Boeken in je interieur

Sinds een aantal weken hebben wij weer een boekenkast in de woonkamer staan. Ik miste mijn boeken die opgeslagen stonden en ik vind een volle boekenkast enorm tof staan in een interieur. Houd je niet van een rommelige volle boekenkast dan kun je ook op ander manieren aan de slag met boeken.

 

Volle rommelige boekenkast.

Dit is bij mij wel favoriet. Een volle enigszins chaotische boekenkast geeft voor mij heel veel sfeer aan onze woonkamer. Omdat ik ook nog ruimte over wilde houden voor mijn gallerywall heb ik gekozen voor een halfhoge boekenkast. Had ik een groter huis zou ik zeker een hele wand overwegen. Om de boekenkast toch rustig te laten ogen vul je hem helemaal met boeken.

Tafelboeken.

Wie kent ze niet, de prachtige tafelboeken die een prominent plekje verdien op je salontafel of dressoir. Vaak zijn tafelboeken van groot formaat in rustige kleuren zodat ze goed aansluiten op elk interieur. Leg eens een stapeltje bij elkaar en gebruik ze als accessoire. Ook heel mooi om ze op een dressoir te leggen met andere mooie accessoires. Reisboeken doen het goed in combinatie met je souvenirs uit andere landen en plantenboeken staan uiteraard prachtig bij een aantal planten geclusterd.

Rustige boekenkast.

In moderne interieurs zijn de wat meer ingetogenere boekenkasten een goede keuze. Om een mooi geheel te krijgen kies je boeken met dezelfde kleur kaft en vermijd je felgekleurde boeken. Een leuke tip; haal kaftpapier wat je mooi vindt en kaft je boeken. Mooi papier hiervoor is het zogenoemde kraftpapier. Vul je boekenkast ook niet alleen met boeken maar zet ook bijvoorbeeld een mooie vaas of andere rustige accessoires in je kast.

Woonbladen.

Woonbladen kun je ook mooi toepassen in je interieur. Ik heb zelf stapels met woonbladen in de woonkamer opgestapeld liggen. In een mand je laatste exemplaren bewaren staat ook tof. Een stapel naast de bank of bij je bed is naast stylish ook nog eens handig, zo blader je ze sneller nog eens door. Gooi dus je woonbladen zeker niet weg maar stapel ze op.

Boeken kun je dus op veel manieren toepassen in je interieur. Heb jij ook een boekenkast of houd je het liever bij een stapel designboeken? Ik ben benieuwd!

Liefs Andrea

Categories:

5 Reacties

 1. Prachtig vind ik het boeken in huis! Ik heb ze dan ook overal liggen, en lekker zichtbaar ook. Onze grote boekenkast in de woonkamer vind ik echt ‘n eyecatcher en de inhoud zegt veel over ons…! Stapels op de tafels, op de grond, onder planten en als verhoging onder accessoires..I love it!! Een huis zonder boeken is voor mij geen thuis! Bij jou vind ik het dus ook geweldig staan

  • Hier ook boekenkast bij de room ensuit.Ik heb wel de boeken omgedraaid voor rust en ook andere spullen ertussen gezet, zoals bn oude fotocamera’s.
   Was leuk om te lezen.
   Liefs Nanda

 2. Wanneer je de boeken kaft, of andersom zet, hoe vind je dan ooit een boek terug??
  Ik ben het eens met Sylvia: toon mij uw boekenkast en ik zeg u wie u bent!
  Wat ik vind van het advies om, als je van rust in je interieur houdt, dan geen boeken te kopen met een drukke kaft, houdt het midden ergens tussen hilarisch en tergend bedroevend, maar in ieder geval opmerkelijk.
  Een boek wordt gewoonlijk gekocht om de inhoud en niet om de omslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *