Recept Oostenrijkse Goulash

Dit recept heb ik jaren geleden eens op internet gevonden en sindsdien regelmatig gemaakt. Wel heb ik er zelf nog wat aan toegevoegd of weggelaten. Waarom Oostenrijks? Deze Goulash wordt gemaakt met rundvlees en varkensvlees! Ook worden de groenten later toegevoegd waardoor ze lekker aanwezig blijven. Lekker met pasta, rijst, aardappelpuree of met stokbrood.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 gram rundvlees
  • 250 gram hamlappen
  • Boter en Olie
  • 2 vleesbouillon tabletten
  • 4 grote uien
  • 2 rode paprika’s
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano of peterselie
  • 2 theelepels pittige paprikapoeder of 1 theelepel cayennepeper
  • 2 volle eetlepels milde paprikapoeder
  • Mespunt kruidnagelpoeder

Hulpmiddelen:

  • Grote Braadpan
  • Koekenpak of Wok

Voorbereiding:

Ik maak met stoofgerechten altijd eerst mise en place. Dat werkt wel zo fijn vind ik! Snijd het vlees in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.

Bereidingswijze:

Verhit de boter in de braadpan. Bak dan het vlees in gedeelten snel en goed bruin. Dit doe je echt in gedeeltes anders gaat het vlees niet bakken maar stoven en dat wil je niet. Als al het vlees gebakken is doe je het terug in de braadpan. Even hoog vuur eronder en goed doorroeren.

Vervolgens doe je de azijn, bouillontabletten, laurierblaadjes, oregano en kruidnagelpoeder en zoveel (warm of heet) water erbij zodat het vlees net niet helemaal onderstaat. Op een klein pitje lekker laten pruttelen voor zeker 2 uur, mag ook langer.

Bak de uien glazig een uur voordat het vlees klaar is. Wanneer de uien glazig zijn doe je de paprika en de knoflook erbij en nog 3 minuten bakken. Doe ook de tomatenpuree erbij om te ontzuren. De paprikapoeder erdoor roeren en vervolgens alles bij het vlees voegen. Even goed doorroeren. Voeg nog water toe als dat nodig is.

Laat dit alles nog een uurtje pruttelen. Proef of het op smaak is en voeg anders nog peper en zout toe. Vind je de saus te dun dan kun je hem binden met wat maïzena of bloem.

Serveer er een lekkere komkommersalade bij en smullen maar! Als je hem gaat maken laat je dan even weten of het gesmaakt heeft?

Liefs Andrea

Kijk voor meer lekkere receptjes hier!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *