Trend alert – Japandi Interieur

Trends zijn doorgaans niet echt aan mij besteed maar soms is daar een trend die ik wel enorm kan waarderen. De wabi -sabi trend bijvoorbeeld, de muren, het imperfecte, ik hou daar enorm van. En in het verlengde daarvan val ik ook erg voor de Japandi trend. Wat is dat nou weer vraag je je waarschijnlijk af? Dat ga ik je vertellen 😊

De trend – Japandi

Japandi is een so called Hybride stijl. Het combineert twee culturen/stijlen met elkaar waarvan je misschien eerst zou denken dat ze totaal verschillend zijn. Scandinavisch design meets Japanse ingetogenheid. Dat is wat Japandi voor staat – een mix van deze twee landen en stijlen.

Beide landen hebben veel respect voor ambachtslieden, vakmanschap en gebruiken natuurlijke materialen, voornamelijk hout. Zowel in de Japanse filosofie ‘wabi-sabi’ als het Deense ‘hygge’ ligt een diepe waardering voor eenvoud geworteld. Dat maakt dat deze twee stijlen enorm goed samen kunnen. Eenvoud, rust en imperfectie zijn een gouden combinatie.

De kleuren en het materiaal gebruik.

De kleuren binnen deze stijl en het materiaalgebruik is rustig, warm en met veel contrast. Hout voert de boventoon en komt in vele kleuren. Het lichte hout is meer van de Scandi stijl terwijl het walnoot duidelijk de invloeden van Japan weergeven. Neutrale tinten zoals zand, wit en grijs zorgen voor balans en rust. Het leer gebruik en soms ook zwart contrasterend vlechtwerk uit Japan zorgt voor wat spanning in het geheel. Uiteraard mag het gebruik van keramiek niet ontbreken binnen deze trend. Imperfecte kopjes en schalen geven body aan deze trend. Raambekleding zoals rolgordijnen of jaloezieën passen ook perfect binnen deze trend.

Ook geschikt in mijn interieur?

Mijn interieur is natuurlijk niet echt van de eenvoud doordrongen. Ik hou van veel en mijn stijl is dan ook eerder Eclectisch dan eenvoudig of sober te noemen. En toch omarm ik deze trend en pas hem op mijn eigen wijze toe in ons interieur. Zo is mijn distressed wall met muurschildering gebaseerd en geïnspireerd op de wabi-sabi trend uit Japan. Onze slaapkamer staat een metamorfose te wachten en met alle meubels en materiaal kleurkeuzes die ik gemaakt hebt kon dit wel eens enorm Japandi uitpakken.

Met de meubels en accessoires in de herfst/winter collectie van Nordal zit je qua Japandi stijl precies goed. Ik schreef over dit merk eerder een blog, lezen doe je hier!

War vind jij van deze trend? Yay or nay?

Liefs Andrea

Foto credits: Nordal

7 Reacties

  1. Yay! Ben benieuwd hoe jij dit straks doorgevoerd hebt in de slaapkamer. De distressed wall vind ik geweldig trouwens. Ik wil ons zwarte behang in de woonkamer eigenlijk verwijderen en met matzwarte verf in de weer. Wil ook voor een distressed look gaan wat geen probleem moet zijn gezien de hoeveelheid spijkergaten en waarschijnlijk behangrestjes die zullen blijven zitten. Moet alleen de zin even vinden en een top mat zwarte muurverf. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *