DIY – Klei vaasjes met droogbloemen

Dit is echt een van de meest makkelijke DIY’s die ik ooit heb gezien of zelf gemaakt heb. Ik vind het effect zo enorm leuk dat ik er vast nog meer van ga maken! Ik noem ze kleivaasjes maar eigenlijk zijn het gewoon blokjes van klei in verschillende maten. Heel simpel, kind kan de was doen! Lees mee en ga ook aan de slag met deze DIY – Klei vaasjes met droogbloemen. 

Wat heb je nodig:

  • Droogbloemen
  • Pak zelfdrogende klei
  • Schaar
  • Scherp mesje

Ik heb een blok klei van 800 gram bij de Bol besteld van het bekende merk DAS maar klei kan je ook bij de Action kopen. (Zodra de winkels weer opengaan) Gebruik iets van een ondergrond om op te werken, de klei is nattig. Ik gebruikte een fijne grote placemat. Haal de klei uit de verpakking en snijd er verschillende maten blokjes van. Je kunt ze zo klein, groot, dik of dun maken als je wilt! Ik heb ze vierkant gelaten maar je kunt ze natuurlijk ook kneden tot rondjes.

 

Heb je genoeg blokjes pak dan je droogbloemen erbij. Steek in elk blokje een of meerdere bloemetjes, doe dit voorzichtig, de stengels van de droogbloemen zijn kwetsbaar. Knip ze ook eerst op de juist lengte en zorg hierbij dat ze iets in lengte verschillen voor het speelse effect.

Ik heb deze wit gelaten maar je kunt ze eventueel ook in een gewenste kleur verven of spuiten. Ook kun je de blokjes als ze nog nat zijn met glittertjes bestrooien. Wrijf deze er dan een beetje in. Ik heb dit nu niet gedaan maar dit lijkt me erg leuk met kerst, in plaats van droogbloemetjes gebruik je dan kerstgroen!

Zeg nou zelf, dit is toch een hele leuke simpele DIY! Ik ben heel benieuwd of je er ook mee aan de slag gaat! Tag mij dan even als je foto’s deelt op Instagram, vind ik leuk!

Liefs Andrea

Voor meer DIY inspiratie kijk je hier! 

 

Categories:

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *