Blog ‘Oudere meisjes’ deel 20

Vandaag in de blog ‘oudere meisjes’ is Sylvia aan het woord. Ik volg Sylvia al een hele poos op Instagram en laatst kocht ik een super leuk schilderijtje van haar, want dat is een van haar vele talenten, schilderen! Deze sterke vrouw is een mooi voorbeeld dat je nooit te oud bent om iets te leren. Daarnaast vind ik haar verhaal over trouwen met jezelf ongelooflijk sterk! Bedankt lieve Sylvia voor je inspirerende bijdrage deze week! 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Hoi, ik ben Sylvia, heel lang geleden geboren in het Gooise Bussum.  Ik ben moeder van twee volwassen kinderen, mijn zoon Kevin van 29 die samenwoont met z’n lieve vriendin Latischa die er  samen  voor hebben gezorgd dat ik nu bijna drie jaar geleden op oudejaarsdag Oma ben geworden van  het meest heerlijke kleinkind dat ik me kan voorstellen.. Dyami heet hij wat Adelaar betekend. Mijn prachtige dochter Lisa (26) woont nog bij haar vader en bonusmoeder, (druk op zoek met vriend Julius naar een leuk huisje.)

Daar is zij in goed overleg  gaan wonen nadat ik ruim 6 jaar geleden van Amersfoort naar Meppel ben verhuisd, min of meer noodgedwongen, maar hé.. ik ging bij de allerliefste, allerleukste vent wonen. Deze vent,  Peter is zijn naam, heb ik in 2007 leren kennen via de MSN datingsite(bestaat niet meer)waar ik me had aangemeld, eigenlijk heeft  hij mij gevonden.. ik zou nl nooit zijn gevallen voor zijn profielfoto, maar we raakten niet uitgepraat en hebben zo een aantal weken tot in de late uurtjes gechat met elkaar.. en “He touched me without using his hands”. Bij de eerste live kennismaking bleek dat hij er in het echt toch écht veel beter uit te zien dan die rare foto! Straalverliefd ben ik geworden op deze fantastische vent en wij hebben daarna 7 jaar een LAT relatie gehad voordat ik bij hem introk.

Het niet kunnen aarden van mij, in Meppel én ’n interne overplaatsing van Peter z’n werk, heeft ons terug gebracht naar Amersfoort,  in hetzelfde jaar heeft hij mij ten huwelijk gevraagd en zijn we getrouwd..( en ben ik bonusmoeder geworden van zijn 4 kids en inmiddels 6 kleinkinderen)  En ik kan echt zegen dat ik mij hier na te hebben gewoond in Bussum, Hilversum, Huizen en Meppel dus écht het meest thuis voel.

Ik ben na vele baantjes, (bruidsatelier, verkoopster modezaak, verkoopster HEMA, klantenservice medewerker HEMA, verkoopster op de markt van kaas(yummie yummie, zwak voor kaas) schoonmaakster bij mensen thuis naast m’n vaste baan, HEMA kantoor) uiteindelijk beland als financieel medewerker bij ’n woningcorporatie in Amersfoort. Een superleuke baan, maar door ’n fusie na een paar jaar boventallig verklaard en de kans kreeg om diverse studies te gaan volgen. Na “communicatie psychologie” en “bedrijfscounselor”  ben ik ook de studie “Binnenhuisarchitectuur” gaan volgen…en heb ik daar in 2014 m’n diploma voor gehaald. Maar het liefst van alles schilder ik..

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf.

Ik ben er best wel trots op dat ik praktisch in m’n eentje die twee donderstenen van mij heb opgevoed tot de fijne mensen die ze nu zijn. En op het blijven geloven in mezelf, ondanks dat ik dikwijls (wat ’n ouderwets woord..)heb te horen gekregen dat ik toch niks kan!! Dat ik ondanks tegenslagen iedere keer weer opgekrabbeld ben, en zonder wroeging weer hup… Door! Dat ik op m’n 49e mijn rijbewijs heb gehaald en een leuke opleiding heb weten af te ronden op m’n 52e

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Ik vind het oprecht fijn om zoveel relaxter te zijn nu, ik bepaal m’n eigen leven, m’n eigen tempo en keuze’s en wat andere van mij denken (behalve man en kids) doet mij niets meer en dat is heel  bevrijdend kan ik je zeggen. Oma worden is ook een van de leukere dingen van het ouder worden;-)

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen.

Relax wat meer, zodat je kunt zien hoe leuk het leven kan zijn. Vaak zie ik dat ze zo gejaagd en onrustig zijn en er “moet” zoveel..! En wees lief voor jezelf, niet zo kritisch.. je bent uniek er is er maar één van jou! En let your spirit flow

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden.

Wat ik echt minder leuk vind aan het ouder worden is toch wel m’n fysieke gesteldheid.. man man die rug! En ondanks jarenlang turnen, die stijfheid én dat afvallen steeds lastiger wordt. Gelukkig heb ik niet zoveel rimpels dankzij de gene van moeders kant, en degene die er zitten heb ik eerlijk verdiend 😉

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven.

Dat zijn er twee, mag dat ook Andrea? Op 1 “Doe maar lekker gek, want iedereen is gewoon” en op 2 “Try to be a rainbow in someone’s cloud” ( Maya Angelou)

Wat zijn je passies en of hobby’s.

Schilderen is toch echt wel ’n passie van me, net als, het zal je niet verbazen… interieur! Ook hou ik erg van lezen, lekkere spannende thrillers in de trant van Karen Slaugther en de Scandinavische thrillers  ben ik ook groot fan van. En niet te vergeten koken, ik heb van de moeder van mijn allereerste vriendje die een Indische jongen was, heerlijk Indisch leren koken. Vriendje is al heel lang weg, maar de voorkeur voor Indisch eten is gebleven… maar ook Indiaas en Thais enzovoort.. als het maar pit heeft!

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was.

Zoiets als “Life is what you make it” en dat ik leuk genoeg was zoals ik was.. en er veel meer in mij zat dan dat ik er toen uit durfde te laten komen..

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ik zou op jongere leeftijd ondanks tegenwerking van huis uit toch zijn gaan studeren. ( ik móést ondanks totaal ander advies van school, van mijn ouders naar de Huishoudschool, omdat ik als meisje toch écht moest leren strijken enzo..) Op latere leeftijd is het toch echt veel lastiger en moeilijker om die draad weer op te pakken.

Hoe oud ben je.

Op de dag dat dit stukje, (wat eigenlijk wel ’n heel stuk is geworden)aangeleverd moet worden, op maandag 14 Dec. Word ik 58 jaar.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media.

Ik zit al sinds 2012 op Instagram, maar sinds 2017 ben ik echt actief.. je kunt mij vinden als @style_by_syl en sinds kort ook met mijn andere account, waar ik eigen werk verkoop @sale.bysyl

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Allereerst heel leuk dat je mij gevraagd hebt Andrea, ik lees al jouw blogs en ben fan van deze rubriek. Wat niet veel mensen weten van mij, is dat ik in 2005 nog ‘n keertje eerder ben getrouwd… namelijk met mezelf! Na mijn scheiding in 2002 heb ik met ’n dierbare vriendin lekker gefeest en zo af en toe helemaal los gegaan. In 2005 zijn we samen op vakantie geweest naar Turkije en daar heb ik in zo’n huge goudshop een pracht van ’n ring voor mezelf gekocht. En mezelf beloofd trouw te blijven aan wie en wat ik ben, tot op de dag van vandaag draag ik deze ring en blijf ik trouw aan mezelf en inmiddels aan mijn lieve man ook natuurlijk.

Tenslotte wil ik graag nog wat toevoegen wat bij mij werkt “When you can’t control what’s happening, challenge yourself to control the way you respond to what’s happening. That’s where your power is!” Sorry voor het Engels maar zo denk ik ze ook en vind het gewoon mooier staan 😉

Liefs, Sylvia

Bedankt Sylvia voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

25 Reacties

 1. Heerlijke blog weer mooi! Zo zie je maar deze leeftijden zijn eigenlijk zoverl mooier omdat we rustiger zijn en meer levenswijsheid hebben en shit langs ons heen kunnen laten gaan! Mooi❤️
  @deezzstyles

 2. Super leuk stuk weer .. en wat ben jij een power vrouw echt geweldig.. en dat trouwen met je zelf is het mooiste wat ik ooit gehoord hebt .. ik volg je ook graag op ig.. liefs Marianne

 3. Ik vind jouw laatste quote echt zo goed lieve Syl! En dat aan jezelf trouw blijven vind ik ook een heel mooi symbool. Dank voor je mooie verhaal. X Lin

  • Dankjewel lieve Linda..! Trouw blijven aan mezelf is de beste keuze ooit geweest..ondanks valkuilen lukt het me doorgaans prima! En die ring is n fijne reminder!
   Liefs
   Sylvia XXX

  • Dank voor de complimenten Nathalie, zo leuk dat je hebt gelezen! Andrea maakt zulke fijne blogs en het was super leuk om aan mee te mogen werken
   Liefs
   Sylvia X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *