Blog ‘Oudere meisjes’ deel #36

Voor het ‘Oudere meisje’ van deze week heb ik een zwak. Sandra is echt zo’n leuk mens dat je blij bent als je haar kent! We zijn beide Flexa kleurvrienden maar daarnaast volg ik Sandra ook omdat ik haar tof vind, heel leuk en qua interieur smaak zo ontzettend gaaf, anders en eigen! Ook is ze het type mens ‘niet lullen maar poetsen’ een heerlijk mens met het hart op de juiste plek! Haar avontuur wat voor de deur (letterlijk en figuurlijk) staat ga ik dan ook met veel plezier volgen. Lees gezellig weer mee met de blog ‘Oudere meisjes’ deel #36. 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Ik ben Sandra, 40 plus, vorig jaar, na 20 lange jaren wachten, getrouwd met Pieter en samen hebben wij een heel leuk kind! Finn ( 16 jaar) Wij wonen in het mooie kleine vestigingsstadje aan de Maas in Brabant : Grave! In een split-level woning, het huis waar Finntage is “geboren”!

Ik ben het gezicht achter interieuraccount @_finntage en mijn blog www.finntage.nl Via Finntage deel ik alles op het gebied van interieur en lifestyle. 5 jaar geleden nooit gerealiseerd dat het zo uit de hand zou lopen! Naast Finntage werk ik 2 a 3 dagen per week in de allerleukste woonwinkel van Nederland: Homestock! Hier ben ik verantwoordelijk voor de styling van de winkel/ geef ik stylingadviezen en uiteraard de verkoop!

Ik word daar zo blij van, mensen op weg helpen naar een nieuw droominterieur! Toen ik bijna 3 jaar geleden mijn oude baan in de uitzendbranche vaarwel zwaaide, om mijzelf volledig te kunnen storten op Finntage, dacht ik dat dat het helemaal zou zijn! 100% te kunnen gaan voor je eigen onderneming. Maar ik werd daar niet 100% gelukkig van. Ik ben een “mensenmens” en hou van ritme. Hou van mensen/collega’s  om me heen en de dagen achter elkaar , moederziel alleen, want ja zo voelde het ….haha! , achter mijn laptopje… Ik begon gewoon tegen mijn keukenmuur te praten….#ernstig! Zo blij met deze combinatie! Echt perfect voor mij!

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Dat ik geen doemdenker ben, en over het algemeen heel positief in het leven sta, daar word het allemaal zo veel leuker van. Ik heb echt een allergie voor negativiteit! Ook ben ik een vrij nuchter mens, hou ik van! Omhoog gevallen typjes zitten ook in mijn allergie. Daarnaast bezit ik over een goed portie discipline. Als ik iets besluit te gaan doen, dan ga ik daarvoor. Is dat nu op het gebied van het starten van mijn eigen onderneming of het acuut stoppen met roken, na 20 jaar….als ik ergens voor ga, ga ik ervoor!

En anders hou ik mijn mond! Dat zouden meer mensen moeten doen, oh dat klinkt niet aardig he?…, maar sorry , ik kan er niet zo goed tegen als mensen dingen van de daken schreeuwen om te gaan doen, en het uiteindelijk niet volhouden…hou dan stil…toch?

Telt trots op je gezin ook mee bij deze vraag? Want JA dat ben ik ook: Apetrots op mijn 2 mannen!

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Dat  je je minder druk maakt om onbelangrijke dingen, wat een verademing! Relativeringsvermogen is ook een stuk beter als je ouder wordt! Ook heel fijn voor rust in het hoofd!

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Vaar je eigen koers ! Doe waar jij je goed bij voelt en doe het voor jezelf en nooit voor iemand anders!

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Dat het ‘s-morgens iets langer duurt voordat het allemaal een beetje rechtgetrokken is! Buiten dat nog iets veel belangrijkers! Als je zelf ouder word, worden de mensen om je heen ook ouder….afgelopen 3 jaar hebben we afscheid moeten nemen van mijn schoonmoeder en mijn vader , dat is echt een besef dat het leven zo snel gaat. Ondanks dat dit ook bij het leven hoort, wil je dat dit natuurlijk zo lang mogelijk uitgesteld wordt.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Mag ik deze over slaan? Haha ik heb een hekel aan quotes, krijg ik de kriebels van! Ik krijg daar een “Home is where the heart is” en “Live Laugh Love” gevoel van … BRRRRR! Ik zie ze voor me op een ge-white washed bord! jij ook?… Mag ik ook gewoon zeggen dat je moet genieten van het leven! Alhoewel:  ik heb wel een interieurquote : Trends verdwijnen, je eigen woonstijl blijft! Dat kan je eigenlijk vertalen naar “blijf altijd dicht bij jezelf!” En mag ik daarbij als toelichting ook gewoon zeggen dat je moet genieten van het leven!

Jezelf niet druk moet maken om onbelangrijke zaken en je je moet omringen met mensen die je energie geven en niet met mensen die je energie kosten? En ook: Sta stil en waardeer met wat je hebt, en niet met wat je niet hebt. En doe vooral dingen, en maak keuzes waar jezelf achter staat en niet om of voor iemand anders! Amen!

 

Wat zijn je passies en of hobby’s

Mijn allergrootste passie is natuurlijk interieur! Vandaar ook de “geboorte” van Finntage, 5 jaar geleden.

Interieur: Ik kan me daar helemaal in verliezen! Dus hoe tof is het dat wij aankomend jaar gaan verhuizen. We gaan wonen in het ouderlijk huis van mijn man en schoonpaps blijft ook, maar die verhuisd naar de tuin, hij komt in een mantelzorgwoning bij ons wonen. Zo fijn dat dit kan! Je snapt dat mijn hoofd overuren maakt en op een soort van ontploffen staat. Want alles, maar dan ook alles moet aangepakt worden! Het is een jaren 30 woning , een gemeentelijk monument. Een droomplan! Vet veel zin in!

Daarnaast ben ik een echte Bourgondiër! Ik hou zo van eten en drinken! Het liefst met family en vrienden. Reisjes in binnen en buitenland…Hou ik ook van! Doen we dus ook regelmatig. En ik wandel veel, het liefst “s-morgens voor 09.00 uur, alleen, zonder muziek. Me myself and i ! Het allerfijnste begin van de dag!

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat ik het enorm getroffen heb met het gezin waarin ik ben opgegroeid. Hoe ouder je word , hoe meer je je dat beseft. Heel dankbaar voor!

 

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Hhmmmm eigenlijk niet! Alhoewel, ik had eerder, dan na 20 jaar, willen trouwen. Dan was mijn paps er nog bij geweest! het is echt verrekte zonde! Gelukkig wist hij wel van onze plannen!

Hoe oud ben je

44 jaar.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Op Instagram, facebook en Pinterest onder Finntage.

Blog: www.finntage.nl

Instagram: @finntage

Pinterest: Finntage

Finntage is overigens een woordspeling van de naam van ons kind : Finn !

 

Bedankt Sandra voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

 

 

10 Reacties

 1. Die quotes van jou zouden we allemaal op zo’n wit tekstbord moeten hebben San ;)! Ik vind je inspirerend, als persoon en ook jouw interieurstijl. X

  • Leuke blog Sandra, en het leuke is dat ik je hoor praten als ik dit lees met dat zachte Brabantse accent. Ik volg je graag, en ben ook zo benieuwd naar dat mooie nieuwe huis, hoe dat gaat worden!

 2. Jaaa zo leuk om dit te lezen. Sandra zit wel een beetje in m’n hartje hoor. What you see is what you get! Love it 🙂 En groot fan van haar account. Kortom een topper!

  Daan
  @bijdaantje

 3. Wat leuk en inspirerend om te lezen.
  Prachtige kleurrijke foto’s!
  En wat een prachtig huis gaan jullie bewonen, ik ben heel benieuwd en ga het goed volgen! Ik ben benieuwd welke bijzondere keuken je gaat kiezen!
  Succes met de verbouwing.
  Veel liefs Elly ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *