No Poo mijn ervaring deel 3

Wat een hoop reacties heb ik ontvangen over mijn No Poo avontuur! Er zijn zelfs mensen ook gestart met No Poo naar aanleiding van mijn blogs. Dat vind ik best cool. Ik deel vandaag de voorlopig laatste blog over mijn ervaring met je.

Week 4, 5 en 6.

In week 4 kreeg mijn haar toch weer even een terugslag. Het duurde maar 2 dagen maar ik had het bijna opgegeven. Het jeukte en ineens was ik bezorgd of ik niet vreselijk zou stinken. Ook leek het weer wat vettiger dan in de voorgaande week. Pff dacht ik hier makkelijk doorheen te sjezen had ik toch pech. Ik heb meerdere malen aan Peter gevraagd of hij even wilde ruiken. Het maakte me wel een beetje onzeker maar het stonk niet verzekerde hij mij.

Week 5 en 6 gingen eigenlijk goed voorbij, ik las mij nog verder in maar besloot om niks te veranderen aan mijn methode – alleen uitspoelen met water- geen bakpoeder en honing gebruiken. Wellicht in een later stadium maar ik zat nog maar in de beginfase en moest voor mijn gevoel mijn haar nog laten rusten.

De weken daarna.

Week 7 was echt geweldig qua haar, ik kreeg slag in mijn haar. In mijn nek zelfs een aantal pijpenkrulletjes. Vond ik leuk. Het viel ook gewoon heel mooi en ik voelde mij weer zeker over mijn keuze. Jullie denken misschien dat ik alles maar doe – en dat is ook zo – maar ik doe en denk meestal daarna pas na. Dan zit ik vaak al in een mood van ‘aan begonnen, grote bek, afmaken nu ook.’ Dus ik heb heus wel af en toe mijn bedenkingen bij mijn keuzes. Duh.

Week 8 kwam een hittegolf en dit had invloed op mijn haar. Ik werd ook onzeker want ja laten we eerlijk zijn, het zweet gutste de afgelopen tijd rijkelijk uit mijn poriën, het zweet gutste denk ik uit iedereen zijn poriën. Ook op mijn hoofd. Nu moest ik wel stinken! Gelukkig voor mij dat we allemaal nog steeds op anderhalve meter van elkaar moeten blijven 😉 Scheelt wel. Manlief heeft veel gesnuffeld, ik stink niet. Punt. Laat het nu ook los.

En dan nu, op dit moment zit mijn haar echt fantastisch, het is wel een beetje pluizig en ik moet nodig naar de kapper. Ik durf alleen niet zo goed. Ik ging voorheen ook maar 1 x per jaar maar het wordt nu weer echt droog aan de punten. Toch maar bellen van de week.

Ik zit nu op 11 weken niet wassen en haal dus de 3 maanden. Ik ben echt tevreden met hoe het valt. Als ik het net geborsteld heb dan is het echt heel vol en dik. In de loop van de dag krijg ik dan slag en zelfs wat krulletjes in de nekharen. Het haar valt ook in sliertjes, denk toch door de talg maar dat weet ik niet zeker. Ik gebruik ook niks anders, geen schuimversteviger, haarlak of wat dan ook. Alleen water, 1 a 2 keer per week.

No Poo in de winter.

Ga ik ermee door? Ik denk het wel al geef ik geen garanties 😊 Ik heb nu dus mooi maar ook een beetje pluizig en droog haar en het valt het beter dan ooit. Ik ben dus zeker positief over No Poo.  Over 3 maanden zal weer een update plaatsen. Wat doet het haar in de winter, heeft de kou nog invloed op No Poo haar? Ik ga het te zijner tijd opschrijven! Voor nu bedankt voor het meelezen met mijn ervaringen over No Poo!

Liefs Andrea

Lees hier deel 1 en deel 2 van mijn ervaring met No Poo!

15 Reacties

 1. Bedankt voor de update ! Ben benieuwd wat het doet als je in de winter hoofdbedekking draagt vanwege de kou !!! Voorlopig gaat deze mop nog even door met shampoo, sorry….
  Ik denk ook dat er teveel gerotzooid wordt met ons water en dat het met natuurlijker water nog beter zou vallen… Maar ach, ik kan je moeilijk vragen om met je hoofd in de regenton te gaan hangen ha ha ha.

 2. Het viel me de laatste ook echt op hoe mooi je haar steeds zit!! Ik vraag me af. Föhn jij je haar droog? Want dat maakt bij mij altijd het verschil of ik wel of geen pluis heb. Maar kan me voorstellen dat föhnen ook invloed heeft op talg enzo? Vind het in elk geval super knap dat je zolang hebt volgehouden!!!

  • Thanks voor de update Andrea! Was reuze benieuwd! Ik ga inmiddels mijn vierde week in en het wordt naar mij idee steeds beter. Alhoewel afgelopen week echt rampzalig was. Super herkenbaar dat laten ruiken.. en ik wss net als jij zo het diepe ingedoken zonder al te veel info en met de zelfde doorzettingsmentalitieit. Ben heul benieuwd naar je volgende update! Liefs, Fleur

  • Nee ik föhn niet! Het enige wat ik 3x gedaan heb is met een stijltang wat slag erin maar op het filmpje en hier op de foto’s is au naturel!

 3. Wat is dit toch tof. Zou het ook graag willen proberen, maar wat ik laatst al schreef, ben bang dat ik er dan niet op m’n best bij loop in de salon in het begin…
  Jij gaat dus ook maar 1x per jaar naar de kapper, de meiden en ik ook. Dacht dat we een zeldzaamheid waren hahaha.
  Erg benieuwd naar het vervolg x

 4. Hoi hoi
  Zelf gebruik ik nu een tijdje een natuurlijke shampoo bar van Dille & Kamille…
  Mijn haar wordt veel minder snel vet en ik was het daarom een stuk minder.
  Heb je dat al eens geprobeerd?
  En wat was je ervaring?
  Groet Cindy

 5. Leuk om te lezen. Maar No Poo, ik twijfel nog. Ik moet best vaak mijn haar verven (want grijs haar), en ik vind haarverf niet passen in het No Poo concept. Dat denk ik tenminste. Verf jij je haar?

 6. Ik vind het knap dat je het volhoudt in ieder geval. Denk dat ik bij die jeuk de hele tijd zou denken dat er beestjes op mijn hoofd kruipen haha. Kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *