie te zijn. Effe gas terug nemen kan wonderen doen. Als ik eens een dag geen inspiratie heb ga ik lekkerlui bankhangen zonder me daarover schuldig te voelen, want aaaah dat eeuwige oude schuld gevoel, ja dat! Wel dat lap ik gewoon lekker aan m’n laars! Morgen een nieuwe dag. Zeg ik ook altijd tegen de kids: ga het niet zoeken in grootse successen, die zijn (heel even) leuk voor je ego maar je wordt er niet altijd gelukkiger van. Koester daarentegen de kleine succesjes, en koester ze  al-le-maal: een glimlach van een knappe onbekende bij de bakker, een klapperd van een kus van je kid omdat je hem onverwacht van school ophaalt of een restje oploskoffie achterin de kast terwijl je net de laatste Nespresso nam.

Zelfs in de diepste shit heb ik me soms super gelukkig gevoeld.

Ja hoor, het zijn echt de kleine dingen!

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik heb eigenlijk nergens spijt van. Natuurlijk maak je fouten en denk je van “och had ik nou maar zus of zo gedaan!” Maar elke ervaring is er eentje waar je van leert en dat brengt je weer verder vooruit! Dus ik blijf gewoon gaan met die banaan!

Hoe oud ben je.

52 van lijf en eeuwige puber van inborst. Mensen zeggen vaak dat ik naïef ben en ook dat m’n styling soms kinderachtig is. Ach so what, you can’t please everybody, toch?

Waar kunnen mensen je vinden op Social media.

Ik ben sinds 2 jaar actief op Instagram met @zebodeko, een Interior design account maar ook een uitlaatklep voor m’n onverzadigbare veranderingsdrang. Soms schrijf ik stukjes over m’n reallife joy & shit, met de nodige zelfspot weliswaar:  Je moet toch ergens je ei kwijt haha 🙂

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Toen je me vroeg of ik mee wilde doen met je ‘oudere meisjes’ rubriek dacht ik: ‘nou best wel, maar zouden er nou mensen zijn die mijn verhaal interessant vinden?’ Nu ik klaar ben maakt dat eigenlijk niet meer uit! Dankzij jou treffende vragen ben ik ervoor gaan zitten en heb ik eens heel aandachtig terug gekeken. Best wel confronterend hoor! Een super leuk nog ook! Dus dankjewel  Andrea, lieverd dat je bent, ik vond het heerlijk om mee te doen ❤

Bedankt Biche voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

 

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

21 Reacties

  1. Wat een heerlijk mens en met plezier je blog gelezen !
    Die overgang jonguh ….. zo herkenbaar je wordt aangevallen en je lijf wordt overgenomen zoals in de exorcist zo blij dat dat achter de rug is !
    Genoten dankjewel!

  2. Geweldig, je schrijft zoals je decoreert, eerlijk, energiek, origineel en te leuk! En wie kinderachtig zegt negeren! Want die is het kind in zichzelf kwijt! Topper lieve Biche

  3. Oh Brigitte, wat een heerlijke blog. Wat ben jij toch een heerlijk mens. Ik kom en keer een frietje eten. Nou weet je wat jouw kinderen brengen de frietjes naar ons toe als wij aan dat zwembad liggen. Praten over de overgang in het gezelschap van een groene fles met inhoud haha. Nee zonder gekheid, ik heb genoten van jouw blog.

    XXX Yvette @yvys_choice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *