Blog oudere meisjes deel #44

Oh mensen! Ik ben weer enorm enthousiast over het geweldig leuke oudere meisje van deze week! Mieke is echt een vrouw naar mijn hart! Na het lezen van haar blog ben ik op slag fan van haar manier van schrijven (een aanrader!) en haar manier van in het leven staan. Ik heb gewoon zin om naar de camping te gaan terwijl ik helemaal geen campingmens ben. Ook ben ik het met haar eens wat betreft de kijk op Instagram. Verbinden met gelijkgezinde vrouwen is iets wat we beiden geweldig vinden. Ik ga je bestseller kopen Mieke en ik denk jullie vast ook! Lees je weer mee met de Blog oudere meisjes deel #44 ? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Ik ben Mieke, ik woon in de oude benedenstad van Nijmegen met mijn partner Diederik, onze twee prachtige dochters Famke (19) en Karlijn (15) en twee kattenbroertjes. Ik heb altijd in de mode gewerkt, maar nu probeer ik aan de bak te komen als schrijver/columnist/blogger.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

De vrijheid die ik (nu) voel om volledig mezelf te zijn, te vertrouwen op mijn feilloze intuïtie en mensenkennis. Ik ben best wel lief, heb het goed met anderen voor en heb het talent om iedereen op z’n gemak te stellen. Tijdens mijn werk kreeg ik altijd de wat lastige klanten toegeschoven, omdat ik precies wist hoe ik het beste met ze om kon gaan. Je kunt me in de daklozenopvang neerzetten en ik weet binnen een dag alle vertrouwelijke levensverhalen. Maar ik zou het ook goed doen naast Maxima op een koninklijk bal. Zeker weten dat ze me dan de volgende dag belt voor een stylingadvies 😉

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Absoluut het toegenomen zelfvertrouwen, zelfreflectie, loslaten en ‘schijt hebben’ aan de mening van anderen. In mijn eigen blog praat ik over lief en leed in mijn leven, zonder franjes, gewoon zoals het is. Ik schaam me nergens meer voor.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Volg je eigen hart en gevoel en bewandel je eigen pad. Vind jezelf mooi en goed genoeg, hou van jezelf.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Eigenlijk weinig. De voordelen wegen zwaarder dan de lichamelijke aftakeling.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt (Life is what happens to you while you’re busy making other plans- John Lennon). Dat er dingen gebeuren en door het lot voor je bepaald worden, terwijl je zelf eigenlijk iets anders voor ogen hebt. Je hebt niet alles in de hand, hebt niet overal controle over. Dit wil overigens niet zeggen dat we altijd totaal afhankelijk zijn van het lot, dat we zelf niets kunnen veranderen. Er is altijd nog zoiets als zelfbeschikking, we hebben de vrijheid om zelf keuzes te maken en zijn hier ook verantwoordelijk voor.

Wat zijn je passies en of hobby’s

Mijn grootste hobby was vroeger lezen, nu neem ik daar jammer genoeg te weinig tijd voor. Het is heerlijk om zelf de personages, locaties voor ogen te zien, het vergroot je fantasie. Ook was ik al heel jong bezig om mijn eigen kledingstijl te bepalen, ik wist altijd precies hoe ik eruit wilde zien. En dat was vooral niet hetzelfde als anderen. Ik heb altijd de drang gehad om uniek te zijn, om op te vallen, om gezien te worden.

Ik heb tot vorig jaar in de mode gewerkt als vertegenwoordiger en stylist. Nu wil ik het vooral als hobby zien. Alhoewel ik nog steeds graag mensen help met hun kledingstijl. Ik schijn er wel gevoel voor te hebben. Niet zo gek ook, gezien mijn opa en vader kleermaker waren en wij thuis een herenmodezaak hadden. Het is me spreekwoordelijk met de paplepel ingegoten. Mijn andere, geheel niet onbelangrijke hobby, is het festivalleven.

Mijn partner werkt al jaren in de evenementen en festival wereld en op die manier ben ik erg verwend wat dit betreft. Gratis toegang, backstage privileges, artiesten ontmoeten en niet op een modderige festivalcamping te hoeven slapen. Dit alles ligt nu al meer dan een jaar stil en lijkt voorlopig nog heel onzeker. Mijn passie is inmiddels overduidelijk schrijven. Ik kan al mijn fantasie, gevoel voor herinneringen en details en dromen hierin kwijt.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Vroeger vond ik het vreselijk om rood haar te hebben en sproeten, ik deed er alles aan om het te verbergen. Haren verven en sproeten proberen te bleken met citroen. Als ik nu naar foto’s van mezelf kijk, zie ik best een knappe meid, terwijl ik dat toen absoluut niet vond. Dat is toch jammer, ik had er liever toen van genoten. En nu ik er eindelijk trots op ben dat ik ‘een rooie’ ben, wordt mijn rode haar langzaam grijs.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Eigenlijk niets. Ik vind het energieverspilling om ergens spijt van te hebben, je kunt het toch niet terug draaien. Bovendien is je hele leven een leerproces en zijn dingen nooit voor niets zo gelopen.

Hoe oud ben je

51 jaar

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Ik doe alles onder mijn eigen naam. Dus op Facebook, Pinterest, LinkedIn en Instagram kun je me gewoon vinden onder Mieke de Kok. Ik probeer naamsbekendheid te genereren voor als ik beroemd word of die bestseller nog ga schrijven, dan kennen ze me al 😅 En natuurlijk kun je mijn eigen blog vinden op miekedekok.wordpress.com. Leuk als jullie mij gaan volgen!

 Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

In eerste instantie, toen ik net wat actiever op Insta aan de slag ging, was ik bang dat het allemaal vrij oppervlakkig zou zijn. Een beetje van, kijk mij eens een fantastisch huis, gezin, garderobe, leven hebben. Daar doe ik net zo hard aan mee, hoor. Maar als je je erin verdiept en de juiste mensen volgt en de juiste volgers krijgt, verbind je je met mensen die net zo denken als jij.

Ik hou heel erg van échte mensen, no nonsens types, die hun ware gevoelens delen. En die vind ik genoeg op met name de platforms zoals ´oudere meisjes´. Meisjes van mijn leeftijd, die eerlijk zijn over het ouder worden en alle bijkomstigheden van dien. Dus heel erg bedankt, lieve Andrea, dat je mij hier deel vanuit laat maken. Want ik bewonder jouw eerlijkheid, vrolijkheid, puurheid en natuurlijk jouw blije dansjes!

En tot slot maak ik even gebruik van de gelegenheid om de aandacht te vestigen op een heel belangrijk deel van mijn leven op dit moment: onze eigen www.campingdewereld.nl Een pop up camping met een festivaltintje, waar ik zo ongelooflijk trots op ben en waarvan ik graag wil dat iedereen deze sfeer zelf mag ervaren. Hoe leuk zou het zijn om hier mijn Instavrienden te mogen ontmoeten!!!

Bedankt Mieke voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

8 Reacties

  1. Wat een lekker blog om te lezen. Ik hou van deze ‘recht voor z’n raap’ mentaliteit! Grappig ook, ik verfde vroeger mijn haren rood en droomde van sproeten. Dat laatste doe ik stiekem nog steeds haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *