Blog ‘Oudere meisjes’ deel 9

Vandaag in de blog ‘Oudere meisjes’ Ellie aan het woord. Ik ken Ellie eigenlijk nog niet zo heel erg goed maar haar enthousiasme en humor hebben mijn aandacht op Instagram zeker getrokken. Lees mee met dit leuke oudere meisje Ellie! Ik ben al een beetje van haar gaan houden, jij vast ook!

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Ik ben Ellie. Een iets oudere jonge deerne van half in de 50. Ik ben opgegroeid in een gehucht in Brabant waar ik woonde met mijn ouders en 1 jaar oudere broer. Wij woonden aan het water, misschien heb ik daar ook mijn liefde voor water ontwikkeld. Ik hou van zwemmen, lopen of fietsen in de regen. Ik vind het allemaal heerlijk en je zult me ook niet snel chagrijnig aantreffen wanneer het mannen regent.  (It’s raining men)

Ook hard water vind ik fijn, ik heb in mijn leven heel wat af geschaatst. Dat kon toen ik jong was ook gewoon nog elke winter. In mijn jeugd heb ik ooit de Molentocht geschaatst. 25 km langs de molens in de vrieskou. Heerlijk! Wel ben ik toen met mijn schaats in een scheur blijven steken en hard onderuitgegaan, waardoor ik een hersenschudding opliep, maar ik heb wel die race uitgereden!

Jarenlang heb ik gewerkt als kapster aan huis en reed ik stad en land af voor een knip- of scheerbeurt. Dat liep op een gegeven moment wel een beetje uit de hand, want ik kwam ’s avonds bijna niet meer aan eten toe. Doordat ik klein ben (lees miniatuur) was het voor mij ook best pittig om een hele dag op 1 vierkante meter te staan met mijn armen boven mijn schouders. Daar heb ik serieus nu nog, na zoveel jaren, “last” van.

Momenteel werk ik bij mensen die zelf hun huis niet meer bij kunnen of willen houden. Ik vind het heerlijk werk en het voelt goed om iets voor een ander te doen.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf?

Bedoel je dan iets wat ik heb mentaal gepresteerd? Of hebben we het over fysiek? Ik zal op beide antwoord geven.

Ik heb in mijn leven best veel ellende gehad. Zo heb ik, toen ik 36 jaar was, mijn beide ouders in 1 jaar tijd verloren. Mijn moeder stierf toen onze jongste dochter nog maar een paar maanden oud was. Een paar maanden na haar overlijden werd mijn vader ernstig ziek en is hij niet lang daarna overleden. Mijn oudste kind was 8, de twee meiden waren 5 en 1. Drie jonge kinderen dus, waarvan er 2 naar school, sport en vriendjes gingen. Ik heb altijd alles zelf gedaan. Ik zocht geen hulp en dat kon je ook zien want ik zag er niet uit. Was erg afgevallen en echt aan het overleven. Maar jongens ik heb het wel geflikt! Trots als een pauw ben ik dat ik altijd voor mijn eigen kinderen heb kunnen/mogen zorgen. Wilskracht, doorzettingsvermogen en “opgeven is geen optie” waren en zijn mijn kracht.

Wat mijn fysieke prestaties betreft ben ik enorm trots op het feit dat ik de Alpe d’huZes gelopen heb, samen met mijn oudste dochter. Dit ter ere van alle kankerpatiënten, maar van mijn vader en moeder in het bijzonder. Dat was een emotionele en uitputtende tocht. Ik brak toen ik over de finish kwam.

Supertrots ben ik op het feit dat mijn kleine, tengere lichaampje (toen tenminste, inmiddels een kilo of 10 zwaarder) 3 prachtige kinderen heeft gebaard. En dat terwijl mijn huisarts toen ik zwanger was van de eerste, mij bang maakte en vertelde dat een kindje bij mij nooit op de normale manier geboren zou kunnen worden omdat mijn bekken te smal was. Ik heb 4 maanden in angst gezeten en we zijn uit voorzorg voor de bevalling naar het ziekenhuis gegaan, alwaar onze zoon binnen 6 uur ter wereld en ik ongeschonden uit de strijd kwam. De twee meiden zijn in de jaren daarna lekker thuis geboren, want ik wist nu dat ik het kon.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Het allerleukste aan ouder worden vind ik dat je (ik wel tenminste) schijt krijgt aan wat een ander van je denkt. Ik bedoel, ik wil nog steeds graag aardig gevonden worden hoor, maar nu ik op deze leeftijd ben merk ik dat ik me niet ergens meer voor inhoud wanneer ik zelf iets leuk vind om te doen. Vind jij het niet leuk? Dat is dan erg jammer. Voor jou. Vroeger zou ik daardoor in de stress schieten. Ook het “makkelijker” worden vind ik wel een groot pluspunt. Kan mij het schelen als mijn aardappelen niet geschild en wel klaarliggen om 5 uur? Dan maar later en anders morgen weer een kans.

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen.

Dat ze moeten genieten van het nu en geen spijt moeten hebben van iets wat geweest is. Het nu is wat telt, want wat achter je ligt noemen ze oude koeien en het melken moet een ander dan maar doen. Wat ik tegen mijn kinderen zeg is dit; zorg dat je datgene doet waar je blij van wordt, wat je gelukkig maakt en wat goed voelt in je hart. Het is jouw leven.

Zelf heb ik altijd te veel aan anderen gedacht, nog steeds wel eigenlijk. Maar doe dat vooral met mate en vergeet jezelf niet. Als jij gelukkig bent, zijn de mensen om je heen dat ook.

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden.

Oeps. Laat me denken. Ik vind het echt verschrikkelijk dat ik zo stijf mijn bed uit kom. Ik heb artrose en dat is s morgens echt op zijn ergst. Op zulke momenten zou ik echt wel weer 30 willen zijn, maar ik zeik niet, ik accepteer al mijn gebreken/ziektes/kwaaltjes.

Qua uiterlijk vind ik het echt wel bagger dat ik zoveel rimpels heb. Maar ook dat is nu eenmaal zo en daar moeten we het mee doen. En dat ik krimp vind ik ook niet echt heel fijn.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

“Why be moody when you can shake your booty”

Dat is mijn motto. Die past mij het beste. Ik heb het ook als omslag op mijn high lights staan op insta. Wat er ook gebeurt, er is altijd wel iets waar je om kunt lachen. Zolang je dat kunt, kun je de hele wereld aan.

Zo heb ik bijvoorbeeld netvlies problemen, waardoor ik stukken in mijn gezichtsveld mis.  Dat kun je aan de buitenkant niet zien, maar het is er wel. Na 5 operaties ben ik als de dood dat mijn netvlies ooit weer loslaat en ik uiteindelijk blind zal worden. Die kans is namelijk reëel aanwezig. Daar kun je op twee manieren mee omgaan. Je gaat òf bij de pakken neerzitten en hopen dat het je niet gebeurt, of je kunt het omarmen en het benaderen vanaf de positieve kant met humor. Ik kies voor het laatste. Want het eerste gaat mij hierbij niet helpen of redden.

Daarom dus “why be moody when you can shake your booty”. (Maar ook ik heb mijn slechte dagen natuurlijk).

Wat zijn je passies en of hobby’s

Mijn hobby/passie was hardlopen. Dat deed ik 4 dagen in de week 10 km per keer. Dit deed ik sinds het beklimmen van de alp. Helaas mag ik dat nu niet meer vanwege de schokken die het geeft op mijn netvlies, maar nu loop ik zacht. Elke dag probeer ik een uur te wandelen, voor mijn conditie natuurlijk, maar ook voor mijn plezier. Uiteraard hou ik ook van interieur, anders zou ik geen account hebben wat daar mee te maken heeft en zou jij mij niet gevonden hebben.

Sinds kort heb ik er een passie’tje bij. Ik maak graag korte, grappige, mooie of Mindfuck filmpjes. (Reels). Ook hierin stop ik mijn ziel en zaligheid en doe ik met heel veel liefde. Verder schuif ik geregeld met mijn meubels, heb ik graag een kwast in de hand en vind ik het leuk om dingetjes te maken zoals jute veertjes en jute tasjes e.d.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was?

Dat er kinderen van kunnen komen als je seks hebt. Haha. Nee, even serieus. Ik weet nu dat het leven nietig is. Dat we hier allemaal maar voor onbepaalde tijd zijn en dat we daar ten volle van moeten genieten. Het kan zomaar over zijn morgen. Als je jonger bent raas je door het leven en sta je daar eigenlijk helemaal niet zo bij stil. Maar neem vooral de tijd om te genieten.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Alle keuzes die ik gemaakt heb ik mijn leven heb ik genomen vanuit mijn hart. Dat kun je dom noemen, ik noem het liefdevol. Van geen enkele keuze heb ik spijt (gehad) en ik vind dat dat ook niet zou moeten. Het is gegaan zoals het is gegaan. Het heeft je hoe dan ook gevormd tot de persoon die je vandaag bent. Wat dat betreft zou ik het gewoon allemaal weer zo doen.

Wel zou ik proberen wat mondiger te zijn en minder over me heen te laten lopen en minder toe te geven aan de ander. Dat heb ik wel gedaan. (En hoe!) Spijt heb ik daar niet van want ik weet dat ik mezelf kan blijven aankijken in de spiegel.

Hoe oud ben je?

Ik ben deze maand (september) 55 jaar geworden. Een iets ouder jong meisje dus. Eigenlijk een ouwe bes, maar die bes doet het nog best.

Waar kunnen mensen je vinden op Social media?

Ik ben op Instagram te vinden onder de naam @thuisbijmij. Ook heb ik een blog op WordPress, maar daar heb ik al jaren niet meer geschreven. Moet ik misschien toch maar weer eens op gaan pakken. Als daar nog animo voor is na al die tijd.

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Ik vind het super dat je mij gevraagd hebt om hier een stukje te schrijven. Met veel liefde en plezier heb ik dit gedaan en ik hoop dat ik met mijn verhaaltje iemand heb mogen inspireren, want het is fijn om een ander iets positiefs mee te geven. Dankjewel Andrea, xx

Bedankt Ellie voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

 

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

32 Reacties

  1. Nou wat heerlijk om weeral te lezen ,weer een topwijf.Als je nog es een oudere oudere dame nodig hebt ,ik ben bijna 63 ,fijne dag Andrea, @happiness.home32

  2. Ellie, je bent een topper! Met veel bewondering heb ik je blog gelezen, wat ben jij een powervrouw! Ik volg je graag, je bent zo positief en zo leuk ☺️

  3. Heel mooi om te lezen Ellie. Je openheid over alles wat je hebt meegemaakt en hoe dat jou gevormd heeft. Een krachtige vrouw die positief in het leven staat. Liefs

  4. Wat ben je een wijs persoon Ellie. Hier kunnen vele jonge dames nog iets van opsteken.
    Je hebt er een hele leuke blog van gemaakt.
    Groetjes Jol xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *