Mijn relaas week #22

Wat een drukke week vol leuke afspraken en fotoshoots had moeten worden is helaas voor mij een beetje een treurige week geworden. Pas wanneer je afhankelijk bent wordt duidelijk hoe belangrijk het is om zelluf te doen. Nou dat zelf doen is er deze week niet van gekomen. Ik heb vooral veel laten doen noodgedwongen. Lees je weer mee?

Begin van de week

Maandag bleek dus dat ik mijn hand toch gebroken was. Hoe stom. Zeker gezien hoe het gebeurd is. Zaterdagavond viel ik bijna vanuit stilstand plat naar voren. In mijn beleving was ik aan het dansen. Gewoon heel rustig een beetje bewegen. Samen met Lot die ook op de verjaardag van Koen was danste ik een soort van tango. We stonden gewoon stil toen ik naar voren klapte. En voor ik het wist voelde ik mijn hoofd stuiteren op de grond en een pijnscheut trok door m’n hand. En nee ik was niet dronken, dat werd ik daarna wel. Negeren en wijn drinken. Dat leek mij voor die avond de beste keuze.

Mijn hand zwol enorm op maar ook de zondag negeerde ik dit nog aardig. Gaat wel over. Maar helaas maandag was hij ook blauw en moest ik toch foto’s maken. En heb nu dus een gipsklompje. Woensdag gaat het eraf om te kijken hoe het ervoor staat. Mijn hand was echt enorm gezwollen dus wil de – hoe heet zo’n man die het gips aanbrengt – er woensdag weer foto’s van. Ik hoop dat het er dan vanaf mag maar ik vrees nog 3 weken want ‘voel’ het steeds meer. Ai, dat zou echt vreselijk zijn, ik heb hier gewoon het geduld niet voor.

Dinsdag heb ik uren gebingewatched (heet dat zo?) Sinds kort kan ik namelijk ook eindelijk Game of Thrones kijken! Via een dommel (geen idee wat het is, hoe het werkt en of ik strafbaar ben) wat Roel aansloot en een app kan ik dan eindelijk ook naar de Starks en de Wildlingen kijken! Ik hou van fictie, van middeleeuws geweld en kostuumfilms dus ik kan mijn lol op. Series en films met ridders, zwaarden en bloed zijn echt mijn favoriet.

Zelf wil ik al jaren graag Sisi zijn zoals sommige van jullie inmiddels wel weten. De kostuums, de hoffelijkheid maar ook de enorme slachtpartijen van de middeleeuwen vind ik grandioos. Terwijl ik helemaal niet gewelddadig ben vind ik het prachtig als hoofden rollen en ingewanden over het scherm spatten. Luguber wel. Ach het een kan best naast het ander bestaan. Ik kan best een bloemenkind zijn en ondertussen genieten van veldslagen. Dat kan. Best.

Het midden

 Woensdag kwam Luuk van veneta.com om de maten te nemen van de ramen boven. Zo blij dat we boven ook eindelijk mooie jaloezieën gaan krijgen! Ja het zijn stofnesten maar zoveel mooier (vind ik dan) dan de gordijnen die er nu hangen. De swiffer doekjes zijn niet aan te slepen en toch wil ik ze ook boven. Ik ben heel benieuwd!

Donderdag baalde ik als een stekker van die hand. Klote humeur.

Vrijdag aten we allemaal lekkere dingen, Peter maakte carpaccio als lunch en een kapsalon shoarma als avondeten voor mij. Ik hou soms enorm van een vette bek. Patat, shoarma, broodje kebab, pizza, Grieks, broodje kroket of frikadel, Chinees I love it all! Gebakken eieren vind ik ook zo heerlijk. Vroeger toen ik nog thuis woonde in de kroeg waar ik opgroeide, bakte mijn moeder midden in de nacht nog eieren voor haar gasten en voor ons. Heerlijk zo’n uitsmijter met ham en kaas en on the side een gesneden tomaat met een kwak mayo erop! Is dit typisch Limburgs? Ik geloof dat we in Limburg toch iets andere eetgewoontes hebben dan we hier boven de rivieren hebben.

Tuurlijk na het stappen het welbekende broodje shoarma is ons allen bekend maar midden in de nacht uitsmijters bakken en zelfs bloedworst als dat voorhanden was? Wat een tijden waren dat, ik zou er een boek mee kunnen volschrijven. Als de kroeg haar deuren sloot in de nacht dan ging er achter een deur open waardoor de vaste klanten naar binnen druppelde en moeders de kroeg nog even voortzette in de keuken. Met vaak die uitsmijters er bij.

Als ik er nu op terug kijk denk ik vaak ‘hoe dan’ ik was nog zo jong (11/12 jaar)en toch zat ik tussen de volwassenen in alsof ik dat zelf ook was maar ik had het niet willen missen. Die nachtelijke uitsmijters, het gelal van dronken klanten, Duitse Schlager muziek, een moeder die daarop weer hard meezong (ook soms dronken) nogmaals ik had het echt niet willen missen. Hoe gek ook ik kijk er met genoegen op terug. Het was niet zoals het wellicht zijn moest (geen school, geen opvoeding meer  en een hoop gekkigheid) maar het heeft mij gevormd en veel van het leven geleerd.

En het weekend

Zaterdag wist ik nog wat foto’s te maken, vraag niet hoe (met veel gevloek en getier) maar het is gelukt. Wat ik dus echt heel stom vind is dat het maken van Stop Motion filmpjes echt even lastig wordt met die gipsklomp. Ik ben de rust zelve (ahum) heb enorm veel geduld (hahaha) maar dingen laten bewegen met maar 1 hand is gewoon heel bewerkelijk en lukt mij nu even niet. Daar baal ik van want echt leuke ideeën. Voorlopig dan maar gekke sketches doen.

Zondag I did nothing. En dat was dat.

She wasn’t so happy but made it work.

Meer weekblogs lezen doe je HIER!

19 Reacties

  1. Nou klinkt naar een super leuke jeugd Andrea,nou bij ons was het ongeveer hetzelfde ,wij hadden ook een dorpscafé ,zo gezellig ,nou hoop echt dat je gips er woensdag af mag maar ik vrees ervoor ,fijne week nog Irene @happiness.home32

  2. Klinkt heel bekend hoor die gebakken eieren met spek en mayo midden in de nacht..! Werd bij ons thuis vroeger ook gedaan (misschien meegekregen van mijn Limburgse oma, die ook ‘n kroeg had??) en die kiddo’s van mij doen het nu ook nog..! Any way…beterschap met je hand en ik ga woensdag voor je duimen!

    Liefs XXX

  3. Wat een week weer, ik zal voor je duimen woensdag, omdat je dat zelf nu niet kan, hoop dat je plannen niet teveel in de war worden geschopt zo..
    GOT is geweldig! (Game of thrones) je moet wel goed opletten met al die vage namen enzo, maar ik benijd je dat je alle seizoenen nog te gaan hebt!!
    Kiss kiss x

  4. Het is inderdaad op een hele vreemde manier gebeurd, je val. Niet fijn dat daardoor afspraken en fotoshoots niet door konden gaan. Gelukkig was niet heel je week bal. De series die jij mooi vindt vind ik echt verschrikkelijk haha. Juist om al dat bloed en gesmeer. Ik ben meer van de rechtzaak sjizzle. Maar lieverd, ik hoop dat deze week fijner zal zijn voor je. Dikke kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *