Blog ‘Oudere meisjes’ deel 4.

Deze week in de blog ‘oudere meisje’ Yvette aan het woord. Yvette heeft de vragen in een verhaal gegoten dus deze week zijn de vragen niet op volgorde zoals voorgaande weken. Dat hoort ook wel een beetje bij dit leuke oudere meisje Yvette! Ik ben een beetje van haar gaan houden, jullie vast ook. 

Super leuk Andrea dat jij een blog schrijft over oudere meisjes en super lief dat ik de mijne mag schrijven. Ik denk dat sommige van jullie mij al wel kennen.

 

 • Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Ik ben Yvette en ben bezig om de weg te bewandelen van acceptatie. En dan het accepteren van mijn lichaam. Ik ben wie ik ben en ondanks alles zou ik voor geen goud met iemand anders willen ruilen. Als je 18 bent heb je toch wel een bepaald doel voor ogen, een punt in je leven waar je naartoe wilt werken. Helaas is dat bij mij anders gelopen. Mijn lichaam doet niet helemaal wat die moet doen.

Ik had bv graag kinderen willen krijgen maar ik denk dat mijn baarmoeder daar geen zin in had. Die moest op een gegeven moment verwijderd worden en vanaf die tijd is mijn leven er toch wel anders uit gaan zien. En dat is wat ik o.a. bedoel met het accepteren van mijn lichaam. Je hoort wel eens dat sommige vrouwen zeggen zonder baarmoeder voel ik mij veel minder vrouw. Nou dat heb ik echt nooit begrepen. Hoe dan, je bent toch geen wandelende baarmoeder maar een wandelende vrouw. Wat zou dat trouwens een vies gezicht zijn zeg, al die baarmoeders die aan het wandelen zijn jakkes ;-). Toen mijn baarmoeder verwijderd werd en twee jaar later mijn eierstokken toen was het bingo hoor.

Boem, smak, knal, daar kwam de overgang met 200 km per uur mijn lichaam binnen. Dat is nu ongeveer 14 jaar geleden en die overgang raast nog steeds met 200 km per uur door mijn lichaam. Maar naast die overgang kwamen er aan de buitenkant van mijn lijf ook veranderingen, je figuur krijgt toch een andere vorm. Waar is die taille toch gebleven (ik kijk vaak even over mijn schouder of ik ‘m zie liggen maar nope. Nou jammer dan denk ik, dan maar niet. Blijf maar weg, hoef je al niet meer, laat maar, waag het niet om nog terug te komen (lol)

Daar dacht ik vroeger wel anders over. Jeetje zeg wat was ik met mijn lichaam bezig. Er mocht geen grammetje vet aan zitten. Als ik iets over kon doen dan was het de tijd waarin ik veel te veel met mijn lichaam bezig was. Ik heb 9 jaar lang eetproblemen gehad. Van anorexia ging het over naar boulimia. Ik zie het als 9 weggegooide jaren.

Het was begonnen als een grapje toen ik een jaar of 17 was maar dat werd uiteindelijk bittere ernst. Terwijl ik echt niet onzeker was dus waarom dit er toen zo is ingeslopen zeg het maar. Door hard te vechten ben ik er uitgekomen, en no way dat ik nu ook maar iets laat staan. Het is één van de gezelligste dingen, heerlijk uit eten gaan.

 • Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen.

En dat is ook de tip die ik aan jongere vrouwen mee wil geven: geniet, jij bent jij en jij mag er zijn.

Maar naast dat mijn taille foetsie is zijn er andere lichamelijke troubles bijgekomen en om te accepteren dat je lichaam niet helemaal meer mee wil werken aan de dingen die jij eigenlijk nog voor ogen hebt dat is toch wel een puntje waarvan ik denk: waarom!!! Welke dingen dat zijn dat laat ik hier verder maar even in het midden. Sommige van jullie weten wel wat er hier speelt maar dat is iets wat ik zelf moet accepteren en dat pad ben ik aan het bewandelen maar ben nog niet eens op de helft. Ik vind het jammer dat ik hierdoor mijn hobby niet meer kan uitvoeren en dat is o.a. mijn huis voorzien van andere kleuren op de muur. Daar ben ik de laatste keer wel achter gekomen, maar het is wat het is toch ;-).

 • Hoe oud ben je.

Qua leeftijd ben ik denk ik wel op de helft. Oeps wat zeg ik nou dan op de helft, ik denk zelfs al over de helft want ik word dit jaar 52 (tenminste als je een mooie leeftijd mag bereiken waar ik natuurlijk voor ga). Maar hoe ouder je wordt hoe meer je denkt jeetje heb ik mijn daar vroeger druk om gemaakt. Je interesses veranderen. Dacht je dat ik vroeger b.v de bladeren aan de bomen mooi vond als die van groen naar oranje gingen? Natuurlijk niet, en dat terwijl oranje al van jongs af aan mijn lievelingskleur was ;-).

 • Waar ben jij het meest trots op bij jezelf.

Ondanks alles ben ik trots op het doorzettingsvermogen dat ik bezit, ik blijf doorgaan. Natuurlijk heb ik ook wel eens een dag dat ik wel met het servies wil gooien (maar dan moet je ook weer nieuwe kopen dus laat maar), het glas blijft hier echt altijd half vol en met humor kom je een heel eind. Ik zou niet zonder humor kunnen hoor jullie wel?

 • Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was.

Ik denk vaak het is wat het is en je moet er gewoon maar mee dealen. Als je mindset goed is dan komt de rest ook wel goed. Niet dat dat altijd mee valt hoor om de juiste mindset te hebben maar je ergens druk om maken dat is naast verspilde energie behoorlijk vermoeiend (was ik daar maar achter gekomen toen ik in mijn twenties was).

 • Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Ik ben blij dat ik ouder mag worden, ik ben blij met wie ik ben en zelfs ben ik blij met waar ik sta (ik zit nu op de bank hoor). Dat dingetje humor waar ik het over had, ik hou ‘m vast!!!

 • Waar kunnen mensen je vinden op Social media.

Geniet van elke dag, hang zelf de slingers op, vallen ze op de grond gebruik dan secondelijm zodat ze altijd blijven hangen. Ik wil bv weer andere prints aan de muur hebben hangen, is dat even een mooi bruggetje naar mijn IG pagina. Daar kunnen jullie zien wat mijn hobby is dus neem gezellig een kijkje op @yvys_choice.

Deze jonge blom gaat even koffie zetten 😉

Liefs, Yvette

Bedankt Yvette voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

ps: meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

33 Reacties

 1. Wauw Yvette wat ben je een heerlijk mens ,.in sommige dingen herken ik mezelf helemaal ,ben ondertussen 62 ,heb schildklierkanker gehad,baarmoeder weggehaald ,eierstokken en alsof dit nog niet genoeg was ,dit jaar een knobbeltje van 6cm op 2cm uit mijn borst verwijderd.Ik probeer positief te blijven ma is niet gemakkelijk,heerlijk om jouw verhaal te lezen ik ga je volgen .

 2. Je openheid is heel mooi Yvette en ik heb bewondering voor jouw positieve instelling gezien hetgeen je mee te dealen hebt. En humor is inderdaad zo belangrijk en dat heb jij zeker. Dikke kus van mij.

 3. Wat een mooi, open en leuk stukje Yvette! Humor werkt relativerend en die heb jij zeker. Ik vind je een leuk mens en blijf je gezellig volgen!
  Liefs Sylvia X

 4. Wat een mooi eerlijk verhaal Yvet en natuurlijk herken ik veel , bijv die taille…ben ook maar gestopt met zoeken haha ik vind je een leukerd en respect voor jou manier van dealen !
  Dikke knuffel
  Carla

 5. Super mooie blog geschreven Yvette. Heel duidelijk met jouw handtekening van zelfspot, humor en positiviteit. Ik heb daar bewondering voor! Xx Linda

 6. Wat een heerlijk blog weer! Mooi mens!
  Toen ik met insta begon dacht ik echt dat je 20 moest zijn en maat 36 moest hebben. Die maat 36 red ik nog wel, maar hé zelfs mijn kinderen zijn geen 20 meer….
  Dus keep up the good work, want ik hou van deze oudere meisjes. Ze zijn jong van geest en daar kan niks tegenop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *